Franska Rivieran, dag 1

Igår landade vi i Nice efter en okomplicerad flygning. I ankomsthallen väntade vår taxichaffis David med en skylt i hand, och körde oss sedan på en halvtimme till Mandelieu-la-Napoule. Här bor vi i en lägenhet med två sovrum, två badrum, ett kök, ett vardagsrum och en gigantisk balkong. Lägenheten ligger i ett gated community, och inom detta finns även en pool och tennisbanor. Inget av dessa har vi dock hunnit prova än.
 
Efter ankomst och uppackning åkte vi förbi ett Carrefour och köpte lite sallad och parmaskinka till lunch och körde sen mot havet på jakt efter parkeringsplats. Både att hitta till önskad strand och att hitta parkeringsplats visade sig inte vara särskilt okomplicerat, trots GPS och karta. Slutligen kunde vi dock lämna bilen och traska ner till en liten vik. Det var otroligt varmt, men skönt att äntligen vara här och kunna ligga och sola, bada, och bara smälta bort. Efter fyra timmars strand och bad kände vi att det räckte för en första dag, och gick på promenad. Precis bredvid stranden låg en borg (Château de la Napoule), och ännu ett steg bort en gigantisk hamn med ännu större yachter. Promenaden i värmen tog på krafterna, och vi gick tillbaka till bilen.
 
Körde förbi en matbutik på vägen hem och köpte middag. Sallad, getost, salami, ost, tapenade, oliver, kex, vin (en box för 7,50€!) och gigantiska åttaliters vattendunkar. Käkade middag på balkongen, och njöt av att det aldrig blev svalt. Kan säga att vi somnade gott vid tolvtiden efter nitton vakna timmar. Idag är det dags för 29 grader, sol och nya äventyr!
 
 
Förväntansfulla tjejer på Kastrup:
 
Precis avsläppta vid ingången till huset där vi bor
 
Och äntligen framme på stranden i Mandelieu-la-Napoule
 
Borgen bredvid stranden, där tydligen Avril Lavigne nyss gifte sig
 
Utsikt från, och middag på, den stora underbara balkongen
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0