Rätt och rättfärdigande och Söderte

Idag har jag haft hundarna på besök. Mysigt att komma hem från föreläsningen och gå långprommis med två yrväder. Nu har de dock åkt hem, och jag tänker dunsa ner i soffan med Rätt och rättfärdigande och mitt nya 180kr-kompendium. Givetvis gör en kopp te mig sällskap, idag kör jag Söderte!

500: Helgen som gick

I helgen var Maria på besök från Danmark. Vi kickade igång visiten spenatsoppa här hemma och Zumba på Gerda. Skitkul! På kvällen drog vi (jag, Maria, Ivar, Elna & Patrik) till österrikiska restaurangen Rauhrackel som ligger i ett mysigt kvarter här i Lund. Efter sjukt mycket och sjukt god mat, lite öl, vin och snaps gick vi hem och spelade spel och drack vin.
På lördagen sov vi länge, och drog igång pizzabak när vi kom ur sängarna. Mumsigt. Maria åkte sedan hem, och jag och Ivar hade världens lugnaste kväll hemma i soffan. Igår åkte vi till Kävlinge för att packa skidgrejer och fylla våra magar med mamma-mat. Mumsigt det med!

499: Slapp dag

Har en helledig dag idag. Trevligt. Firade med sovmorgon till tio, choklad till frukost, frukost och en stor kanna te till lunch och inga krav överhuvudtaget.

Nästa vecka kan bli en 40h-vecka på juridicum, för att sen lämna landet på fredag. Men innan dess är det fredag, lördag och söndag. Imorgon examineras först första delkursen genom ett rättegångsspel. Vi ägnade nio timmar åt att skriva en stämningsansökan i tisdags, och åtta timmar åt att skriva ett svaromål igår. Idag behöver jag bara göra fyra saker.
  • Kolla upp vad jag som mäklare Per-Olof ska framföra som vittne
  • Skriva ihop planering för simhoppet på fredag och skicka till vikarie-Linus
  • Chilla (och ev. käka popcorn)
  • Spela volleyboll
Imorgon kommer även dänsk-Maria till Sverige, och vi har planer för henne. Hon åker hem på lördag igen.

498: Kap?

Kap!
Cyklade förbi Tiger idag för att köpa glajjor till helgens temasittning. Till min förtjusning var läsglasögonen oförskämt billiga, och med ännu större förtjusning upptäckte jag att en styrka var någorlunda rätt som läsglasögon för mig. Visserligen reglerar mina riktiga glasögon min astigmatism bättre, men dessa är helt klart ett värdefullt komplement. Två par åkte via kassan ner i min väska, har ännu inte bestämt vilka som ska förgylla min nuna imorgon.
PS. Om någon från min grupp ser detta så är jag väl medveten om att glasögonen kanske inte
är av perfekta formen för ändamålet, men nu kan jag använda de mer än en gång i mitt liv. DS.
Nu: slänga ihop någon hemmakomponerad blomkålspaj, vi hade en liten olycka med frysen igår så all mat bör ätas inom det närmaste.

497: Skam? Nej

Förkylning? Ja.
Det blev inte så skamset, men iskallt, blött och långa timmar utomhus. Vaknade med förkylning idag.
Gårdagen var desto varmare, ett mysigt kakkalas hos Sanna, med miljoner goda bakelser, många människor och trevligt snack. På kvällen gjorde jag kycklingsoppa som jag och Ivar njöt av, och resten av kvällen mös vi. Kändes välbehövt efter föregående vecka, inte en lugn dag/kväll har vi haft tillsammans.
Den här veckan kommer nog gå mer i studiernas tecken än föregående, men lite novischaktiviteter kläms också in. Bowling ikväll, ärtsoppesittning, temasittning... Nu ska jag "sova lunch", gå igenom anteckningarna och så småningom trampa upp till Juridicum igen. Adjöken!

496: Skammens dag

Då var det dags för småjurslekarna, 150 juridikstuderande travar runt på stan i diverse utklädnad och på diverse uppdrag. Det blir alkoholfritt och vi har blivit lovade att vi inte ska behöva skämmas. Jag tvekar.
Äter upp min frukost, dricker upp kaffet, tar på mig min råttkostym och beger mig om någon halvtimme. Vi ses INTE (hoppas jag) på stan.

495: Hallandia - Kickar kavaj och leopard

Hemma
Tidigt
Skönt.
Pufendorf - Juridiska föreningen - Hallands nation. Nachos och rödvin. Det är fint.
Träffade på Elna - orsaken till min tidiga hemgång.
Träffade även på Dude 21 år. Han tyckte jag verkade så jävla smart eftersom jag snurrade på mitt vin och smakade på det, inte bara drack det. Sen firade han sin vän som fyllde 20.
Jag känner mig så jävla gammal. Jag är inte gammal. Men kanske för gammal för att vara novisch 2011? Jag är ingen novisch. Jag har levt mer studentliv än mina faddrar har. Men visst har jag kul. Även om jag trott att nationsperioden var över.
Tänker ringa full-Ivar som spelar spel med Sparris, kalla hem honom, få ett nej, sussa sött och vakna 05.30 av att en öl- och ciggstinkande underbaring dunsar ner i sängen. Jag gillar att vara sambo. Jag gillar när Ivar värmer mig om natten. Problemet är bara att han tydligen inte kan stå till tjänst 24/7. Måste jag inse att han också har ett liv?
Måste jag bli färdig advokat som tjänar multum innan jag får min hemmafru (Ivar och Marcus har planer)?
Om ni vill kan jag bli filosofisk. När ska jag klämma in (ut) mina barn? När ska jag satsa på familj och när ska jag göra karriär? Ska jag fixa en juristexamen? Jag känner mig gammal. Men ändå är allt för tidigt för att säga. Jag ska försöka njuta av stunden.
Älskas av Ivar, söndagsmiddagar med familjen, umgås med vänner, träna simhopparna och samtidigt plugga hjärnan full av juridik.

Jag antar att ni känner detsamma som jag. Jag borde gå och lägga mig.
Jag ska gå och lägga mig. Småjurslekar på g imorgon.
God natt.

Och så snyggt blir det när man uppdaterar ...

Och så snyggt blir det när man uppdaterar från mobilen. Heja blogg.se! V.v. ha överseende...


294: Sömn Passar på att försöka klämma in ...

294: Sömn Passar på att försöka klämma in lite sömn i schemat. En sisådär 45 minuter innan jag måste upp, laga mat, diska, duscha och klä på mig. 19.00 i Pufendorf är det som gäller. Mischamingel och sen fest hela natten. Vi märker hur länge jag håller!


493: Sallad - studentens bästa vän?

I mitt någorlunda packade schema har jag fått erfara att sallad är det snabbaste alternativet för att få i sig näring. Visst pluggar jag inte så mycket än, det är mest föreläsningar, introduktioner, välkomnande och fest, men det är inte många timmar man har chans att landa här hemma.
Igår testade jag och Ivar en nyöppnad salladsbar i Lund, fräscht och trevligt, och idag blandar jag ihop min egen med champinjoner, brysselkål, belugalinser, bulgur och ägg.. Och så klart sallad, gurka och tomat. Testade att koka linserna och bulgurn med Sorrentochilin vi fick av Malin, och jodå, den hettade till det. Najs.
Känns kanske som tråkiga uppdateringar för er nu för tiden, men jag vill verkligen försöka klämma in inlägg då och då så jag senare kan se tillbaka på hur jag kände och upplevde termin 1. Sen slår jag vad om att ni egentligen tycker det är lite lite intressant.
Nej, dags att sleva i mig salladen, kånka med mig lagboken ut på stan, lämna in skor för omklackning och sen lära mig slå i lagboken. Jo. Jo jag vet redan hur man gör efter två tidigare kurser i juridik. Men vem vet, jag kanske lär mig något nytt ändå?
Ikväll är det Mischaminglet som gäller, och utgång på Hallands. Får se hur mycket sömn det blir sen, småjurslekarna börjar någorlunda tidigt på lördag.

492: Laddar

Idag kör novischperioden igång, antagligen med buller och bång. Jag är inte helt säker på att jag känner mig hemma i det, men jag satsar helhjärtat i "görligaste mån".  Hur helhjärtat är det då?
Jaja, laddar upp för novischpub på JF med pepparkorv och ädelost på sportknäcke, grönt te och ett glas mjölk. Slänger på lite extra smink, byter tröja och susar iväg på min vita hingst. Sitter fint efter en dag full av peppningstal (vi är ELITEN och kommer uppleva våra livs bästa år framöver) och välkomnande. Ses i vimlet!

491: Nyårslöften 2011

Sitter och tittar på bilder från i somras, när Roxy var ny och liten. Hade kunnat publicera hur
många minnen som helst, men det var inte det som var syftet med det här inlägget. Nu är
det 2011, och det är dags för mig att dela med mig av mina nyårslöften.
Jag har tre stycken i år, och har för avsikt att hålla dem. Förhoppningsvis hjälper det lite att dela
med mig av dem, så jag känner att folk har ögonen på mig.
1. Göra mina studier till min huvudsysselsättning. Jag har en tendens att lägga mer tid
allt annat än just studierna, men nu är det dags att skärpa mig.
2. Träna minst två gånger i veckan. Jag tycker själv att detta är ett lågt mål, hade hellre
satt fyra gånger i veckan, men för att maximera möjligheterna att hålla mitt löfte får jag hålla
mig till två gånger i veckan.

3. Ha en budget med sparande inkluderat. Att ha en klar syn på hur min ekonomi ser ut
hjälper förhoppningsvis till att skapa ett mer stabilt sparande och färre spontanutgifter. Mitt mål
är att spara undan hela simhoppslönen samt eventuell Uniflexlön.

490: Det här med att aktivera sig

Ja, så var det det här med att aktivera sig, att sätta igång. Visst har jag gjort en del nytta idag, men inte det jag hade tänkt. Och hur gott bådar detta för att jag ska uppfylla mitt nyårslöfte nummer ett?
Jag sitter i pyjamas klockan halv fem på eftermiddagen, betalar räkningar, tittar på lägenheter och ser över min ekonomi.
Jag borde göra något av följande:
  • Ta en dusch
  • Gå till Akademibokhandeln och köpa block och annat till skolstarten
  • Diska
  • Göra en lax- och spenatpaj av den överblivna filodegen från gårdagens middag med Mia och Amelie
  • Rensa garderober, smink och papper
  • Kolla över vilka böcker jag borde sälja på andrahandsbokhandeln

RSS 2.0