Harakiri

Hittade den här artikeln på Aftonbladet om Alpernas brantaste backar. Harakiri vinner stort, och filmen nedan visar backen i sitt rätta jag. Nästan varje gång man åkte upp med liften över backen såg man någon trilla på toppen och utan att ha en chans att stanna for hela vägen ner till botten. Dessvärre har flera personer dött i backen också, så det är inte bara att skratta åt fåntrattarna som tar sig vatten över huvudet för att få komma med på bild eller kunna skriva på sitt livs-CV att de klarat Harakiri.
Jag däremot, jag är ju en så fruktansvärt bra skidåkare, så jag har all rätt i världen att åka Harakiri =)
Jag gav mig ner för den här backen ett par gånger under mina två säsonger i Mayrhofen. Dock inte så många faktiskt, eftersom jag inte ville utmana ödet. Kan fortfarande känna ångesten i magen när man åkt den första enkla biten och sedan, i princip utan återvändo, blickar ner för stupet och bara kan tänka "Hoppas det går vägen! Varför i hela friden utsätter jag mig för det här?" Men när man sen kommer ner med låren stickande av mjölksyra och adrenalinet som kör rally i varenda blodådra, då kan man inte annat än le, garva och vifta på rumpan av lättnad!

Förkylningsbot?

Nja, jag ska väl inte hylla drycken för mycket, men nu när jag travar in på tredje veckan av förkylning tar jag till vilka medel som helst. Kokt vatten, en cm pressad (genom vitlökspressen) ingefära, en skvätt flytande honung och någon matsked citron. Hade jag inte haft planer på att gå till skolan idag hade jag pressat i vitlök också. Idag är jag faktiskt lite bättre än igår, så drycken kanske hjälpt!


Recension - E.l.f. Mineral infused face primer

Tjo! Tänkte starta en ny kategori. Recensioner. Först ut att recenseras är Mineral infused face primer från E.l.f. E.l.f. i sig är värd en stor applåd, jag är fullkomligt betuttad i hela konceptet.
Men till saken. Jag har ingen stor erfarenhet av primers, utan har bara provat Lumenes Matifying Primer förut, men efter att ha läst mycket gott om E.l.f.s primer klickade jag hem den när jag ändå beställde annat. Så fort jag för första gången masserade in en liten liten droppe av denna var jag såld. Huden kändes som sammet, och man behöver inte alls använda mycket!
Jag har bara använt den tillsammans med mineralpuder eftersom jag inte använder flytande foundation. Pudret sitter nästan som berget hela dagen. Ja, nästan. Efter åtta timmar i skolan hade vissa områden tunnats ut, men jag tror det är de ställena jag lutar mot handen när jag hänger över böckerna.
Jag har dock läst på flera ställen att man inte kan pumpa upp mer efter ganska kort användning, men än så länge har jag inte märkt av det. Av mig får primern lätt full pott!
Köp den HÄR för 63:-

Ändrade matvanor

Kände att mathållningen gick lite överstyr i helgen och att jag kanske borde förbättra ett snäpp.

Stekt lax, quinoa med klippta soltorkade tomater och sallad på vitkål, isbergssallad och gurka.

Till frukost. Klockan halv ett. Jag sa förbättra ett snäpp, inte mer!


Pizza igår, pizza idag

Igår tryckte jag i mig en hel pizza och två pizzasallader. Idag blev vi klara med vårt helgprojekt för sent för att kunna köpa något på Ica, så det blev pizza igen för min del. Gott, och mättande! Med något smärtande mage men med ett nöjt sinne går jag nu till sängs och hoppas på ett mirakulöst tillfrisknande inför den stundande veckan. God natt!


Sjukling

När man är sjuk får man äta vad, var och när man vill. Ivar åkte iväg till Ikea och Bauhaus och jag åt pasta och korvstroganoff klockan två. Till frukost. Toppat med lite chips och några pepparkakor.


Den går på repeat

Om och om igen spelar vi den här låten, på högre och högre volym. Den ska nog få hamna på min löparlista.

Citrusfrukost

Äggröra, pomelo, grapefrukt och ingefära&citron-te. Mmmmm!


Flytt nr 1

Har hjälpt brorsan med tjej att flytta ihop idag. Eller nja, det enda vi gjorde var att ge dem en byrå och sen käka tacos. Men vi hjälpte till mentalt serru!


R&F - Jane doe


Linimentbehov

Trots ömma muskler efter måndagens styrkegympapass med Ivar och Mia, och efter baggerträning på volleyn igår, traskade jag och Ivar till Gerdahallen idag igen för ännu ett styrkegympapass. Smärtsamt men skönt! Ikväll får nog Ivar knåda mina smalben, mina armar, min rumpa och min rygg med världens bästa Hot & cold.

 


Lärares twitter

Idag hände en bisarr sak på föreläsningen, jag var i chock resten av timmen.

- Hur många skulle inte behålla Coca cola? (En S. räcker upp handen)
- Hur många skulle behålla Coca cola? (De flesta räcker upp handen)
S: - Amäh, Coca cola är ju judar!

Tyssssstnad.......


Lärarens twitter ikväll:

 


Äntligen!

Äntligen kan man bestämma storlek på bilder i bloggappen. Nu saknas bara placering i texten och svara på kommentarer-funktionen, och kanske statistik. Det hade varit najs.


Frulle

Ett ägg i magen, ett på tallriken. Nope, stekt ägg utan ketchup funkar inte!

 


För dum för IKEA

 

 


Lilla Harrie!

Nostalgi i studierna! (Konkurrensverkets beslut Dnr 694/2000)

 


Upprörande!

Alltså ärligt talat! Jag blir så jävla förbannad. Vem låter ens sina elvaåringar vara ute på stan vid niotiden mitt i veckan? Och vad skickar det för signaler till resten av småkillarna att han inte ens ska delges misstanke om brott? Jag minns när vi var 14 och några i klassen alltid sa att man borde passa på att göra brott innan man blir straffmyndig. Barnen behöver för fasiken lite hårdare uppfostran än de får idag! Det här är helt vansinnigt, att gäng i 11-13årsåldern går runt och rånar folk med kniv!

 


Fredagskväll

Mötte upp med Ivar och hans kollega för att spela Xbox Kinekt för första gången igår. Förvånansvärt roligt, och jag blev till och med nästan lite svettig av skidåkningen. Golfen var dock min favorit!

Efter någon halvtimme där cyklade jag vidare till Vespa för att möta upp med rättspsykologerna. Två år har gått sedan vi läste den kursen men det är fortfarande lika roligt att träffa dem! Efter några drinkar på Harrys cyklade jag hem och somnade näst intill på studs, trots att Ivar gjorde Malmö till betydligt senare.



 


Bönkok

Körde bönkok för någon dag sedan. Mungbönor, kikärter och soyabönor ställdes i blöt, kokades, förpackades och frystes in. Några mungbönor och gröna linser står dessutom och groddar till sig. Nyfiken!

 


Dagens ISO-lunch

Idag: kräftstjärtar, sockerärter, kidneybönor, avokado, tomat, citronsaft, vinäger, olja och massor av sambal. Gott, och ganska somrigt egentligen.

 


WBBF

I've got to have the worlds best boyfriend!

Vaknade 07.33 idag, föreläsningen skulle börja 08.15. Hick!
Hoppade in i duschen medan Ivar fixade frulle. Efter snabb dusch, snabb påklädning och snabb sminkning kom jag ut i köket till havregrynsgröt, banan, förkylningsmedicin och nygjord espresso (Ivar har köpt en sådan italiensk espressokanna). Åt gröt och drack kaffe på fem minuter, stoppade frukten och lunchen i väskan och kom i tid till föreläsningen.

Thanks honey!

 


Kartell-musik

Vår lärare har postat en Spotifylista på vår kurshemsida så att vi kan "hämta inspiration inför kommande kurs", en kurs om konkurrensrätt. Kan inte låta bli att fnittra när jag tänker mig honom stående vid tavlan och försöka koppla ihop den bilden med sådan här musik!
Blir ni nyfikna på listan hittar ni den HÄR. Håll till godo!

The Secret

Åååh, jag är så glad! Ni vet den där känslan, känslan av att man kommit på det, att man har hittat det - Den Stora Hemligheten som många vet om men få talar om!

Ni kommer att tycka jag är världens ytligaste fjönt när ni får se vad den här lådan innehåller, men det skiter jag i, jag är frälst!

 


Gårdagens ISO-lunch

Rödbetssallad med grillad kyckling.
Nykokta rödbetor, kikärtor, kyckling, romansallad, feta och basilika. Ganska mumsigt, förutom att det blev lite väl mycket rödbetor för min smak. Tycker en är god, klarar en halv till, sen börjar det vända.

 


Ulf Bernitz - Svensk och europeisk marknadsrätt 1

Är det bara jag som kan läsa meningar som de tre nedan i kombination flera flera gånger om utan att överhuvudtaget förstå vad det egentligen står?

 


Termin 3, juristprogrammet

Skulle kanske låtit bli att ta mig till Gerda för ett styrkegympa-pass igår, och istället gett mig själv och min förkylning en dag till av vila. Vet inte om det berodde på min sjukdom eller totalt ickeexisterande kondis och styrka, men lätt var det inte i alla fall att ta sig igenom dessa 90 minuterna. Imorse kände jag mig CRAP när jag vaknade men hade inget annat val än att pallra mig till Eden för registrering. Juristprogrammets tredje termin - here I come!

 


Orkidé

Förvånansvärt nog frodas den här skönheten som jag fick av kusin Tove i julklapp. Det är inte många växter som trivs i min ägo, men tydligen har jag börjat lära mig av mina misstag. Den blir bara vackrare och vackrare för var dag som går, med fler och fler blommor. Härligt!

 


Ett skepp kommer lastat

Med vadå?
Med rester!

Åt upp alla våra rester till lunch idag, ikväll ska Ivar på kostrådgivning och sen börjar allvaret!

Ivar har ett mål att nå och jag hänger på.


Mys

Vaknade med halsont och snuva och fick ställa in dagens planerade spinning. Har nu landat i min grisrosa pyjamas och soffan tillsammans med Ivar och vårt gigantiska täcke, och förlamats av träningsverk från gårdagens träning. Börjar nästan gråta vid varje vändning, vid varje kram och känner mig allmänt hopplös. Kanske borde kört lite lugnare pass vid första träningstillfället på typ ett halvår?


I work out!

Nyss hemkommen från Gerda. Ett Zumbapass med Mia och ett Alpin-stångpass med Ivar. Herre Jesus! Sätter verkligen igång träningsåret 2012 med besked. Både jag och Ivar höll på att kollapsa både en och två gånger.

Nu: dusch, dammsuga och matlagning, ikväll kommer Amelie, Jonas, Mia och Hanna över på middag och myskväll!


Bokbyte

En dusch, tre lussekatter, fyra pepparkakor, julmust och en halv portion pestopasta senare har jag bytt bok och placering.

Trots att idag och måndag är mina enda lediga dagar mellan termin två och tre på juristprogrammet väljer jag att börja läsa till nästa kurs. Indoktrinerad?


Puh

Pretty relaxed morning såhär dagen efter tentan. Två dagar ledigt, den du!


La musica

Skriver ju tenta imorgon och har redan, precis som vanligt, stora planer för dagarna därefter. En fredag och en måndag har jag ledigt innan jag börjar nästa kurs. Jag har förvisso sagt att jag kan jobba, men om jag inte blir bokad ska jag ägna min fredag åt tre sysslor:
  • Träna
  • Börja skumma första boken för nästa kurs
  • Fylla min nya iPod Nano med inspirerande träningsmusik
Madamen ovan ska nog tillsammans med Beyoncé få ta störst plats på min lista. Trots att många av låtarna är gamla har jag ännu inte lyssnat sönder dem, utan börjar utan kontroll gala med när de spelas i min närhet. Dessutom är båda sjukt vältränade, så vad passar väl bättre?

Injafäjz!

Ganska gött att man sparar på gamla saker trots att man knappt använder dem längre. Fick byta ut min gamla iPod nano 2gb som jag fick i studentpresent till den senaste modellen, 8gb, gratis. Pretty nice!


Veckans citat - Lucius A Seneca

Ska använda kalendern jag fick av farfar i julklapp som träningskalender. Kanske även umgänge och studietid får bokföras där i, jag vill åtminstone inte skriva in föreläsningar och sådant i den, det har jag på telefonen.

Anyway, det jag ville dela med mig av var veckans citat. Det jag gillar mest med de här kalendrarna från Burde är att ett citat är tryckt i slutet av varje vecka, och ofta är de väldigt inspirerande. Se nedan!


Håll ut!

Har fullt upp med plugg på dagarna och umgänge och heminredning på kvällarna/luncherna. På torsdag tentar jag av min andra termin på Juristprogrammet, innan dess bör jag varken blogga, läsa bloggar eller internetta för mycket.

Hoppas ni har överseende!



RSS 2.0