Söndagsbestyr

Gårdagen var en riktig Söndag. Jag vaknade vid halv tio, låg kvar i sängen och kramade och pussade på Ivar ett tag, hoppade så småningom upp fast besluten om att ta tag i min löpning. Drog på mig mina lite slappare löparbrallor och en tunn långärmad, skor på tassarna och iPhonen kring armen. Ut och sprang med Runkeepers coaching inställd på 5min/km. Givetvis är jag inte där än, och jag fick väldigt mycket håll, men lite intervaller fick jag in och det var jäkligt skönt att komma ut. Hem och duscha, klä mig och sminka mig på 15 minuter, upphämtad av Elna och körd till Mia som bjöd på födelsedagsbrunch.
Dundermysigt! Scones, äggröra, potatis, svamp, muffins, frukt, pannkakor och te. Efter några timmar där våldgästade vi Nathalie i hennes nya lya. Lite mer tedrickande och snack, varefter (vid fem) jag och Amelie promenerade från Vildanden till Södra Esplanaden och Studentlyckan. Väl hemma inväntade jag Ivar som sprang 15km i Skrylle och gick sen in på Ica där vi hittade Andreas och Maria. Stod och snackade lite, och köpte käk, gick in och lagade kyckling med yoghurtochtikkamasalatäcke med bulgur och sallad och dunsade ner i soffan framför en film och med ett glas vitt i handen. All in all - mysfaktor 10/10 på hela dagen. Det härliga vårvädret ger + i kanten också.


Problem med killen

Jag har problem. Och det har med Ivar att göra. Han befinner sig just nu i Schweiz och jag har varit ensam hemma ett par dagar. Eftersom jag befinner mig i skolan och på träning de flesta vakna timmarna är det rätt okej, men på kvällarna när jag kommer hem blir det jobbigt. Nu misstänker jag att det blir lite extra jobbigt, för i morse när jag tände lampan i sovrummet "fladdrade" ljuset ett tag och nu skriker glödlampan på mig. Sådär som de bara gör när de tänker sprängas nästa gång man tänder den.
Det är nog alltid Ivar som byter glödlampor. Jag är näst intill livrädd för att göra det, rädd för att råka sticka in fingret i hålet när strömmen är på, få en stöt och dö. Jag vet inte ens hur man öppnar den här lampan för att komma åt glödlampan. Och hur ska jag nå upp? Sätta en stol på sängen? Så nu funderar jag på om jag ska låta den vara tänd hela dagen så den håller tills kvällsmörkret anfaller, eller om jag ska släcka och tända den tills den pajjar och Elna kan hjälpa mig ikväll. Hör min klagosång!
Ivar kom hem! / Pappa hjälp mig!

Mindre bloggande

Som ni såg igår blev det lite för mycket bloggande och lite för lite pluggande. Idag blir det därmed tvärtom!
Jag har slängt ihop två "Belugasallader", en till mig och en till Natta, slänger i mig frullen, tar en dusch, sminkar mig, packar väskan och drar. Dagen spenderas på Juridicum, Svane och badet.

Say whaaaat?


Vavava? Varför söker folk på "porr kattis" och varför hamnar de på MIN blogg? Får nog fundera lite över vad jag skriver ibland =/

Bokmal

Att ena boken i paketet skulle vara lagboken kanske de flesta kunde gissa. Några kanske undrar varför jag inte redan hade en lagbok, men årets upplaga hade inte kommit ut än när jag började i januari. Årets upplaga var också enda alternativet, eftersom Regeringsformen blivit uppdaterad.
De andra böckerna då? En till till skolan; An introduction to the european convention on human rights. Ja jisses vad jag gillar kurslitteratur på engelska. NO! Men, övning ger färdighet, så jag beställde även en engelsk bok jag länge velat läsa - Nelson Mandelas bok Conversations with Myself. Jag hoppas att jag inte kommer kunna slita mig från den, har hört mycket gott om den.
Sista boken ut är den folk kommer sucka åt mig för. Carl XVI Gustaf Den motvillige monarken. Nu ska jag få reda på alla skandaler och hemligheter! Sorry mutti om du får skämmas!

Dyrbart


Snart ska ni få se vad jag lagt mer än 3000kronor på. Lär väl få några knäppar på näsan för en del.

Äckligt

Promenerade förbi Apoteket på väg till skolan efter lunch igår för att köpa öronproppar. När jag ändå var där tänkte jag att jag skulle köpa en mättande müslibar att äta senare under pluggaftonen. Det fanns inte. Det fanns andra, så jag högg tag i den billigaste. När jag sedan vid fem-tiden halade upp härligheten för att sätta tänderna i något smaskigt blev jag besviken. Det var det äckligaste jag ätit på mycket mycket länge. Sött, kornigt och torrt. Var tvungen att skölja ner med en halvliter vatten och kände mig smutsig på insidan.
Mitt tips till mänskligheten: Köp aldrig en sådan här!

RSS 2.0