Slow morning

Ivar har stämplat ut och jag tar det lugnt med kaffe, te, mjölk och dagens smörgåspaket. Jag brukar aldrig käka bröd men nu verkar det få bli lite ändring, tills jag kommer mig för att köra bönkok. Så länge jag inte komponerar matiga sallader till lunch har jag valet att köpa mat eller ta med mig mackor. De senaste tre veckorna har jag köpt mat, om än försökt hålla nere priset. Nu har jag dock bestämt mig för att leva på "existensminimum" resten av månaden, dels för att ha råd till det tjugotal julklappar som ska köpas i december, dels för att kunna unna mig två av mina drömobjekt. Ja, jag har en liten materiell drömlista på min mobil och två av dem vill jag bocka av innan årets slut. Dock innebär det en nätt liten summa på 15000 så vi får väl se hur det går med det.

Jag fortsätter drömma och käka tradiga mackor så länge!


Dags för fredagsmys

Har tränat, tagit ett bad, kollat outsiders och smort in mitt ansikte med olivolja. Har hört att det ska vara bra. Vi får väl se.

Ivar är på after work och jag plöjer Sopranos och kränger popcorn. Jo, jag har ätit lite middag också innan dess.


Kan inte låta bli att lyssna på deras intro om och om igen.

Orolig

Tre koppar kaffe, sen lunch och allmän stress är inget bra recept för en studerande Kattis. Lägg till nervositet inför söndagens Yddingelopp och det resulterar i endast 14 sidor lästa på fem timmar.


Ivar's the chef

Dagens godaste, med recept för Malins skull:

Torsk
Fänkål (pyttelite)
Lök
Purjo
Champinjoner
Vin
Crème fraîche
Persilja
Dill
Vitlök
Salt
Peppar
Chili
Ruccola

Pasta

Stek i sedvanlig ordning och kasta i ruccolan när allt är klart. GOTT!


Försäkringsrätt

Har suttit i tre timmar och försökt trycka in försäkringsrätten i min skalle. Tänkte fortsätta med det kommande fyra timmar.

Jag vet dock inte hur trevligt det är. Som med så mycket annat man lär sig här på Juristprogrammet blir man smått paranoid och stressad över om man själv gjort allt rätt och om man tänkt på alla aspekter. Har redan knappat in fyra frågor i min To do-list som jag måste ringa Länsförsäkringar och kolla upp. Jaja, boken är ovanligt lättläst och tunn, så det ska man väl glädjas över.

Tack och hej.


Vad vill ni?

Vi fick en nyuppfiskad gädda av Kirill och bjöd mamma och pappa och inneboende på söndagsmiddag. Har ni sett bissingarna? jag såg inte dem ens när jag tog bilden, utan först flera dagar senare. Creepy!
Nu har jag en fråga till er gott folk. Ser ni helst att jag uppdaterar sällan men med större finare bilder från datorn, eller är det bättre med oftare och mindre bilder (så som jag gjort i de senaste inläggen) från mobilen? Blogg.se har nämligen gett oss en ganska bristfällig app efter flera års påtryckningar. Man kan inte bestämma storleken på bilderna och man kan inte själv välja var de läggs i inlägget.
Så, vad vill ni?

-

"You almost feel ashamed
that someone could be that important
that without them, you feel like nothing"


I'm sorry men

FY FAN VAD GOTT!


WAAAAAA - Smaskens!


Jag fick ansvaret för att köra bilen till verkstaden


JiA-mässan

Gratis är gott - jag är mätt...


Världens bästa äpplen

Ica kvantum har just nu världens bästa äpplen!


Labbråtta

Ivar tycker att jag ser ut som en labbråtta. Jag tycker det är lite obefogat.


Velvet vanity

Ja hur intressant är det här? tänker kanske ni när ni ser en bild på nagellack. Inte särskilt kanske, om ni inte vill ta del av mina två nya favoriter från Mavala!

Ett lager av H&Ms genomskinliga, två lager Mavala Velvet, ett lager H&M genomskinligt och ett lager Mavadry från Mavala. Tjoff tjoff, tork tork och tadaaa, snygg färg på några få minuter som håller ovanligt länge för billiga nagellack. Mavadry är nog mitt nya "favoritpreparat", får lacket att torka och bli hållbart på ett par minuter och sen faktiskt gör att man inte tappar färg i hörnor och toppar på åtminstone tre dagar (det är så länge jag hunnit testa det).


Steve Jobs

Jag vaknade i njutläge av att radion sattes igång med Adeles Someone like you, men en minut senare när den var slut och det var dags för P3 Nyheter satte jag morgonnjutandet i halsen när jag fick reda på att Steve Jobs är död!


Höstfrulle

När moder jord på en natt växlar från "sommar" till höst, sen "sommar" igen och nu tillbaka till höst kommer höstkänslorna vällande över mig mer än om hösten kommer smygande som i vanliga fall. Ena dagen suktar jag efter en fin (men dyr såklart) höst/vinterjacka, andra cyklar jag till skolan utan jacka. Ena dagen vill jag kura ihop mig i soffhörnan med filtar, te, tända ljus och rökelser, andra vill jag grilla och dricka sommardrinkar.

Den här morgonen fick en sommarstugefrukost från barndomen bli mitt utlopp för höstkänslor; mannagrynsgröt med mjölk och kanel. Mmmmmmm....


"Ge mig läkarvård utan inlåsning"

"Skyltmannen" i Lund har ett nytt budskap. Något förvånande kan i alla fall jag tycka efter alla dessa år...


Babyafton

Efter en mysig kväll hos Tedde och Therese med god mat, nyrenoverat hus och söt bebis är det inte utan att man blir lite lite lite sugen!


Måndag

Inleder veckan med en bild på två av mina mest älskade. Hoppas alla får en fin måndag!


Skrylle tar kål på mig

Blev utlurad på en mil i skogen tillsammans med Ivar, Hasse, Annika och Raymart. Jäkligt jobbigt efter nästintill noll träning de senaste månaderna men hyfsat resultat.


Dagens tema


Lördagsmorgon

Spenderar denna lördagsmorgon på bästa sätt; i sängen bredvid Ivar.


RSS 2.0