DIY

Var übertrött på mitt hår häromdagen. Det var helslitet och såg så jäkla tråkigt ut. Hittade en video på Youtube och bestämde mig för att själv kapa mitt "svall". Dels för att jag inte vill spendera 400 kronor på att klippa topparna, dels för att frisören aldrig tar topparna, utan kapar tio centimeter. Jag hade äntligen fått håret att räcka ner till typ solarplexus. Förra gången jag hade det och var tvungen att klippa topparna, klippte frisören av det i höjd med halva brösten. Jag var sjukt deppig efter det. 
 
Nu försökte jag alltså ta så lite som möjligt, och även klippa upp det. Fick självklart lite ångest efteråt, när jag insåg att tre centimeter av något anledning såg ut som sju. Efter lite tillklippning dagen efter är jag ändå nöjd med resultatet. Dessutom tror jag faktiskt att det mesta av det slitna är som bortblåst! Mästerfotografen Ivar ser dock ingen skillnad. HUR KAN HAN INTE SE SKILLNAD? Ohohoh....
 

Miu Miu

Jag vill också kunna slänga på mig ett par döfina sandaler från Miu Miu och gå och bada, såsom Rihanna gör på Instagram. Lite nonchalant sådär slänga upp en bild och skriva "Pool day". Skulle kunna ha dem i Kattvik som gånertillhavetförettdopp-skor.
 

Oh fy!

 
Har nu råkat anmäla mig till en golftävling med yrkesverksamma jurister. Hittills har jag spelat golf en gång i år =/

Discokula

I morgon händer något kul. För många stundar snart Valborgsfirande i Lund, Uppsala eller kanske på någon fin gröning. Jag och Ivar bryter däremot traditionen och åker till Nederländerna. Med oss tar vi även ett gäng vänner, vilket gör det här besöket alldeles speciellt. Sju personer är vi, som istället för att fira Valborg firar att Nederländerna får en kung. Drottningen abdikerar, vilket gör att deras "Koninginnedag" (som firas samma dag som vi firar Valborg) hädanefter torde bli "Koningdag". Hela folket klär sig i orange och festar på gator och torg. Vi har mängder av turistande inbokat, och ska även försöka få en smak på nattlivet.
 
Hur jag har förberett mig? Njaa, inte packat ner min orangea utstyrsel än, men däremot gjort om mina naglar till discokulor!
 

Fransfärgning

Jag har varken många eller långa fransar, så de jag har vill jag gärna ska synas. Likaså tycker jag det är kul när ögonbrynen är befintliga och inte bara genomskinligt ludd.

Efter att ha samlat på mig lite erfarenhet, vill jag göra en hiss och en diss.

Hiss till Depends vanliga frans- och ögonbrynsfärg. Den är enkel att jobba med, och resultatet kommer långsamt. Det kanske låter negativt, men det är skönt att ha tid på sig när det handlar om ansiktsbehåring.

Diss till Depends snabbfärgning för fransar och bryn. Ja det går snabbt. Men man har också svarta fläckar på huden "i" ögonbrynen, samtidigt som det inte är färg där man vill ha det. Man är sjukt stressad och resultatet blir aldrig jämnt.

 

Användning

När man använder den vanliga färgen blandar man ihop färg och väteperoxid i en liten skål. Sen brukar jag använda en snedställd sminkborste istället för den medföljande maskaraborsten, och ta bort överflödig färg med tops. Sen får det verka 5-15 minuter i brynen och 15-30 minuter på fransarna.

Snabbfärgningen "fungerar" på ett annat sätt. Först ska man försöka dränka alla hårtrån, men ej huden, i "aktivatorvätska", en vätska som hellre hamnar på huden än på hårstråna, speciellt i ögonbrynen. När det verkat i två minuter lägger man på färgen, som direkt blir kolsvart vid kontakt med aktivatorvätskan. Detta ska man låta verka i 30 sekunder innan man rengör.

 

Problem

Problem nr. 1: Den färgar huden snabbare än brynen. 

Problem nr. 2: Det är omöjligt att hinna med att göra bägge brynen samtidigt, och ändå lyckas pricka 30 sekunder på dem.

Problem nr. 3: Hänger ihop med ettan; det är omöjligt att få bort färgen från huden på ett par dagar.

Problem nr. 4: Hänger ihop med tvåan; för att kompensera för det ojämna resultatet försöker man färga igen för att komma ikapp fläckar eller andra brynet, vilket blir en ond spiral som slutar i kolsvarta fläckiga ögonbryn, och längre tid spenderat än de utlovade tre minuterna.

Dagens tips alltså: Stress lönar sig inte. Kvalitet framför kvantitet. Använd den långsammare färgmetoden, som faktiskt i slutändan går snabbare.

 


Wordfeud

Det ocharmiga i att spela Wordfeud med random opponents...


Hovrätt

Har avverkat min första dag på Hovrätten över Skåne och Blekinge idag. Sannerligen inspirerande och kul; jag trivs som fisken i vattnet! Nu ska jag skumma morgondagens mål och kanske äta någon chokladbit. TJO!


Only at Juridicum

Det är nog bara på Juridicum som man inte är ensam om att vänta på att porten ska öppnas, 08.54 en lördagsmorgon.

Ivar är på äventyr så jag tänkte att jag lika gärna kunde sitta och plugga idag. Kunde kanske lagt någon minut på att kolla öppettiderna innan jag kilade hemifrån...

Vackert är här i alla fall. Har trivts på Juridicum sedan första gången jag satte foten här. En ståtlig byggnad, skinnklädda möbler, gröna bibliotekslampor och rustika material inspirerar faktiskt till ambition.


"Men den fungerar ju fortfarande"

 
Är det konstigt hur man fungerar? "Vi måste verkligen ha en ny timer, den vi har mäter inte temperatur längre, och dör varannan minut". Man köper en ny, men väl då så kastar man inte den gamla. "Nej, men vi har ju olika tid på äggen på morgonen, det är ju skitbra att sätta den ena på fyra och den andra på nio, så man inte behöver starta om timern".

Blurred lines

 
Nej, nu är det väl dags att kicka igång den här bloggen lite igen. Våren verkar äntligen ha kommit, jag har fått några minuters värmande solsken på kinderna och bär solglasögon så fort jag kommer utanför dörren. Mycket i skolan, en hel del vid sidan av och Lundaloppet och GBG-varvet på ingång. Peppig musik håller farten uppe, både i löpspåret och utanför. Hepp hepp!

RSS 2.0