Har kommit på knepet

Eller ja, kanske inte helt själv och helt optimalt... Men ni får ändå ett litet smakprov. Jag tycker det är så jäkla störigt att man inte kan uppdatera bloggen från mobilen, vilket faktiskt nästan drivit mig till att byta från blogg.se till något som fungerar. I fredags funderade jag dock på en lösning och i lördags konfirmerade Malin mina misstankar. Om man loggar in via mobilen och ändrar redigerare kan man uppdatera med ett sådant här inlägg. Too bad for me att jag alltid vill ha bilder i mina inlägg för det fungerar inte. Förövrigt tycker jag att det är jävligt uselt av blogg.se att inte fixa en app som gör att man kan uppdatera från iPhonen. Hur svårt kan det vara? Alla andra lyckas. De utlovade en i april förra året men det kom aldrig en och inte heller en förklaring. Uselt som sagt. Jaja, snart förflyttar jag mig från sängen till datorn och då kan ni få en riktig uppdatering. Tjo!

Håller helg

Efter en typisk helgfrukost à la WvdL-home med minibaguetter, matmuffins, kaffe, äggröra och fruktsallad håller vi nu helg på riktigt. Löpträning och cykling till Kävlinge, krama syster och brother in law, äta middag på nybyggda uteplatsen och golf med Ivars kollegor i Torekov. Det här blir mysigt! Förlåt om uppdateringen blir halvkass.

Serier online

Serier online
Det här har jag roat mig med de senaste timmarna. Tittat på Gossip Girl. Har hittat en sida där man kan se hundratals serier gratis, utan olaglig nedladdning och utan väntan! Här hittar ni den. Jag plöjer Gossip Girl och Breaking Bad parallellt, GG när jag är själv och BB med Ivar. Amelie har övertalat mig att sätta One Three Hill näst på tur, någon som har bättre tips?

Gosigt

Såhär ser mitt läge ut just nu. Läget i köket vill jag inte fundera över. Vi hade ju inomhuspicknick här igår, och disken är inte helt intetsägande, men Ivar övertalade mig att gå och lägga mig istället för att ta hand om den igår. Här har jag sedan stannat, och tänker så fortsätta tills hundarna protesterar med kissiga blickar. Än så länge sover de, så då ser jag ingen anledning att sluta gosa med mitt täcke och serier online.

Booli.se

Har hittat en sida som roar mig i timmar! På Booli.se kan man se vilka hus som är ute på marknaden, och vad hus har blivit sålda för.
Exempel på roande (inte nödvändigtvis hahaha-roande, utan mer dethärvarjäkligtintressantattfåredapå-roande): 
1. Vårt gamla grannhus har blivit omhändertaget av kronofogdemyndigheten och sålts för hälften av vad vårt gamla hus ligger ute för, trots att det är väldigt mycket större.
2. Hur mycket såldes det dyraste huset i Torekov för? (Svar: 33 000 000)
3. Hur mycket måste jag och Ivar spara för att köpa tomt i Båstadtrakterna?
4. Hur mycket såldes de snygga nybyggda radhusen nere på Persikovägen för?
5. Hur ser huset som är till salu i Kattvik ut inuti? (Svar: Förvånansvärt skitsnyggt!)

Sicket väder!



Jisses sicket väder! Fick dra på mig en sopsäck som jag fick av Mathias idag på jobbet, och lik förbaskat var jag dyngsur efter tio minuters cykelfärd. Nu sitter jag här, nyduschad och inkorvad i min värmande badrock, och så tänker jag förbli ett par minuter till. Fast så småningom måste jag börja förbereda inomhuspicknick istället...

Båstad - korta versionen

Har insett att mitt inlägg om vår kväll i Båstad var jäkligt långt. För er som inte pallade läsa men ändå är intresserade kommer här en kortversion:
Jag, Mia, Amelie och Elna var inbjudna på VIP-kväll på Madison. Fri bar, skönhetsbehandlingar, modevisning, goodiebag och mingel. Blev intervjuade av TV och träffade vår vän; gamla fotbollsproffset Mikael Magnusson. Drog efter modevisningen vidare till Sands VIP-kväll där vi mötte upp med några andra vänner, bland annat bröderna Ravelli, Patrick Ekwall och Magnus Malmberg. Kvällen avslutades med nakenbad i Kattviks underbara pittoreska hamn klockan tre på natten.
Tack Miss Dee och Prestige Agency!

Newport

Var förbi Clearence House när jag var i Båstad i helgen och köpte fyra handdukar från Newport, två svarta och två vita. Mhhmmmm!

Landskrona

Härom dagen stack jag och Ivar till Landskrona för att kolla på bilar på KVD. Hittade ett par intressanta som dock troligtvis kommer rusa iväg i pris. Hittade även en som blivit omhändertagen av kronofogden på ett bröllop, med blommor och presentband kring fortfarande. Så jäkla sorgligt! Jag vill inte bli kronofogde...
För att visa Ivar de lite finare delarna av Landskrona drog jag med honom ut till Borstahusen och hamnen, och sedan körde vi runt lite inne i centrum och tittade på de många häftiga husen som faktiskt finns där. Landskrona förtjänar inte riktigt mina fördomar.



New in

Tjoo! Jag sitter på jobbet och knegar nu, men ni ska ändå få en liten uppdatering. Häromdagen drog Ivar med mig till Nova för han behövde nya skor. Det skulle han inte gjort. Vila skulle tydligen stänga och hade total utförsäljning. Jag har aldrig handlat ett endaste plagg på Vila tror jag, men nu kunde jag inte hålla mig. Jeansen satt som en smäck och hade en mörk härlig nyans, t-shirten känns som en vindpust mot huden och shortsen blir optimala som golfshorts och vid lite mer dressade tillfällen istället för mina älskade jeansshorts. 274 pix totalt istället för 747. Det går an.

Alldeles alldeles ensam

Min fina Ivar har lämnat mig för jobbet idag. Ja, inte så som vanligt utan typ helt. Han har inte kommit hem än. Och jag funderar på att gå och lägga mig. Jag var förbi där vid niotiden och tryckte i mig en pizza tillsammans med gänget, trots att vår middag här hemma stod klar på spisen. Vad gör man inte för sin man när han stöter på trubbel på arbetet? Så nu ska jag nog packa ner maten i matlådor, diska och sen gå och lägga mig i sängen och kanske se ett avsnitt av Gossip Girl. Ja, jag är hooked. Och ja, jag är sen som Viktor och Amelie kommenterade idag på rasten.

Blondiner och fotbollsproffs i Båstad

Ja-a, hörre ni. Jag måste erkänna att jag känner viss prestationsångest kring detta inlägg. Hur ska jag med suddiga bilder och alldeles för många minnen kunna återge vår mest lyckade Båstad-festkväll genom tiderna? Ja, nu låter det kanske helt sjukt bra, men tidigare erfarenheter av festande i Båstad har haft sina brister. Jag ska försöka i alla fall. Jag har två alternativ när jag ska berätta om den här helgen. Antingen låta råcool som om det här är något som händer varje dag i mitt liv, namedroppa klubbar och kändisar som om det var mitt normala umgänge, eller vara ärlig och berätta allt i detalj. Av erfarenhet vet jag att de flesta som läser min blogg uppskattar inläggen där jag är ärlig, so here we go!
Det hela började med ett besök i Kävlinge. På mina föräldrars byrå där all post mellanlandar hittade jag ett brev postat till mig. Lite underligt att det kommer till Kävlinge och inte Lund. Jaja, jag öppnade och fick se att det var en inbjudan till VIP-afton med modevisning på Madison i Båstad på herrveckans lördag, för mig och en vän. Sommarens största festkväll i Båstad. Jag läste och läste och försökte komma underfund med ett par saker. Som typ: Vad är det här egentligen? Är jag verkligen VIP? Vem ska jag ta med? Är det här bara reklam? Varför i hela friden har jag fått det här?! Jag sökte igenom internet för att finna mer information och läste om 500 VIP-gäster, modevisning, skönhetsbehandlingar, make-up, champagne, klubb.... Ja, ett litet intresse väcktes minsann. Jag frågade Ivar om han ville med. Han kände sig inte lockad av modevisningskväll. Bajs. Vem av mina vänner ska få bli den lyckliga? Två dagar innan OSA skickade jag ut ett "först-till-kvarn-SMS". Amelie högg först. Så småningom kom det fram att Mia också fått en sådan inbjudan hem till sina föräldrar, vilket väckte ännu ett par funderingar. Typ: Varför har både hon och jag fått inbjudan men inte de andra tjejerna? Varför bägge två hem till våra föräldrar? Vad har vi gemensamt som vi inte har gemensamt med de andra tjejerna? Eller rättare sagt, vad hade vi gemensamt när vi bodde hos våra föräldrar som vi inte hade gemensamt med de andra tjejerna?
Efter lite tjat och påtryckningar fick jag och Amelie Mia att ta inbjudan seriöst, och som tur var blev hennes planerade klassfest inte av. Men vem skulle då följa med Mia på hennes inbjudan? Mias klasskompis var på första plats, eftersom de redan planerat att hitta på något tillsammans. I sista sekund bangade hon, och istället kunde Elna följa med. Vi packade in ett antal outfits, några klackar, lite vin och cider, väskor, Ivar och fyra blondiner i Elnas Saab, körde till Kävlinge där vi tryckte in allt i Nissan istället, och adderade lite hundmat och en pudel och körde upp mot Båstad och Kattvik.
Jag förberedde mig på mitt tal jag skulle hålla om jag skulle råka bli intervjuad. Det skulle låta något i stil med:
- Jaha, och hur kommer det sig att du blev inbjuden till det här eventet?
- Jo, jag bor ju nästintill granne med Måns Zelmerlöw, och har alltid varit lite "kändiskåt", om du förstår vad jag menar? Alternativt ett svalt: Jag har ju mitt sommarresidens här vid Båstad, och genom åren har jag lyckats binda många fördelaktiga kontakter.
Efter någon timmes körning i solsken utan AC men med babbel drösade vi in i min sommarstuga, dumpade våra grejer, grävde fram bikini ur väskorna och kusiner ur rummen och stack ner och badade i Kattviks hamn. Här kanske Mia kan bistå med bilder så småningom. Efter en timmes sol och bad tog vi oss upp till huset och käkade fetaostbiffar, rotfrukter, sallad och en tzatziki som Ivar försett med extra många vitlökar så inga heta rika män skulle råka snubbla och landa med tungan i våra munnar eftersom vi var fyra upptagna kaboom-brudar som skulle ut på optimala singelkvällen. Tzatzikin satt där den skulle, och likaså gjorde vinet och cidern. Vid kvart i åtta körde min man oss in till Båstad och mot Madison och förbi Madison. Ja, det såg jäkligt tomt ut. Helsike, vi har blivit lurade. Jaja, vi tog mod till oss, vände om och blev avsläppta utanför Madison och trippade fram på röda mattan. Skakade hand med Peter Nyström, ägare till Miss Dee som höll i eventet och gick in och fick ett glas champagne.
Madison Miss Dee Båstad Fashion Circus
Vi "minglade" (snackade mest med varandra och silikontjejen) runt lite, gick in i "skönhetsrummet" där vi fick lösögonfransar påfästa, nagellack, en goodiebag och information om silikonbröst. "Tänk på nu tjejer när ni ska operera brösten, att om det är en billigare klinik så finns det en anledning till det. Det här är materialet ni ska använda. Ni kanske får betala femtusen mer, men det är det absolut värt!" Jaaa, jooo, OM vi nu av någon outgrundlig anledning skulle få för oss att pumpa upp våra fina små bröst till groteska pumpor, så vet vi vilka inlägg vi ska välja. Det är bra. (Om jag någon gång måste operera bort mina riktiga bröst kan det hända att jag fyller ut dem, och i så fall vet jag nu att det tredje alternativet av de sex i portföljen kändes mest lika mina egna).
Madison Miss Dee Båstad Fashion Circus
Något vi däremot INTE fick/valde att ta emot var större läppar. Ja, det fanns en brits där man kunde hoppa upp och få Juvéderm injicerat i både läppar och rynkor. Men som sagt så avstod vi. Det kändes inte som rätt tid, plats och dag att göra det. Även om det var gratis. Det verkade ett par andra göra, vilket gav oss inblick i plastikvärlden. Jag tror dock att jag talar för oss alla fyra när jag säger att vi nog är rätt OK med hur vi ser ut. Det borde vi vara i alla fall.

Inne i det här rummet upptäckte vi också att alla var blondiner. Jag tror faktiskt att exakt alla i rummet, utom silikonkvinnan, var blondiner. Hon var brunett. Vi passade in jäkligt bra!
Madison Miss Dee Båstad Fashion Circus
Efter någon timmes mingel var det dags för underhållning. Magnus Rosén, tidigare basist i bl.a. Hammerfall, spelade solo och efter det drog Fashion Circus igång.
Madison Miss Dee Båstad Fashion Circus
Elna tyckte det var så fint att hon fick tårar i ögonen.
Madison Miss Dee Båstad Fashion Circus
Eller så var hon bara glad att hon fick vara Mias gäst och faktiskt lyckades komma in på VIP-aftonen.
Madison Miss Dee Båstad Fashion Circus
Hur som haver, efter modevisningen fortsatte den fria baren (som jag glömt nämna; cider, champagne och öl) och minglet.
Kanal 5 Fashion Circus Madison Båstad
Låt mig bara snabbt avsäga mig allt ansvar om ni råkar få syn på de här två pinglorna i TV-rutan framåt hösten. Det kanske kanske var så att vi helt plötsligt stod mitt framför ett TV-team och en intervjuare, Mia stel som en pinne och jag fnittrig som på polishögskoleintervjun. Vad tror ni vi svarade på frågorna?
tennisveckan Båstad
Jaja, efter den persen var det dags att släppa loss lite. Vi minglade in oss hos Mikael Martinsson, som tydligen var framgångsrik inom svensk fotboll förut. Det hade vi faktiskt ingen aning om när vi började snacka med honom. Att han stod med på alla VIP-listor var vi inte heller medvetna om. Däremot gjorde det absolut ingenting. Något som inte heller gjorde någonting var att hans dotter Emma och son Niklas var sjukt trevliga och sociala. Även om de var sjukt trevliga hela gänget, så började Madison "dö ut lite" (folket fylldes visserligen på, men den fria baren stängde och det kändes inte lika speciellt där längre. Vi kollade dock aldrig tredje våningen som vi VIPare var välkomna upp till efter modevisningen...) och jag frågade "Papi" som vi kallade Micke resten av kvällen om det inte var dags att dra till Pepe's. Det är där vi var förra gången vi gjorde Båstad osäkert, men det var sjukt trångt och svettigt den gången. Papi höll med om att det var dags att dra vidare, men ville bara förbi Sand lite snabbt för att träffa några polare innan vi drog till Pepe's. Kejrå. Vi stack dit också, kom in tack vare Papi eftersom det var VIP-lista och 26 år som gällde. Jaja, först blev vi nekade för att vakten tyckte att Papi hade med sig lite för många barn. Vi propsade då på att vi faktiskt var väldigt nära 26 år allihopa, och skulle väga upp för Papis riktiga barn som var betydligt yngre. Efter visade leg var vi välkomna. Vi tappade genast bort vår nyfunna familj, men lät inga tårar gå till spillo för det. Mia och Amelie gick rätt snart på toa, medan jag och Elna stannade kvar och skakade rumpa utomhus. Vi blev bjudna på skumpa och rosé av några svettiga fejk-snobbar och hade hur kul som helst.
Efter ett tag fick jag SMS av Mia. "Hittade pappa här inne. Amo är med honom jag är i kö till toa" Tjing tjong, vi kutade in, letade reda på Mia-Lisa först och skuttade sen in genom folkmassorna och fram till Papis bord. Jodå, visst hade han sparat plats till oss!

Vad vi inte visste var att Papis polare inte var några nobodys, så klart kanske? Nej, både Thomas Ravelli och Andreas Ravelli och även Patrick Ekwall verkade vara bundis med vår Papi.

Vad som sades i samband med när den här bilden togs kanske inte riktigt har på internet att göra, men roligt var det! Några sekunder senare sa Ravelli "Inget facebookande om det här nu!" Haha, om NÅGON av någon outgrundlig anledning fått en bild på mig och Elna och någon suddig man i mitten postad på sin wall med ett stolt "Ravelli!" undertill så skulle det i så fall för det första vara ett misstag att den hamnade på din wall och inte min, och i övrigt så om detta mot förmodan hänt så var det absolut inte min mening att den skulle hamna på facebook, och om den nu hamnade på facebook några timmar så är det inte Ravelli som är på bilden. Bilden skulle dessutom i tidigare nämnda fall hur som helst ha tagits bort när jag nyktrat till. Oroa dig inte Ravelli!

Papi blev så småningom trött och gick hem och sov, vi satt kvar och tjötade med Niklas och Emma och drack ett par drinkar.
Vår vän Magnus hade lämnat en grillfest han var på och hoppat på tåget mot Båstad men inte kommit in på Sand. Anledning? Fel skor. Han hade flip-flop. I utbyte mot min kära Dorothea (min iPhone4) fick vi låna ut Niklas skor till Magnus. Magnus fick inte komma in på Sand. Anledning? Bara VIP-gäster ikväll. Jaja, Niklas fick tillbaka sina skor och vi började dra oss mot utgången. Vi ringde Ivar 02.40, hittade Magnus, sa farväl till Emma och Niklas, hoppade in bilen och åkte till Kattviks hamn för att nattbada näck och dricka lite vin. Asnajs och lite av en tradition! Hemma i huset käkade vi chips på trappan, drack lite vatten och somnade så småningom i våra sängar.

Så här såg Elna ut på hemvägen dagen efter, och det var nog så vi alla kände oss. Jag gjorde i alla fall det både söndag och måndag, men det var så sjukt värt det!
Om här hamnat någon bild som inte hör hemma här - hör av er!

Modetrött


Är det bara jag som blir jävligt omotiverad när jag kollar på kläder just nu? Var ute på stan igår och tänkte köpa något fint till helgen men hittade ingenting som kändes rätt. Vad fan! Nu känns det som att det är mer kläder än någonsin ute i affärerna. Och lika trött är jag på min egen garderob... Det enda roliga där är min nya piké från Lexington. Den gjorde så jag spelade attans så bra på golfbanan förra helgen. Och när man kollar på internet finns bara fula tradiga saker, som skorna ovan. Bläääää!


Do you remember?

Ane Brun goes chinese style and I love it!

Matvanor

Nu var det allt ett tag sedan ni fick ett riktigt matinlägg va? Fast ni kanske tycker det är pisstråkigt? Här kommer ett ändå, stå ut!
Efter nästan en veckas cravings fick jag i fredags min efterlängtade SPagetti Carbonara. En person = ett paket bacon, right? Smällgott!
Nu är det ett tag sedan Ivar tog mig till himlen genom att initiera den här maträtten, men jag slår fortfarande klackarna i taget så gott det var. Grillat färdigkryddat kött, nypotatis, sallad, rosa sås och vitlökssmör. Ooooh, jag dreglar vid tanken på det!
Tydligen har några av mina vänner och läsare fått för sig att jag är en nyttig person. Men faktum är att vi nog äter en pizza i veckan i genomsnitt. Och det är sannerligen inte det enda onyttiga vi får i oss. Men klart jag inte lägger ut onyttiga middagstips i bloggen, hur roligt är det att tipsa om pizza liksom? Dessutom skulle jag nog skämmas lite om ni fick reda på alla mina hemliga dåliga "mat"vanor.
Jaja, när pizza är på ingång är det alltid Capricciosa som gäller för mig. Den enda variation jag kan tänka mig att sträcka mig till är extra gorgonzola. Äter vi pizzan hemma åker det dessutom alltid på någon matsked oregano.

Öronorgasm

Det är inte ofta jag använder ordet öronorgasm, det har blivit uttjatat och överanvänt. Men den här låten, den är banne mig bra nära en öronorgasm. Musiken, rösten, melodin. NAM!
Dante - Next to you

Kiwi

När jag var i Kävlinge för att spela golf häromdagen var tösen ovan på glatt humör. När hon såg mig stå ute i uterummet och titta på blommor tassade hon förbi och tittade uppfordrande på mig som om hon bad mig följa med ut. När jag gjorde så tog hon ett varv runt pilen, kutade fram mot en planka och stack snabbt som tusan ned på mellanplanet av vår trädgård, gömde sig under studsmattan med bus i blicken och gnagde på plankan. Varje steg jag tog fick henne att sätta av mot nya gömställen, och hon var mäkta stolt över sin överfina leksak. SÖTNOS!

Kvällsmål

Gårdagens kvällsmål tog mig tillbaka till barndomen. Jag, Jonas och Malin satt på övervåningen i Lilla Harrie och tittade på Björnes magasin. Jonas i fåtöljen, Malin i soffan närmast sidokudden och jag tätt intill henne. Man tittade på den lilla färgTVn men kunde samtidigt snegla på den ännu mindre svart&vita TVn som av någon outgrundlig anledning ett tag stod vid sidan av. Mamma var bortrest och pappa stod i köket och kom så småningom upp med ett stort fat fyllt med varma mackor och en kanna Earl Grey-te. "Dessa är bara ost, dessa är ost och skinka, på de här finns det tomat och här är de med senap."
Igår körde jag ost, skinka, tomat, oregano och grillkrydda, och Indian Spice-te.

Dagsbestyr

Botar min förkylning som inte vill ge med sig med ovan sedda, 20000 näsdukar och litervis med te. Någon som har bättre tips?

Till min älskade

När jag ändå kör på med youtubeklippen är det nog dags att dela med mig av denna vackra sång till en av mina älskade, som jag så länge lovat. Puss!

Carina Berg - Sveriges vackraste kvinna?

Såg nyss en reklam där Carina Berg sitter under en stol och var tvungen att leta fram den här filmen på Youtube. Hon är så charmig att jag nästan får glädjetårar!

Rebecca & Fiona

Talangtöserna har släppt ny singel - ganska het!

Oh-oh!


Dreaming

Jag drömmer stora drömmar som jag inte ser
Jag drömmer om förändringar jag inte kan stoppa med mentala tömmar
Det kliar i mig av en önskan som inte vill skrivas ner
Kan drömfångare fånga ens omedvetna men skrikande drömmar?

Inga-Lisas begravning

Kom hem två i natt efter begravning i Stockholm. En av de största jag varit på och oerhört fin. Inga-Lisa låg i en underbar himmelsblå kista, prydd med samma blommor som hon hade i sin brudbukett.
Vi åkte alltså upp i måndags, sov över i Norrköping och körde igår förmiddag in till Stockholm, åt sushi och gick till kyrkan. Efter ceremonin i Gustav Adolfskyrkan färdades vi mot Hasselbacken för att inmundiga den sedvanliga begravningsfikan. Nåja - buffén. 140 gäster, fantastisk mat, underbar stämning och rörande tal och berättelser.
Inga-Lisa var min 97-åriga farfars (morfars) syster, näst intill 99 år.
"Hon la liv till åren - inte bara år till livet"

Ressugen

Igår kväll låg vi och tittade igenom bilderna från förra sommarens månadslånga Asienresa. Herre vad sugen jag blir på att resa igen! Våra drömmar går just nu till Dominikanska republiken. Får se hur stor reskassa jag lyckas spara ihop innan Ivars semester.
Idag åker jag dock på minitrip med mamma och pappa. Bilar upp till Stockholm, sover över och går på begravning imorgon. Det är Farfars (morfars) 98,5-åriga syster som gick bort för två veckor sedan. Inte precis en nöjesresa, men ska bli väldigt trevligt att träffa alla på den sidan av släkten.

Sjukling


Efter en helg med möhippa, städning och supermysig ost-, spel- & vinkväll med brudarna har jag däckat. Kände att jag skulle bli krasslig redan i fredags kväll men var tvungen att blunda och köra på. Idag har jag däremot låtit det slå igenom. Jag har legat i sängen till tolv, Ivar har fixat frukost till mig, Hasse kom hit och motionerade Ivar och bastade sedan med oss. Ivar har en teori om att man ska svettas ut sin sjukdom. Vi ser om han har rätt. Nu har jag krupit i min perfekta hemma-klänning och ligger i sängen och försöker slappna av igen. Klunkar i mig te med honung och drömmer om kvällsmat och sömn.

RSS 2.0