Beslutsångest


God jul!

Hoppas alla får en mysig julafton! Nu är det snart dags att gå upp och slå in de sista presenterna, äta julaftonsfrukost (pepparkakor och lussekatter) duscha och göra sig fin. Har redan fått årets första julklapp, igår efter tolvslaget, vilken gjorde mig sjukt glad och exalterad.

Ni får njuta av en bild på några av mina inslagna presenter och en bild från mitt och Nattas lussekattsbak, god jul!


Stackars Petronella

Petronella är sjuk... Ja, min kära dator alltså. Inte nog med att hon blir överhettad och tjuter med fläkten konstant, nu har även batteriet dött. Det laddas inte, utan datorn fungerar bara så länge sladden är i. Jag försöker att inte starta henne i onödan. Nu gör jag det för att kolla upp en grej till Ivars present, vilket jag inte kan göra på hans dator där han kan se det. Så småningom ska jag ta mig tid att tömma en av mina två externa hårddiskar och sen fylla med alla mina bilder och musik och annat viktigt, innan Petronella dör och allt går förlorat. Försöker spara ihop pengar till en ersättare, men samtidigt vill jag spara pengar till vår Frankrike-skidresa, skidresa med familjen och förhoppningsvis resa till Storbritannien i vår. En dator börjar dock få ganska hög prioritet.

Onyttigt = bästa dieten?

image description
Ibland blir jag förbryllad. Efter en dag med världens sämsta mathållning (tre kanelbullar, chips, värmlandskorv, potatismos och ärtor), så vaknar jag upp med plattaste magen på länge. Det här är ett återkommande fenomen i mitt liv, jag kan leva asnyttigt i någon vecka, men ser inga resultat förrän jag har en riktig grisdag, då blir kroppen så chockad så den bara stöter ifrån sig allt verkar det som. Skumt!
Det firar jag med popcorn till frukost!

AJ AJ Kapten!


Försökte få till en skarpare bild, men Ivars dator ville inte riktigt fokusera på pincetterna

Tjugo tjejer blev utvalda av Smartson för att testa Brauns nya epilator Silk-épil 7 Dual Epilator, och jag var en av dem!

Givetvis var jag tvungen att testa så fort jag kom hem från vår inredningsrådgivning. Det tog ett par minuter av ilsket surrande och till slut att Ivar körde några drag på sin arm innan jag vågade föra maskinen mot mitt smalbens hud. ZIM ZOM, AJ! Det stack till som tusan. Efter någon minuts paus och ett par djupa andetag körde jag igång igen, och den här gången drog jag långa drag, runt hela smalbenet. Döm om min förvåning, men efter ett tag var det inte alls särskilt smärtsamt!

Jag får väl erkänna att jag inte blev jätteimpad. Det speciella med Brauns Silk-épil 7-epilatorer är att de ska kunna greppa extra korta hårstrån. Jag vet ju i och för sig inte hur andra epilatorer fungerar, hur korta hårstrån de får tag på, men jag hade nog förväntat mig att den här skulle ta i princip alla. Jag har bara provat en epilator ett par gånger innan, och nog aldrig gjort ett "helt jobb", så jag har inte riktigt jämförelsematerial nog för att uttala mig om den här epilatorns kapacitet jämfört med andra.

Den här modellen, Dual Epilator, har en extra finess. Förutom Close Grip-epileringen kan man även sätta på ett munstycke som har inbyggda rakblad från Gilette Venus. Dessutom är maskinen vattentät, vilket innebär att man kan epilera i duschen också. Så, eftersom jag inte gillar att raka torrt, ska jag prova själva Dual Epilator-teknologin vid nästa bad.

Idag tog jag dock mitt test-ansvar till nästa nivå. Eftersom jag bara gjorde ena benet i måndags för att kunna jämföra, gjorde jag andra idag. Dessutom bytte jag munstyck till ett som bara gör ca. en centimeter (i bredd) av pincetterna synliga. Detta munstycke är till för intimare områden. Mhm! Bikinilinjen och armhålorna. Sorry, men jag vågade faktiskt inte testa i armhålorna än, jag bara föreställer mig hur den tunna elastiska huden dras ut när ett hårstrå försöker ryckas och köttas av nästkommande pincetter. Däremot tog jag mod till mig och testade bikinilinjen (ja, kanske inget man egentligen vill skriva i sin blogg, men man får ta sitt ansvar som testperson!).  Det gjorde FRUKTANSVÄRT ont, men jag bet ihop och försökte röra epilatorn långsamt så jag inte skulle behöva dra flera drag på samma ställe. Här blev jag faktiskt glatt överraskad. Vartenda hårstrå for med!

Summan av kardemumman:
Resultat benen: Inte jätteimponerad, trots flera upprepade drag fick pincetterna inte tag på alla mina små fjun. Dock är det ju klart bättre än innan epileringen!
Resultat bikinilinjen: Smärtsamt men effektivt.

Inför nästa uppdatering:
Jag ska fortfarande testa rakbladsmunstycket, där maskinen både epilerar och rakar. Dessutom så får ni då höra hur det har gått med de behandlade områdena, hur långvarigt resultatet är och hur huden har reagerat.

Stinky!

Gissa om jag blev glad över julklappen Ivar fick från jobbet. Hela köket stinker trots att ostarna varit i plast, burk och kyl. Gott som fasiken är det!


Oh hell yeah!

Tack för tipset om Smartson Carro!


Fin


Uppsats



Jaa, kring lunchtid kände jag mig ganska läcker och självsäker i rutan som ni kan se. Kan säga att jag inte var riktigt lika läcker tio minuter innan tolv, när allt tekniskt krånglade, jag småsvettades och hade ont i magen av ångest. Skrek ut svordomar och bankade i bordet. Hur - jävla - svårt - kan - det - vara att bara fixa ett datorprogram som inte krånglar? Återinför skrivmaskinen, för bövelen!

I'm a survivor, I'm gonna make it



Sitter och pressar mig i slutspurten med min uppsats. Det suger. Både min uppsats och den milda ångesten jag hade igårkväll och i morse. Jag ville helt enkelt skippa den här dagen. Eller skippa hela utbildningen och börja jobba på ICA istället. Med ett sistaminutenbyte av behandlad rättsfråga (den ska in ikväll) börjar det trots allt klarna. Fast det kan vara att det känns så eftersom jag inte riktigt vet vad jag har framför mig de kommande tolv timmarna. Tar en välförtjänt (?) paus genom att fixa till mitt yttre en gnutta, så jag åtminstone känner mig stilig på utsidan. Make Up Stores läppstift med bland annat avokadoolja, bivax och sheasmör känns nästan som ett läppbalsam. Lätt en ny favorit! Färgen på bilden heter Survivor, passande nog för dagens peppning.

Simhopp

Jepps, jag hoppade simhopp igår. Kan konstatera ett par saker:

1. Jag har tappat alla muskler
2. Jag har tappat all kondition
3. Jag har tappat all simhoppskänsla

Inte särskilt upplyftande. Dessutom märker man att det var för länge sedan sist när man inte känner sig bekväm med att visa sig i baddräkt. Så jäkla olikt mig!

 


Musikhjälpen

Då var årets musikhjälp igång! Känner mig lite elak men: Snälla kasta ut Gina och få in Hanna Hellquist! Sicket perfa-gäng de hade blivit. Och jag vet att Kodjo saknar henne, för han lät ganska gråtfärdig när han pratade om henne vid åtta idag efter en låt...

 


Vitlökssalami

Vi har investerat i ett vampyrskydd. En halvmeter vitlöksbomb som vi inte riktigt vet var vi ska förvara för att inte infektera allt i närheten med vitlöksstank. Men god är den nog!

 


Julstök

Precis hemkommen från årets julstök. Kött har malts ner och bildat Värmlandskorv, leverkorv och leverpastej, och en del julgodis har producerats. Mesta tiden gick dock åt till att gulla, studsa och mysa med lille Viktor. Världens sötnos!

 


Paella på G

 

 


Önskning - Jamie Oliver

Nog tycker jag inte att Jamie Oliver alltid ser så fräsch och hälsosam ut, men ofta gör hans mat det. Jag är inte speciellt tjusad av mat som tar lång tid, jag vill ha mat när jag är hungrig och inte när jag en och en halv timme senare blivit mätt av allt godis/mackor/chips jag käkat under matlagningen för att stilla min skrikande mage.
Jamie har släppt en kokbok som jag suktar en del efter: Middag på 30 minuter. Jag vill ha!
Nedan följer hans besök i Sverige.

Önskning - Carolina Gynning

Egentligen hade jag gärna önskat mig en tavla av Carolina Gynning, men någon måtta får det kanske vara på drömmarna. Istället kan jag nöja mig alldeles utmärkt med hennes böcker!
Har nu fått alla som finns ute!

Seminarie

Härligt när man upptäcker att det inte handlar om ett seminariematerial på 5-20 sidor som vanligt, utan 137 sidor.
Ännu härligare när man upptäcker det här fyra timmar innan seminariet. Hej panikläsning!

Dessutom bör jag träffa min grupp och skriva ett svaromål. Något måste skippas. Det lutar åt seminariet, det kommer en ny chans i nästa vecka...

 


Önskning - Sällskapsspel

Jag önskar mig sällsapsspel! Jag går under av mysförtjusan över spelkvällar med nära och kära, dessvärre har jag bara det ni ser ovan och två kortlekar att erbjuda. Vad som helst går bra, enkla och svåra, dock gärna sådana som Ivar också kan vara med på, dvs inte bara svensk historia och svenska kändisar.
Har fått jättemånga spel nu, så jag klarar mig ett tag =)

Önskning - Böcker

Har fått alla Sofias böcker nu!
Min kursare Sofia Åkerman är aktuell med en ny bok. Det har visat sig att hon skriver om ett ämne som intresserat mig i många år, och jag är ruskigt nyfiken på hennes böcker!

Önskning - MacBook Air

Kolla! Jag nämnde ju för ett tag sen att jag tänkte önska mig en MacBook Air 13", så nu gör jag det. Här kommer den officiella önskningen!

 


Mysig helg

Har ju för fasen inte berättat om min helg! Och den här var verkligen värd att talas om.

I fredags hade jag tränarfest hemma hos mig. Vi blev ett litet gäng som förtärde tacos, pepparkakor, clementiner, godis, glögg och vin m.m. och spelade roliga spel hela kvällen.

I lördags bjöd Ivar ut mig på en fantastisk middag på Stäket här i Lund. Underbara huvudrätter, efterrätter, chokladpraliner och viner som gav smaklökarna rejäla resor till himmelriket.

Söndagen bjöd på slapp i soffan, filmer, farfarbesök och pizza till middag. En skön söndag!


Slut på pizza

Helgens och måndagens pizzahalvor får vara de sista på ett tag. Imorse bestämde jag mig för att hålla liv i motivationen och traskade till skolan istället för att cykla eller ta bussen.

Gå ville jag göra redan igår, men tog bussen hem istället. Den senaste tidens många rån i Lund har skrämt mig, och jag ville inte gå hem med Ivars MacBook Pro i väskan efter åtta på kvällen, trots att det bara är någon kilometer eller två.


Inspo - Bildbomb

Har precis kollat igenom årets Victoria's Secret Fashion Show och precis som förra året får jag världens motivationskick. Hur länge den håller i sig får vi väl se. Vad säger ni, tror ni jag kan åstadkomma min drömkropp innan nyår? Ivar har redan sprungit om mig i träningsdisciplin genom att köpa ett Gerdakort och dessutom gå dit, men nog ska jag också bli disciplinerad någon dag. Snart... Jepps, nedan kan ni se mitt mål!
I guess you get the point =)

Morgonmys

Film, täcke, soffa, MYS!


Ilska

Jag blir hatisk. Sicken jävla idiot!
Jag la mina böcker på en plats i tysta, så som sig bör, försvann en stund och återkommer till synen av en totalt respektlös slurk som hänsynslöst fört mina ting åt sidan och helt sonika BESLAGTAGIT min plats.

Jag fick en sån jäkla lust att loska i hans kaffe, alternativt radera ett och annat stycke ur hans pågående uppsats på datorn. Tur för honom att Ivar ringde och att han återfört sin fula häck på stolen när jag kom tillbaka.


Önskning - Fina underkläder

En sådan här skulle jag vilja ha, men jag köper aldrig BHar i den prisklassen. Lite revealing men; storlek 70B eller C. Om jag någon dag tar mig för att kolla upp min egentliga storlek blir det väl 55DD, men i så fall hör jag av mig. 70B/C brukar funka finfint!

 


RSS 2.0