Mycket nu


Hoj hoj. Kan meddela att en viss frukostrutin har börjat brytas ned, medvetet. Istället för de vanliga två kokta äggen och två frukterna har en lite mackigare version börjat smyga sig på, och idag slank det även ner lite yoghurt. Vi får se vart det leder. Dessutom har rutinen att kasta i sig morgonmålet framför datorn/Tvn börjat bytas ut mot framdukning och förtäring på tu man hand i kökets lugna vrå. Hejdundrans mysigt!
Rapport från helgen kan komma att dyka upp, när jag får tid att sitta på häcken lite mer än fem minuter om dagen.

Världens sämsta företag?

Jag är så fruktansvärt trött på fedefula fjantföretaget Prenservice. Borde fan inte få ha med service i sitt namn. Det är inte ofta jag lackar ur på företag och smutskastar dem, men enligt mig borde Prenservice vara svartlistade. Efter åtta telefonsamtal sedan mitten av april har jag fortfarande inte fått min Egoboost Magazine. Inte heller har jag fått en första faktura. Däremot har jag fått en betalningspåminnelse. HELT JÄVLA IDIOTISKT!
Eftersom nummer två går på tryckning i dagarna bestämde jag mig för att det var billigare att trava in på Pressbyrån och köpa första numret själv än att fortsätta ringa och klaga. Ikväll ska jag tjura ner mig i soffan och läsa om juristprogrammet i Lund - ur min icke-postade tidning!


Tosselilla

Yo! Väschta coola bandet jao.
Har hängt på Tosselilla hela dagen. Mhmmm, jobbat! Åkt karuseller så jag mådde illa (krävdes inte många - jag har blivit för gammal) och hoppat på hoppkuddarna. Planerade att bada men på eftermiddagen var det alldeles för kallt så jag fegade ur efter att ha doppat benen upp till knäna.


Projekt: Vad fasiken ska jag göra med brallan?


Vad gör man med ett par ljusa jeans som råkat ut för rödvinskvällar? Går det inte bort i tvätten finns det bara en sak att göra: Klipp av dem!
Du behöver:
  • Jeans
  • Sax
  • Måttband
  • Något hårt med en rak sida
  • Penna
Ta på jeansen. Kika efter hur långa du vill ha shortsen. Gör ett litet märke på lårets insida på bägge benen och utsida på ena benet. Ta av och lägg dem platt på golvet/bordet. Mät längden från byxlinningen till märket på utsidan, och gör ett streck på andra benets utsida. Det är svårt att gå efter måttbandet på insidan eftersom man inte riktigt vet var jeansens centrum är när de väl är på. Dra ett rakt streck mellan markeringarna. Klipp snäppet ovanför strecket så det inte kommer med på shortsen. Prova och klipp eventuellt av lite till. Tadaaaa: Klart! Använd som de är eller rulla upp, låt de fransa sig eller sy sicksack längs kanten eller fålla.

Spadag

Det är inte ofta längre jag bjuder på webcambilder, men det är inte heller ofta jag älskar mitt hår så mycket som idag!
Igår stannade jag nämligen hemma från golfen och ägnade mig åt min kropps utsida istället. Tappade upp hett vatten i badkaret, kokade en kopp te och sjönk ned. Shamponering*2. Inpackning. Nagelbandsborttagning på både tår och fingrar. Skrubba bort. Ansiktslermask. Peela kroppen med skrubbvantar och scrub. Peela ansiktet. Massera huden med tvål och tvålpuff. Skubba och fila fötterna. Raka raka med nya blad. Duscha hett och iskallt. Smörja in hela kroppen med väldoftande bodybutter och ansiktet med en svalkande nattcreme. Slutligen smörja in fötterna i ett tjockt lager fet kräm och stoppa in dem i plastpåsar och tjocka strumpor. Allt för att göra dem lite mer glada efter min rape (gick barfota i H&M-skor vilket jag tydligen inte tålde).
Idag är jag len och väldoftande och mitt hår är inte mitt vanliga hår, utan ett glansigt långt mjukt svall.

Säg hej till Orvar

Visst är han söt? Påminner mig om när pappa drog ut oss på helgcykelrundor hela tiden när vi var små.

Satsig frulle

Mjaa, en sådan här frukost hinner man ju inte precis med en vanlig vardag, men på helgen är det härligt att duka fram äggröra, bacon, minibaguetter direkt från ugnen, prästost, creme cheese, tomat, gurka, sylt och pepparrot. Serveras med fördel tillsammans med svart te (Lyckliga stunder från Tehuset Java) och ett glas iskall mjölk.

IKEA-utflykt

Igår åkte vi till IKEA efter Esplanaden-bravaden och spenderade allt vi tjänat in under dagen. Kom hem med två förvaringsboxar med lock (det vi åkte dit för att köpa), men även en hel del annat. Nytt täcke skulle införskaffas eftersom vi lånat Malins (mammas) ett tag nu. Ivar fick välja och verkar faktiskt ha accepterat min önskan om ett enda stort täcke, istället för varsitt. Han valde ett gigantiskt duntäcke utan att jag ens behövde nämna att jag gärna ville ha ett stort. Sedan behövde han tydligen en ny kudde också, så då travade vi runt och klämde på hela IKEAs kuddsortiment innan han efter många om och men kunde bestämma sig. Vidare till lakansavdelningen där vi köpte härliga vita lite stela lakan. Slutligen köpte vi doftljus, "skoformare" och garderobslådaindelare. Jaaaa, två förvaringsboxar blev ganska dyra!


Loppisfynd?

Nja, jag höll mig i skinnet och var fullt upptagen med vårt eget stånd på Esplanaden, så jag gick inte runt alls och tittade bland andras grejer. Däremot när folk rev runt bland mina kläder blev jag lite kliig i fingrarna när jag såg vissa plagg. När den här Repeat-koftan inte var såld vid slutet av dagen stoppade jag ner den i min handväska och inser nu inte hur jag någonsin kunnat få för mig att den inte hörde hemma kring min kropp. Den är ju attans i backen kalasfin!

Södra Esplanaden

Igår stod jag och Ivar på Södra Esplanaden och sålde kläder. Vi kom dit med nio papperskassar fullkomligt proppade med mestadels mina kläder, två påsar skor, tre sopsäckar fulla med mammas kläder och ett antal elektronikgrejer. Efter att folk fått gräva i våra stora boxar och sopsäckarna i sju timmar rensade vi ut kläder från både mig och mamma som inte kändes säljbara, fyllde en hel sopsäck med det och lämnade till välgörenhet. Slutligen kom vi hem med två papperskassar med mina kläder och en sisådärfylld sopsäck med mammas kläder samt en tusing på fickan. Gutt jao!

Morgonlektyr

Efter en tjugotimmarsdag och nio timmars sömn vaknade jag och Ivar bland nytt täcke, nya lakan och nya kuddar och jag har sedan dess legat och mysläst. Länge sedan det var så jag spenderade en morgon, känns somrigt och nostalgiskt nästan.

Morgonstund har guld i mund

Har lyckats släpa upp Ivar ur sängen så han äter frukost med mig idag. Mysigt!

Arbetsdagen

Såhär har jag spenderat arbetsdagen; solat och tittat på när barnen byggt sandslott och badat. Jag är dock fortfarande lite för frusen för att våga lita på solens värme efter ett dopp i det blå.
Istället har jag hojtat åt vännerna till måsen nedan för att få dem att låta barnens väskor och mat vara ifred.


Mina nya pjucks

De här blev det alltså. Ivars födelsedagspresent. Jag hade ju varit inne på Löplabbet och fått ordinerat två modeller, men när vi åkte in till Malmö för att köpa dem till mig råkade vi parkera precis bredvid Runners Store och tyckte att vi bara skulle kika in för att se om de hade samma priser. Även de hade löpband där man kunde filmas och analyseras, så jag blev sugen på att höra deras åsikt. När de tog fram två helt andra modeller och inte ens kastade ett öga åt de andra som Löplabbet tipsat om frågade jag vad skillnaden var. Vi filmade i de två som Runners Store tagit fram, och sedan en av de som Löplabbet sagt skulle vara perfekta och jämförde filmerna bredvid varande. Sicken skillnad! Jag förstår inte varför Löplabbet sa att jag skulle ta ett par som bara fixade halva felet. Nöjd som en tupp travade jag ut med mina nya fulingar från New Balance i påsen!
Ja, för visst är jag lycklig över att jag tror jag hittat en riktigt bra sko, men lite fula tycker jag allt att de är. Jag har dock övertalat mig själv att det är viktigare att de är perfekta för prestationen än att de är snygga. Tyvärr.
När mina fötters H&M-protest har lagt sig lite ska jag ut och testa nykomlingarna.
Ps. Mina ben ser brunare ut på bilden än de är i verkligheten.
Om någon nu skulle få för sig att tro att de verkligen var så bruna.

Carolina Gynning

När blev Carolina Gynning så moget sexig? Vacker!
Alla bilder från Carolinas blogg

Kvällskäk

Gårdagens kvällsmat: Färsk och nykokt majs med smör och salt, bulgur och kyckling med ett täcke av turkisk yoghurt, chilisås, pesto och alla möjliga kryddor; från gröna till heta. Så fruktansvärt gott med majskolv!

Min arbetsplats

Här sitter jag och glassar åtta timmar om dagen. Nåja, det är det jag vill få er att tro förstås. Igår frös jag rumpan av mig nästan hela dagen, och givetvis är det mycket springa efter barn, träna hoppare, leka lekar, plåstra om tår, torka tårar, övertala oövertalbara, utfodra, märkestagning och deltagande i huvudståendetävlingar så hjässan smärtar. Någon timmes sollapande blev det trots allt, när solen vågade värma mellan molnen och jag övervakade några flickor som spelade med BellaSara-hästkort.
Idag är det dags för Lomma Beach med hela truppen. Sex ledare och fyrtio kids, vi får hoppas de håller sig i skinnet och att vädret är mer med oss än väderleksrapporten vill få oss att tro.

Idag kom de!

I morse fick jag ett SMS från Posten att ett paket väntade på att bli uthämtat. Jisses vad jag har trippat på tå och bitit mig i kinden av längtan att få dra på mig de tajta fodralen. Så fort jag kom innanför dörren efter jobbet hämtade jag mitt körkort och skuttade in på ICA, skuttade tillbaka hem och rev upp paketet dirre. Fina fina baddräkter! Tajta tajta baddräkter! Nu har jag lovat kidsen att jag ska hoppa på fredag om det är varmare än det var idag, det vill säga 18 grader och någorlunda sol vid det laget. Hur många håller tummarna för att vädret tillåter att jag ska skämma ut mig för åttio runda barnögon på fredag?

Skånes Djurpark

Skånes djurpark
Jag får väl faktiskt erkänna att den dära Sanna-banana gjorde en god gärning när hon kort efter bilkraschen i Åre ringde och övertalade mig att vara tränare på sommarfritids i tre veckor. Igår var första dagen, vi hade lek och träning i någon timme, sedan bestod resten av dagen av att sola, spela brännboll, leka lekar, bada, äta och sola lite till. Idag åkte vi till Skånes Djurpark. Hur najs?
Jag njuter lite av att få placera det här inlägget i Arbetslivet-kategorin

Kass uppdate

Förhoppningsvis kan jag ge er en riktigt fin uppdatering ikväll, efter dagens bravader. Jag har nämligen ett asnajs sommarjobb nu i tre veckor. Går klädd i ovan sedda, och åker på utflykt två gånger i veckan; idag blir det Skånes Djurpark!

Snabbupdate

Tjooo, en av mina presenter ser ni ovan. I övrigt har jag fått gympadojjor, Big Bertha, nagelvårdset och vas av Ivar, minaföräldrar och mina små kusiner. Nu har jag rumpigt bråttom, ska stå på Källbybadet hela dagen!

Vad är det för dag?

Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag, för det är Kattis fölsedag
HURRA HURRA HURRA!

Ljugarebänk

Trots att det var rätt blåsigt idag lyckades jag få nån halvtimme i solen medan killarna kickade boll och Claudine tog skydd under en filt i uterummet.

Skolavslutning

Jag var ju på Limuels skolavslutning idag, jättemysigt! Dock saknar jag lite hur skolavslutningarna var när jag var liten. Vi var alltid i kyrkan och alla klasserna fick sjunga. Här var det bara kören (som mest bestod av ettor) och och femmorna som fick sjunga. Men det var hur mysigt som helst ändå.
När jag kom dit hände en rolig sak förresten! Det är ju inte ofta folk tror att jag är äldre eller ens i den ålder jag är, utan snarare tonåring. Men idag när en av Limuels lärare kramade honom och sa hej då frågade hon "Och det här är mamma eller?" och tittade på mig. Whoa!?! Att adoptera tre kids mellan 10-16 innan man är 23 alternativt föda barn när man är 13 (om hon inte visste att han har syskon)? Mjaaa, det hade varit modigt.


Önskning - Krukor

Mina avokadoplantor är arga på mig för att jag inte planterar om dem i större krukor. Fyra krukor med en sisådärdiameter på 30cm hade nog gjort dem gladare. Gärna stilrena vita/New englandstil/gustavianska. Ja, hur man nu får det på krukor, men ni kanske hajjar? En påse jord på köpet hade varit gött.
Har redan planterat om mina avokadoplantor!

Önskning - Minigrill

UPDATE: Vi fick mamma och pappas gamla Weber, så nu har vi grill så vi klarar oss ett tag!
Jag vill så gärna ha en liten grill, och tydligen ska den vara försedd med lock för att Ivar ska tycka den är värdig en plats i vårt hem. Den här var söt! Kanske mer praktiskt med en svart, men färg är också fint.

Grön hiss, grön diss

Har käkat två gröna pastarätter till lunch de senaste dagarna. Först röran till höger, den som fick dissen. Pasta med grönmögelostsås (smält grönmögelost och creme fraiche). I vanliga fall blir det gott, och det var gott även den här gången vid de första tuggorna, men efter ett tag blev det bara för mycket! Kunde knappt äta upp. Jag måste helt enkelt lära mig att det funkar allra bäst med Gorgonzola, inget annat!
Igår däremot lyckades jag bättre med min gröna röra, den till vänster på bilden. Bucatini (Barilla n. 9), tre rejäla klickar turkisk yoghurt, tre rågade teskedar pesto och lite extra parmesan. Mmmmmmmmm!

Bo i hus?

Skulle faktiskt nästan kunna säga att jag längtar lite efter att bo i ett hus och ha familj. Det är härligt att kunna gå ner till köket på morgonen, ställa i ordning en stor frukost samtidigt som det är liv och rörelse på ovanvåningen, killar och tjejer som duschar och gör sig fina för skolan. Att sen sitta och äta frukost tillsammans, snacka och skratta, får en att vakna mycket bättre än när man själv eller bara två tysta sömngångare sitter och stressat mumsar i sig sin frukost i soffan.
Visst nojar jag lite över inbrottstjuvar och objudna gäster när jag sitter här själv, men den känslan är väl sådant man så småningom vänjer sig vid och kommer över.
Nu ska jag också göra mig fin och fräsch, jag ska på skolavslutning om någon timme!

Jojo!

Ikväll ska jag till Staffanstorp för att passa mina kusiner. Ska bli jättekul, hoppas alla tre är hemma! Packar ner lite kläder, datorn, en bok, tandborste och min nyfunna lekkamrat: Jojon. Fick den på Poseidondagen i måndags och kan inte riktigt sluta försöka klara tricks. Jojade mycket som liten, men kunde aldrig tricks. Nu däremot!

Vacker vattenmelon

Titta vilken fin vattenmelon jag åt till min frukost! Så himla himla fin. Har aldrig delat en melon på det hållet förr, så i och för sig kanske alla ser ut så här...

Önskning - Converse

UPDATE: Jag fick ett par Converse av min kära fru Nathalie i somras!
Att gå runt utan strumpor i mina H&Mskor häromdagen var inget smart val. Igår fick jag utslag och eksem över hela fötterna. Jag har fått det förut från skor från H&M så det är nog något i limmet jag inte tål, eller om de använder något medel i tyget. I vilket fall - jag är trött på det! Vad jag egentligen vill ha är ett par låga Converse. Vita eller ljust beige, tunn eller tjock sula. Egentligen vill jag ha ett par normalhöga marinblå också, men de kan vänta tills det blir lite kallare kanske. De låga är snyggare till shorts.  Har ingen aning om storlekar i Converse, men jag har 38 i vanliga storlekar.

Önskning - Longboard

UPDATE: Jag fick en longboard i födelsedagspresent av Ivar!

Jag vill kunna cruisa på smala, långa, platta vägar i Kattvik-Båstad-Torekovområdet i sommar. Eftersom jag bara stått på en skateboard en gång när jag var sju och höll på att slå ihjäl mig då så vill jag inte ha en dyr, bara en enkel, rullande, lång longboard.

Morgonmusik

Mumford & sons skiva Sigh no more går på repeat här under morgonen. Härlig musik!
Det påminner mig förretsen om nästa önskning, se nästa inlägg!

Önskning - Löparskor

UPDATE: Jag fick ett par löparskor av Ivar i födelsedagspresent!
Eftersom skorna jag springer i nu är för stora och för mjuka önskar jag mig nya. Jag har varit på Löplabbet för att prova ut skor då jag milt uttryckt har problemfötter. Här är de två alternativen vi kom fram till var bäst:
Saucony Omni Progrid (Moderate tror jag) storlek: US 7,5
Nike Air Zoom Structure Triax 14, storlek: US 8 (eller 7,5 antar jag)
Jag tycker nog de översta är snyggast, även om jag tycker bägge är gigantiska och ocharmiga, men tydligen är det det jag behöver. Fy bubblan. Jaja, hälsa och komfort före fåfänga!

Gårdagens amnamnamnam

Ohh, ahh, här kommer ännu ett gottigottgott recept från mästerkocken Kattis!
Maträtten heter numera Kattispanna, även om de är slående lik pyttipanna.
Koka fyra halvsmå skalade och tärnade potatisar tills de är näst intill klara i lätt saltat vatten.
Hacka en gul lök och stek mjuk i lite Culinesse.
När löken är klar och potatisen kokt häller du vattnet av potatisen, dumpar ner 200 gram tärnad kassler, tolv halverade färska minichampinjoner och potatisen i stekpannan med löken, och steker tills allt fått fin färg.
Pressa i en vitlöksklyfta någon gång på vägen.
Vänd upp på tallrikar fyllda till hälften med god sallad och toppa med grovmalen peppar och ett vändstekt ägg, och kanske en klick turkisk yoghurt. Eventuellt kan ett glas rosé inmundigas i samband med måltiden, även om det enligt mig inte är bästa kombon.
Mums fillibabsen!

Rabarbersaft

Såja, hällde upp saften på flaskor och burkar i morse när den svalnat. Cirka 4 liter tror jag, varav tre i frysen, en halv på flaska, 2dl i magarna och resten i bringare. Den blev god, men lite svag när jag provsmakade. Får se om det smakar mer om man blandar starkare eller om jag bara gjort en fisig saft helt enkelt. Jag har hört att det ska vara jäkligt gott att blanda med fläderblomssaft, och vem har inte lite saft i frysen från när jag och Ivar dansade över ängarna i Kattvik och gjorde vår egen saft? Jag har!
Eniwäj, här har ni mitt modifierade (som alltid) recept, inspirerat av Lejla
2 kg rabarber, skurna i cm-tjocka bitar
3 liter kokande vatten
2 citroners saft
7 dl socker
Koka rabarbern i vattnet utan att röra om, i 15 minuter. Låt rinna av genom diskhandduk i ca. 40 minuter, kläm ur (det står det överallt att man absolut inte får göra, men vafan, vem vill slösa? Jag klämde och vred så det stod härliga till). Koka upp saften tillsammans med socker och citronsaft och låt sen svalna innan den hälls över på flaskor/burkar.
Det skulle kunna vara så att den är lite svag för att jag har minskat på sockermängden, men jag gillar inte när saften blir för söt så det är det värt enligt mig. Det kan också vara för att mina uppskurna rabarber fick stå i vattenbad, som jag sedan hällde av, i ett dygn eftersom jag inte kunde koka dem direkt.
Aja, god är min saft i alla fall!

VILKEN SKA JAG VÄLJA?

Aaah, sitter här med svettdroppar och kan inte välja!
Har fått ett presentkort av Kirill och tänkte klicka hem en riktigt snygg baddräkt, men det är banne mig inte så lätt. Olika ryggar spelar också in. Den första, som jag nog egentligen gillar mest, har breda band men ändå stor rygg. De andra har smala band och stor rygg. BESTLUTSÅNGEST! Hjälp mig!

Sommarkvällar


Jisses vad jag njuter av de här kvällarna! Vare sig det är klar himmel eller åska och regn, så njuter jag så fruktansvärt mycket. Stilla och ljummet, dofter och fåglar - jag blir så harmonisk! Vänder dock lätt på dygnet eftersom jag gärna sitter uppe och njuter, eller glömmer kolla på klockan och inser inte att det är mycket senare än man tror.

Rabarbersaft


Håller på att koka rabarbersaft av de två kilo rabarber jag plockade i Kävlinge i söndags... Doftar barndomssommar (som när Ulla och sedan mamma stod och kokade jordgubbssylt) och pyser och puttrar. Hur det smakar får vi snart veta!

Svettig runda

Mötte ju upp Amelie på stan idag, och kan berätta att det är varmt ute. Mhmmmm! Snacka om att jag felbedömde läget. Jag kollade på min iPhone och såg att det visserligen var varmt, men också att det skulle regna. Drog på mig strumpor, jeans, skor, topp och tog jackan i näven och travade iväg. Kom ångande till H&M, letade desperat efter shorts men hittade bara ett par acceptabla och de fanns bara i 36 som var för stort. Sparade pengar men fick inte en svalare tillvaro. Tog i alla fall av mig strumporna i provhytten och kavlade upp jeansen så mina vrister fick andas lite.
Vi travade runt mycket mer än jag tror någon av oss planerat, men trots att jag provade två par Levi's 501, ett par shorts och tre toppar kom jag bara hem med en gigantisk glass från glasskulturen i magen och mitt och Amelies nya projekt i väskan.

Inte allas sommarlov


Eftersom så många hade några lediga dagar nu kändes det precis som att alla hade sommarlov. Idag stack Ivar till jobbet igen och det känns skitunderligt. Tråkigt! Jaja, jag ska hänga i stan med Amelie en stund och har massor att göra här hemma så mig går det nog ingen nöd på. Synd bara att det ska regna...

Lördagens grillning

I lördags drog vi fram en gammal engångsgrill, tuttade fyr och la på marinerad kyckling, halloumi och skivad squash. Med ris, sallad och rosa sås blev det så jäkla gott! Jag har längtat som fan efter grillning sedan solen för första gången kikade fram i år, men Ivar har inte riktigt varit på samma nivå så det har inte blivit av. Den här helgen fick jag både i lördags med Ivar och på söndagsmiddagen hos mamma och pappa efter golfen. Jag vet inte riktigt om mitt begär är stillat, grillat är det bästa jag vet!


Ute i naturen

Dagen har spenderats utomhus, på förmiddagen på beachvolleyplanen vid Västra Hamnen i Malmö och på eftermiddagen på Källbybadet för simhoppsuppvisning och Poseidondag. Fötterna värker och ögonlocken är tunga, men dagen är inte slut än. Nu ska jag köra till Kävlinge, lämna tillbaka bilen och Carros balklänning innan jag blir körd hem igen. Oj, jag glömde visst nämna de tre timmarnas garderobs- och förrådsrensning vi klämde in nu precis! Möööööö

We're such a great couple! Avsnitt fyra - Övrigt

  • Jag skjuter alltid upp saker till sista stund - Ivar måste göra sina projekt perfekt och så tidigt som möjligt
  • Jag älskar djur och natur - Ivar gillar storstäder
  • Både jag och Ivar älskar våra familjer och tycker att de är viktigare än det mesta

Miljökämpar

Igår hade jag en alldeles för härlig dag för att kunna uppdatera er med annat än förinställt.
Dagen började vid elva när Sanna kom förbi och vi planerade måndagens simhoppsuppvisning på Källbybadet. Vid halv ett cyklade vi iväg till 4H-gården och klättrade i en och en halv timme med våra hoppare. Än så länge känner jag inte av det i musklerna men jag slår vad om att det kommer. På väg hem cyklade vi in till stan och mötte upp Ivar. Jag köpte min efterlängtade byxdress som jag suktat efter sedan jag först såg den för två veckor sedan, Ivar köpte tröja, byxor, iPadfodral och "frackfodral" och Sanna köpte en almanacka. Who's the shopaholic?
Inne på Akademibokhandeln fick jag syn på cykellampor, sådana som vi fick gratis på hälsningsgillet för två år sedan. De såldes för 70:- och tur var väl det, hade de varit billigare hade jag köpt dem eftersom våra är sönder. När vi kom hem fick Ivar den briljanta idén att köpa batterier och helt enkelt byta batteri i lamporna! MY GOD!
Vad fan är man för person om man inte över huvud taget lyckas klämma fram en tanke på att det är möjligt att byta batteri på sina cykellyse? Jag skäms!
Så, medan jag solade häcken fixade Ivar nya lampor till oss för 40 spänn. Glad Kattis, glad Ivar, glad miljö.

We're such a great couple! Avsnitt tre - Smak

  • Vi har inte riktigt inrett vår lägenhet än - vi väntar fortfarande på att hitta inredning som passar bådas smak
  • Ivar skriker av lust när han får käka flottigt friterat - jag gillar rejäla köttbitar, ris, sås och sallad
  • Ivar älskar komedier - jag föredrar deckare och thrillers

Trodde ni ja!

Hah, när ni trodde att vi spelade golf låg vi i själva verket och sov, och när ni trodde att vi cyklade oss svettiga degade vi i själv verket i sängen och tittade på tre avsnitt av Big Brother. Mindre lyckad eftermiddag, men det var Ivars fel!

Adrian Lux på Lunds nation

Trevlig kväll igår, vet inte riktigt om Adrian Lux gjorde något sjukt mycket bättre än vanliga utekvällar, men inte var det dåligt i alla fall. Vi förfestade här hemma (hade ju massor av chips och godis sedan kvällen innan) och cyklade sedan upp och behövde knappt stå i kö alls. Skakade rumpor och tassar och hade en allmänt trevlig kväll. Det är ju inte särskilt ofta vi går ut längre, men med låga skor och en bekväm klänning så klarade jag av den utan smärtor. Jag låter som värsta gammeltanten - och vet ni vad? Jag känner mig som en också.

Lomma beach

När vi kravlat oss ur sängen i morse och ätit frukost cyklade vi bort till Mia och Håkan och åkte tillsammans med dem och Amelie till Lomma beach och stekte ett par timmar. Trots blåsten var det jäkligt skönt. Nu har vi kommit hem igen och ska snart ut på cykeltur nummer två: cykla till stationen, tåg till Kävlinge, cykla till golfbanan, spela nio hål eller så, cykla tillbaka till Kävlinge station, åka tåg till Lund och cykla hem. Mycket cyklande idag, men vädret är underbart så jag ser inga nackdelar!

We're such a great couple! Avsnitt två - Sovrummet

  • Ivar somnar alltid först och vaknar sist - en mer sömntörstig person får man leta efter
  • Ett stort dilemma i vårt förhållande är att Ivar vill ha två små täcken och jag ett stort - just nu har vi stort
  • Över sängen har vi två tavlor som vi målade tillsammans i somras. Tema: Blått och vitt

Kvällsplaner

Ikväll är det ju dags för Adrian Lux på Lunds Nation. Först och främst ska jag ut på stan och lämna tillbaka filmen från igår, och köpa läsk till ikväll. Alla hade glömt att Systemet var stängt idag så vi får dra ihop de slattar vi har och göra häx-drinkar eller nåt. Aja, det ordnar sig, jag har ganska mycket i mitt förråd har jag upptäckt. Kanske inte blir finvin, men smakar nog gott ändå. Någon Gin och Tonic, vitt vin, cider och Absolut Watkins med coca cola. Det blir nog bra.
Har ju massor av gott kvar från igår; chips, godis och pastasallad. Pastasalladen käkar vi nog nu snart, men resten väntar jag med tills töserna kommer vid sju.

We're such a great couple! Avsnitt ett - Hur vi träffades

Inför Kristi himmelfärdshelgen har jag förberett en liten miniserie kallad We're such a great couple. Tre fakta om mig och Ivar per avsnitt. Här kommer första!
  • Jag och Ivar träffades i Österrike då vi båda var skidlärare
  • Långt innan vi blev tillsammans pekade Ivar ut mig för sina elever och sa stolt "That's my future wife! She just doesn't know it yet."
  • Om/när vi gifter oss planerar vi att bjuda in våra chefer från skidskolan till bröllopet. De gav oss ibland ledigt för att gå hem och mysa eftersom de så gärna ville att vi skulle bli tillsammans.

-


Filmkväll

Som tur var hann jag inte äta lunch idag, utan åt bara frukost. Slutade skolan vid fyra, rusade till Malmborgs och Hemmakväll och sen hemåt för att städa, ta en raggardusch och göra i ordning pastasallad. Vid sex droppade 13-14 simhoppare och en Sannis in med chips, godis, kakor, chokladkaka, jordgubbar, glass, grädde, kladdkaka, melon, köttbullar, ost-och-vindruvepinnar och läsk. Alla fick plats i soffa, på golv, stolar och uppblåst madrass och tryckte trynena fulla med mums. Vi snackade, utvärderade, spelade kubb och tittade på Grown ups. Mysig kväll. Nu är jag trött och mätt. Sanna stannade kvar och hjälpte mig att diska undan och drack en drink, men nu har hon också lämnat mig. Dags för missade Big Brother-avsnitt och gå och lägga mig.

Glad kille

Det är inte ofta man skickar iväg 3500 kronor och blir lycklig av det, men igår lyckades Ivar. Vi välkomnar en iPad in i familjen och lutar oss tillbaka i soffan. Jag hoppas han inte glömmer ge mig lite uppmärksamhet då och då...

Ny dag, nya tag

Banan ägg
Sista momentet för terminen nu, opponering på min uppsats. Har precis tryckt i mig min frulle, ska kasta på mig lite maskara och en sprutt parfym och sedan gå till Juridicum och skriva ihop min opponering på den andra personens uppsats. Tjohej!

RSS 2.0