Håll tummarna!

Hoppas hoppas hoppas att detta vädret håller!


Förberedelser

Sitter och fixar med förberedelser inför festen i helgen. Sjukt mycket att göra - speciellt när både jag och Ivar är kontrollfreaks. Håller pulsen i schack med hjälp av te och Ben Howard.
 
 

Moster Kattis

Ja, nu är det ett par dagar sedan sist. Det är bara för att jag blivit moster till lilla Lexi. Sötnos!


Punting

Tjo!
Igår var det tänkt att en bebis kanske skulle kika ut här. Det ville den inte, så vi väntade vidare och åkte till Oxford för lite punting och pubkäk istället. Mysig dag med nya erfarenheter!
Inte heller idag ville bebisen säga hej, vilket innebar att jag gissade fel - jag hade gissat att 12augusti skulle bli en dag att minnas. Om man tycker städning, väntan och OS-avslutning är värt att minnas så hade jag kanske lite rätt...

För övrigt saknar jag Ivar som in i attsingen, men sånt flams tycker Elna inte om att jag tjatar om i bloggen, så detta var allt på den fronten.
Tjo!


A good day for workout

Igår var verkligen en bra dag för min kropp. Njöt av solen i några timmar på en filt i trädgården, gick en powerwalk, gymmade och simmade med Marcus. Vi har kört små tävlingar när vi simmat, och jag måste självklart meddela att jag vunnit alla. Simma tio längder snabbast, flyta längst efter att man skjutit ifrån från väggen, simma längst under vatten (jag klarade 25 meter) och göra flest kullerbyttor.

Kom hem och försökte göra snygga hoppbilder, inspirerade av det somriga vädret. De blev kanske inte så charmiga... (Malin ville inte vara med på hoppbild av någon konstig anledning... Barnet är ju inte färdigbakat förrän imorgon, det är väl ingen risk att det ploppar ut redan nu då?)
 


Powerwalk

Kom för någon timme sedan hem från min första PW här. Tänkte skriva första träning, men jag tillåter mina två simpass med Marcus att räknas som träning, även om det mest är plask och lek. Hade kollat upp en bra prommis på kartan, men gick självklart fel när jag väl kom ut och inte hade internet. Det går lite långsammare när man inte är bekväm med omnejderna märkte jag, hemma går fem-sex kilometer med Amelie avsevärt snabbare.
 
 
Kom hem och svalkade av med en glass i solskenet. Det här är första dagen hittills som det inte har regnat (peppar, peppar) - underbara Storbritannien!


Great inventions no 1

 
Det är mycket som är lite sisådär här i Storbritannien. Som till exempel att varmvattenpannan bara värmer två gånger om dagen, om man inte programmerar in en extra uppvärmning om man vill unna sig ett bad men ändå ha diskvatten till kvällen. Eller att Virgin som levererar internet sänker hastigheten för alla i ett område om en person laddat ner "för mycket" under en period. Eller att ugnen inte kan ställas in på en viss temperatur eftersom den värms genom öppen gaslåga vilket ger en väldigt ojämn uppvärmning.
 
Men vissa saker får de faktiskt till. Det är det ni ska få en inblick i genom den här nya lilla serien av inlägg.
 
Först ut är en antiperspirant som åtminstone jag aldrig hört talas om förr, trots att det är Dove som producerar den. Dove Maximum Protection Cream. Man använder den på kvällen, eftersom man under natten oftast har en någorlunda jämn kroppstemperatur och deon har möjlighet att kalibrera. Sedan håller den i 48 timmar, även om man duschar. Det allra bästa är att den verkar funka också. Jag tycker mig dock ha märkt att den inte pallar ett träningspass på den andra dagen, men jag har å andra sidan oftast använt den på eftermiddagen efter simning, och inte direkt innan läggdags.

Dorchester on Thames

Gårdagen inleddes med en vacker ostcroissantfrukost, tillredd av Marcus. Efter söndagsstädningen kom Marcus bror Joel med flickvän på besök och vi stuvade in oss i lillbilen och letade upp närmaste lilla pittoreska by i sann brittisk kriminalare-stil - Dorchester. Åt en sen lunch på en pub och körde sedan in till Oxford för lite sightseeing och Hidden pub innan vi lämnade av gästerna på tågstationen.
 

 


Sommarläsning

Nicole Croft - The good birth companion
 
Har spenderat många timmar åt att lära mig allt om barnafödsel för att vara redo för Malins förlossning. Har precis lärt mig om ultimat amningsmetod och nu har jag bara några sidor om mamma-bebis-relationen kvar innan jag kan lägga denna åt sidan och hoppa på en annan bok. Måste erkänna att den här boken var väldigt pedagogisk och öppen, även om den är oerhört inriktad på active birth. Nicole som skrivit boken är även Malins gravidyogalärare, och var även här hemma i tisdags och hade en work shop för oss tre.

Regina Spektor

Fick lära mig något nytt igår. Vi tittade på Friends with kids och en låt med Regina Spektor spelades i soundtracket. Jag var helt helt hundra på att hon var svensk, men tji fick jag när jag kollade upp det - Hon är rysk!
 


Truth of the day


Tristess

Så länge ingenting händer på bebisfronten finns det inte så mycket för mig att göra. Känner mig som en pensionär som bara räknar ner till nästa fika. Visst, jag har dator och böcker, och så länge solen lyser (vilket inte är så mycket som sagt)? Så kan jag njuta av vädret. Krisigt blir det när det regnar, de visar simning/bollsport/kanot från OS och internet är nere. Men det är då som jag äntligen tar hand om andra saker man ofta inte har lust till. Typ städa rummet (det är super tidy varje dag!) och manikyr. Det var nog två månader sedan jag hade välmanikyrerade naglar sist!
 


England

Ja, då är jag här, i landet där det är solsken en halvtimme, regn i en och en halv. I alla fall är det så det har varit sedan jag kom hit. Jag lyckades lägga mig i bikini i en kvart innan regnet kom i morse. I övrigt har jag fått ett eget rum, eller nja, tills bebisen kommer, då delar jag rum med blöjbyteriet. Malin har visat mig Doves nya uppfinning här, en antiperspirant som håller två dagar, trots dusch! Och slutligen har jag upptäckt att Aussi-schampo kostar hälften så mycket här som hemma.
 
Och att sniglarna är lika äventyrliga som hemma...
 


RSS 2.0