Vadå?

Jag var ju där, då har jag väl rätt till en tröja? :)


Oooh, sometimes, I get a good feeling!


Flås

Efter en inspirerande helg i Oslo och Ivars smyganmälning av mig till Göteborgsvarvet, samt påstridiga övertalningsförsök om Yddingeloppsmedverkan gav jag mig idag ut på min första runda på jäkligt länge. Bestämde mig för att hålla mig till korta microrundor i början, men det kändes nästan som ett maraton så otränad som jag är.


Hipp hipp hurra!

Idag fyller den här bloggiluringen två år! Det firar vi med en bild från Bergen och en god natts sömn. Goder natt!

Vilka? Eller inga?

Alternativ 1:
Alternativ 2:
Alternativ 3:
Alternativ 4:
Skit i att bilderna är jäkligt sunkiga, försök se igenom. Vilka glasögon är finast? Eller passar jag inte i några av dem? Snälla hjälp mig, säg vad ni tycker och svara ärligt, gärna innan imorgon torsdag klockan fyra.

Till Malmö, tack!

- Vuxen eller barn?
- Vuxen.
- Du ser ut som sexton.


Test

Testar ny grej.


FYI

Ja, inte för att jag varit särskilt aktiv på senaste tiden, men jag vill ändå ursäkta kommande inaktivitet. Imorgon flyger vi till Norge. Ivar ska springa Oslo maraton och vi passar på att se mer av vårt grannland när vi ändå är där. Oslo, Bergen, Grand Hotel på Karl Johans gate, hotellfrukost, hotellspa, billiga träningskläder och en hel del sightseeing. Jag tror nog jag kan komma att trivas.
Tjo hej!

Att älska någon

Det är så himla härligt att ha någon att älska, och som älskar en tillbaka. En person som ställer upp, utvecklar en, håller om en och får det att pirra i hela kroppen, en person man skrattar med och myser med - en person som får en att bli en bättre människa.

Repeat

Den här har gått på repeat senaste veckan här hemma. I like! Mest för att det är så tillfredsställande att sjunga med i rrrrrrrrrompompompom, rrrrrrrrrrrrrrompompompom.

Ätit för mycket

Fy bubblan. Jag har ätit så mycket så jag faktiskt får panikkänslor för att det gör så ont i magen. Lite lite jäst, lite lite kanelbulledeg, en portion spagetti med rosa sås och en med köttfärssås (jag kunde inte bestämma mig) samt en stor kanelbulle. Så nu har jag lagt mig i soffan, får anstränga mig för att andas och våndas av ett evigt flöde sura uppstötningar. Jag tror inte jag riktigt tål krossade tomater, alltid när jag ätit någon varm sås med krossade tomater i får jag sura uppstötningar.
Nu ska jag slå ihop datorn och försöka sova lite i framstupa sidoläge och förhoppningsvis vakna upp med en mindre smärtande mage.

Rumpfnatt

Är det bara min häck som får fnatt när den här låten spelas?

Man gratulerar


Jadå hörre ni, här får ni som inte har gratulerat än en påminnelse om att det är den här proskeluringens födelsedag idag - GRATTIS säger vi alla i kör!

Mina favoriter

Här har ni mina favvisar i mobilen.
Kalendern - Hjälper mig att bli mindre vimsig. Har äntligen lärt mig att lägga in saker i den så fort de kommer på tal.

Ringtones - Nynedladdad och nytestad. Nu blir jag lite extra glad varje gång någon ringer mig!

Instagram - All time favourite. Ja, ni är kanske spyfärdiga på mina bilder från Instagram, för faktum är att jag allt som oftast använder Instagram till bilder jag senare lägger upp på bloggen. Fula dagar kan bli hur fina som helst med Instagram.

Harbour master - Helt plötsligt kunde man ladda ner betalversionen gratis och jag har därmed återigen blivit lite hooked på Harbour.

Sydsvenskan - Nyheter i korthet, bra när man inte har papperstidningen.

RunKeeper - Ja, just nu skickar den mest frågor om jag behöver lite motivation, men när jag är lite aktivare i mitt träningsliv är detta en ständig följeslagare.

Snabblänk till schemat - Gör det enklare att kolla varje dag och se om det skett några ändringar.

Anteckningar - Vad skriver jag inte upp? Presentidéer, sedda avsnitt på olika TV-serier, bra låtar och recept.

Kalkylator - Min hobby är siffror av alla de slag. Hur stor kommer min lön att bli nästa månad? Hur mycket ska jag spara varje månad för att uppnå mål? Hur många chokladbitar går det på en "portion" (jävligt få!)? Hur stor vikt procentuellt försvann när jag stekte mina svampar? Hur många sidor måste jag läsa i mina skolböcker varje dag? Hur lång tid kommer det ta för mig att läsa ut Avtalsrätt II? ja, ni hajjar min abstinens om inte kalkylatorn skulle finnas till hands.

Sveriges Radio - Morgonpasset gör min cykeltur till skolan fnitterfylld, P3s dokumentärer förgyller mina promenader, löparturer och städdagar.

Skånetrafiken - Ger mig snabbt ett hum om jag tjänar mest på att cykla eller ta bussen.

Wordfeud - Får mig att känna mig jävligt smart och jävligt dum med bara några sekunders mellanrum och utvidgar samtidigt mitt ordförråd.

Snabblänk till Avtalslagen - Ja, när det är den man koncentrerar sig på hela första delen av terminen är det värt att snabbt kunna klicka upp den om man inte har lagboken med sig.

Klart.se - Och Yr.no samt iPhones egen väderapp hjälper mig att sammanställa dagens sannolika väder.

Klocka - Möjligheten till ett oändligt antal alarm och en hel del snoozningar per alarm gör att jag faktiskt kommer upp på morgonen. Gött!

Röstmemon - Spelar in varenda föreläsning och seminarium så jag senare kan lyssna igenom om det är något jag missat i anteckningarna. Eller om jag bara tappade koncentrationen några minuter.

Underbara Ivar

När jag kom hem från simhoppskickoffen i söndags, utan någon som helst röst och med smärtande hals kändes det som att landa i himmelriket. Ivar hade dukat fram en rejäl fika och kokade ihop en dunderkur för min hals. Den smakade överjävligt äckligt, men han sympatidrack lika mycket som jag var tvungen att dricka. Apelsin, citron, honung, grönt te och whiskey - kokas och dricks varm.
Efter det hade han bokat bastun och gjort i ordning en väska med grejer till Hamam-bad. När vi kom ner doftade det härligt av oljor och vi öste på ordentligt med vatten på stenarna så det ångade till fullo. Pressade svett i en kvart - ut och pusta, en kvart till - ut och pusta och en sista kvart med extra hög värme och ånga, samt "handdukskonster" som vi lärt oss på Elysium. Efter det gick vi ut och sköljde av oss och sen började hamamandet. Massage med olivoljetvål och skrubb med tvätthanske och hett vatten.
Jäkla
Härligt!
Kurade senare ihop oss framför Breaking Bad och mös tills vi somnade.

PUH!

3600 kronor fattigare trots att merparten är begagnat.
Nästintill 3500 sidor, samt ett par kompendier.
Utöver det en uppsats, en hemtentamen, 10-15 seminarier med uppgifter, två projekt och en salstentamen.
Cirka 150 dagar till sista tentan (helgdagar och tentamensdagar inräknat).
När är det tillåtet att känna panik?

Back to school

Nedklippta naglar, nyinköpta böcker, nytt block och nya pennor. Juridicum är sig likt om än viss läderuppdatering av inredningen, men faktum är - det känns rätt ok att vara tillbaka. Man missar ju inte precis hejdundrans sommarväder så varför inte njuta av att sitta inomhus, på Juridicums bibliotek med glasögon på näsan och böcker som aldrig tar slut? Nu ni, nuuuu ni!

GanG + FAK + Stortorget = Onsdagshäng

Nathalie upplyste mig för några dagar sedan att First Aid Kit skulle ha en gratiskonsert på Stortorget igår, och sedan dess har vi planerat hur vi ska komma till full njutning. Jag försökte ringa och boka bord på Stortorgets stora uteservering för att undvika regn och kunna smutta på ett glas vin samtidigt som öronen fick njuta, men det gick inte eftersom den var väderberoende. Vi möttes ändå upp vid Stortorget en timme innan konserterna startade och haffade ett bord på deras lilla uteservering. Bordet fylldes på med mer och mer folk, och till slut hade vi lyckats trycka in nio personer kring ett fyramannabord. Dessvärre såg vi inte konserten särskilt bra, och man hörde knappt vad Gaby and the Guns sjöng, men mysigt och härligt sällskap var det allt! Vin, höstig kantarelltoast, heta diskussioner om urinering, analer, killar, sexleksaker, Ingvar Kamprad, Båstad, juridik och öl - jag njöt.

Speciellt nagellack

Mia har köpt ett nytt nagellack i USA som jag snyltade av när jag var hemma hos henne i måndags. Vi satt vid TVn och jag målade på det någorlunda illrosa nagellacket, och gick sedan in i köket och fick världens chock. VA? Var det inte rosa? Det var fan inte lila! Jag gick tillbaka till soffan och då var det rosa igen. Jag har sedan dess inte slutat fascineras av den ständiga förändringen. I dagsljus är det rosa, i kvällsljus och lågenergiljus är det lila. Häftigt!
Från Urban Outfitters

RSS 2.0