SPA

Oh-la-la! Ett av mina favoritställen på denna planet ligger i Holland. Elysium spa. De har insett var som gör människor lyckliga. För en billig peng har man tillträde till näst intill 20 olika bastus med olika teman, t.ex. rysk bastu, finsk bastu, romantisk bastu, infraröd bastu och snöbastu (jepp den är kall). Dessutom flertalet pooler, bubbelpooler och saltvattensbassäng (sådan man flyter i utan att göra ett jota) både inomhus och utomhus. Pricken över i: Varje timme har de en saunasession i någon utan de olika basturna (bastusarna, hur böjer man bastu?). Menthol, frukt, barrträd, iste och kokos bland annat. Man sätter sig tillsammans med 20-40 andra i en stor bastu, en "ledare" kommer in, häller väldoftande oljor på aggregatet och viftar runt med en handduk på olika sätt som får en att svettas som en isbjörn i Egypten. Efter tio minuter går man ut för en svalkande paus och ofta en frukt eller något att dricka, beroende på vad det är för tema. Man duschar i iskallt vatten, doppar sig i iskalla bassänger och gnuggar sina kroppar med is - sen in igen för tio minuters ymnigt svettande igen.
Dessutom kan man passa på att sola helt näck i solstolarna utomhus, beställa massage och äta på deras underbara friskus-restaurang. Ja, sa jag att alla är nakna överallt? Kanske självklart på ett spa iofs, men man ökar definitivt sina så-många-snoppar-och-snippor-har-jag-sett-i-mitt-liv-siffror med typ 100%.
Hur som haver, efter nio timmars svettande, flytande, massageande, ätande, solande, badande och bubblande mår man som en gud. Som avslutning kan man ur gigantiska kar grabba åt sig näve efter näve med väldoftande skrubbsalt så man är lenare och renare än en babystjärt när man slutligen åker hemåt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0