Spice it up!

Jag är en sucker for smoothies. Jag föredrar ren fruktsörja framför de som har yoghurt eller liknande som bas. Idag körde jag frukostens frukt i mixern och fick ett sjuhelsikes resultat!


KATTIS BITTRA STING
1 gul grapefrukt
1 grönt äpple
Färska myntablad
1 cm ingefära
1 tsk cayennepeppar

Slit grapen ur sitt skal, men behåll "klyftskalet", kärna ur äpplet, riv ner ingefäran och tillsätt kryddorna. Mixa två minuter till när du tycker att det borde vara nog. Sila för Guds skull ej!
Servera i stort glas med någon isbit.

Stark, besk och fylld av fibrer och vitaminer.


Mellis

Eftersom resten av det här lilla hushållet är så jäkla hälsosamt för ögonblicket, så ska väl inte jag vara sämre.

Kvarg, havregryn, fibrex, linfrön, pumpafrön, solrosfrön och kokos. Kokos verkar ju alla ha på allt nu för tiden. Hajjar inte. Det smakar inte alls i min röra...

Nu ska jag ge tolv vuxna träningsvärk och höjdskräck. Tjo!


Läppstift

Testar ett läppstift från Babor som jag fick i senaste Glossybox. Lite tveksam på hur mycket jag kommer använda det. Ivar gillar det, förvånansvärt nog!


On my nightstand

Jag har alltid haft ett belamrat nattduksbord. När jag var yngre var det som ett extra förvaringsutrymme, där allt möjligt fick plats. Numera är det dock mest sådant jag använder på kvällar eller morgnar.

Krämer av diverse slag; min favoritansiktscreme från Biotherm, dag- och nattcreme från the Body Shop för dagar när jag vill ha lite fetare återfuktning, Nivea för mina läppar och vaselin till ögonfransarna.

Dessutom flourtabletter, iPod och kvällslektyr. Idag har jag även ett detox-te från Kusmi Tea vid min sida.


Wordfeud

Nackdelen med att spela Wordfeud mot en väns mamma:
Kan inte lägga vilka ord som helst.
Måste. Censurera.


Jag har åkt dit

Idag hände det. Jag åkte dit.

Jag har haft min iPhone i 2,5 år nu, och senaste halvåret har jag använt MacBook varje dag i skolan. Så idag hände det.

Jag försökte scrolla i min bok genom att dra med fingrarna längs uppslaget...


DONE!

Äntligen är årets två lopp avklarade. Två ångestmoment ur världen. I år hade jag ju knappt tränat, vilket var orsaken till min svidande ångest. Jag tror jag hann med fyra torsdags-intervaller, en 5km, en 7km och en 5km. Och så Lundaloppet inför Göteborgsvarvet då.

Hur som så satte jag bättre resultat än förra året på båda loppen. Lundaloppet sänkte jag från 58 till 53 minuter, och Göteborgsvarvet från 2h 14min till 2h 07min. Det får man väl vara nöjd med ändå?


Holländsk invasion

Nu har Ivars syster, bror och två vänner anlänt. Imorgon åker vi tidigt till Göteborg för att hinna njuta av staden och hotellet. 
 
Den här låten hamnar på både min och Ivars löp-lista. Göööörnajs!
 
 

ToDo Onsdag 15/5 '13

Igår avverkade jag första av fyra examinationsmoment på fem veckor. Dessvärre får man inte veta resultat förrän sista är rättat och man får sitt officiella betyg.

Idag är i alla fall en "dagen-efter-tenta" och man kan äntligen ta tag i sparade saker. Jag har en lång lista, men som ni ser är även käk och soldyrkande med på listan. Dessutom ska jag träffa min söta kusin också.


Hotellbarn

Alla barn borde fotas i sådana här miljöer - hela tiden!


New curtains

Spenderade nästan hela gårdagen med plugg. Satt först hemma och fixade till min del av tisdagens gruppredovisning, och träffade sedan gruppen i två timmar. Normalt ger jag mig ledigt på helgerna, men man får offra sig för gruppen. Dessutom är det ett examinationsmoment.

På eftermiddagen körde vi till Ikea för att lösa Ivars sömnproblem. Gardiner som gjorde det mörkare i rummet stod på listan. Det tog några timmar, men till slut hade jag övertygat om att min lösning var bästa alternativet. Värt att nämna är dock att jag inte visste att Ivar ville ha kvar jalusierna också. Det är fortfarande inte bestämt om de ska vara kvar eller ej, så över natten har de fått hänga på tillfälliga krokar, det är därför det är lite ojämnt.

Som med alla Ikea-projekt tog det ett par timmar, med två vändor till Ivars jobb och en del frustration. Jag är däremot överraskad över hur fint jag tycker det blev (om man bortser från jalusierna).


Tänkvärd text

 
Min kursare kom för ett tag sedan och var lyrisk över att hon hittat en ny jättebra låt. Vi körde den på Youtube, och blev först skeptiska. Lyssnar man däremot på texten kan man nästan inte låta bli att lyssna igenom den ett par gånger till. Och efter det, efter det tycker man nästan att den är lite catchy!
 

Barbie

 
"Råkade" kolla på bikini på Nelly, och stötte på den här. Blev helt förbluffad över hur mycket hon ser ut som en Barbie. Retuscherad eller ej?

Motto

I nio dagar får det här vara mitt motto.

Ser fram emot när Lundaloppet och Göteborgsvarvet är över. Fick ett mindre break down igår för att jag är så otränad inför loppen. Jag har inte ens sprungit 10km än, och GBG-varvet är ju 21km...

Ser förresten fram emot min födelsedag också, då jag fått mina fyra examinationsmoment ur världen.

Vill. Bara. Kunna. Slappna. Av.


Mellis

 
Den här veckan dietar Ivar lite, vilket innebär att även jag får dieta. Idag när jag kom hem från grupparbetet var jag jäkligt sugen på en massa onyttigt, dvs min vanliga repertoar (chips, choklad, glass). Istället för att springa över till Ica bestämde jag mig dock för att först försöka stilla behovet med hjälp av kvargen jag köpte i söndags. Även om jag verkligen inte har några problem med att äta kvarg ensamt, är det alltid trevligare med lite tuggmotstånd och smaksättning. Därför behandlade jag den precis som jag brukar behandla fil eller yoghurt, vid de få tillfällen då jag intar denna slags föda. 
 
Svartvinbärssylt, kanel, fiberberikade havregryn och blandade fröer jag har hemma. Dessvärre tog pumpafröna, som är mina favoriter, slut igår. 
 
 
Och bara som ett litet tillägg: Är det bara jag som blir irriterad när folk som ska ge tips om hälsosammare leverne råder en att göra kvargen sötare genom att tillsätta FUN light? 
1. Om du inte gillar kvarg, ät det inte.
2. Om du tycker kvarg blir godare med sötma, häll socker/sylt på den. Som om den matskeden socker gör någon större skillnad i ditt hälsoliv.
3. Om du vill kamouflera kvargsmaken, kasta på några bär (nej detta hamnar inte under sötma-punkten, jag har alltid tyckt frusna blåbär/björnbär/hallon är jäkligt sura, inte söta). 
 
Tio E-nummer och diverse aromer hör enligt mig inte hemma i en hälsosam kost. 

RSS 2.0