Tid att hantera situationen?

 
Sitter och bläddrar i Pamela N. Browns bok Facing cancer together och söker runt på internet efter ledord och tips på hur man hanterar situationen som pågår just nu. Det finns så många bra texter som försöker hjälpa och leda en, men det hjälper inte oss. Boken tar en igenom bland annat "When you first hear the news", "When treatment is decided", "During treatment" och "Saying good-bye". Olika sätt man kan ställa upp, hjälpa och underlätta för sin vän och samtidigt försöka läka och förstå själv. Men alla texter jag hittar tar för givet att man har en lång tid framför sig, en årslång kamp där man får gå igenom olika faser och perioder. Men hur gör man när det inte finns tid att hjälpa, underlätta och stötta? När det inte finns tid för kamp? När det bara är en vecka mellan besked och eventuellt utfall? Det enda aktuella kapitlet i boken är "Saying good-by". Det skrivs framför allt att man ska försöka låta bli att bryta ihop framför den drabbade, men hur undgår man det när det enda det finns tid för är farvälet? Och hur tar man förväl när sjukdomen tar personen ifrån en innan den tar livet? Och hur tar man farväl, eller ska man ta förväl, när man vet att det finns flera möjliga utfall? Jag har tvingats acceptera att det bästa bara är att följa hjärtat, situationen är ny för alla inblandade parter, ingen har kommit på vad som är rätt och fel än. 
 
Det blir en midsommar utan min älskade, men jag sänder honom all styrka och mod, och försöker bistå med alla användbara tips och tankar jag kommer på för att hjälpa honom att hantera sin sorg och hantera den fasansfulla situationen han och hans vänner hamnat i.

Paus

Blogg.se bygger om vilket gör att appen inte funkar. Eftersom jag knappt orkar slåss med min skrikande dator längre får det nog bli lite uppehåll tills appen funkar igen.
 

And I'm off!

Hade sommarens första arbetsdag igår och tar semester resten av veckan.
Åker iväg till Holland för att beundra och paranympha på min systers disputation. Flyger med bara handbagage, gäller att packa smart. Små små schampoflaskor och kavajen på under resan.
Tjo!


Amelies fasa

En sak Amelie inte vill: att den feta katten ska hänga på hennes balkong.

En sak jag såg på väg till tvättstugan imorse:


När hände detta?

Man tycker man har koll på reklamen, men när fasen fick Boxer-Robert hästsvans?


Önskning - Värmespolar

Önskar mig värmespolar till håret så jag kan fixa finfina lockar. Helt ett paket med flera rullar i (20+) så man kan fixa hela håret på en gång.

Önskning - Orkidé

Efter att jag fick en orkidé av Tove i julas har jag fått bra självförtroende när det gäller skötseln. Än så länge lever den, men den har inga blommor. Hade gärna haft en till vit så de kan blomma omlott, gärna en stor med två stänglar, men en liten är också uppskattat.
 

Önskning - Kläder

Eftersom jag som tidigare nämnt lever på under existensminimum i sommar önskar jag mig även lite uppiggning av sommargarderoben. Nedan följer lite inspirationstips från Cubus och H&M. Jag drar storlek 34/36 eller Small.
Önskning - Design House Stockholm

En fin lantlig kanna designad av Catharina Kippel och mindre kaffekoppar och filskålar från Blond, designade av Relief Group, prickiga eller randiga är strunt samma och får gärna blandas.


Önskning - Mateus uppläggningsfat

Önskar mig stora Mateus uppläggningsfat. Antingen från serien "Lace", "Full lace" eller "Butterfly", och någon av färgerna "sand", "ocean", "green", "plum", "white" eller "turquoise". Eller någon annan färg... =)


Önskning - MacBook Air

Här kommer min första och största önskning. Min nuvarande laptop tjuter så högt att jag inte kan ha med den till skolan och den blir så varm att jag bränner min lår när jag har den i knät. En dator som bara funkar hade suttit fint. En MacBook Air 13" hade suttit fint... Någorlunda liten och lätt, bra kvalitet och snabb. Har även som mål att äga en sådan här till nästa kursstart, så ett litet bidrag hade annars varit uppskattat också, jag inser ju att man inte får en MacBook Air bara sådär.

Önskning - Löparshorts

Det kanske känns lite udda att kasta upp sina önskningar på sin blogg, men min syster gjorde det i julas och det var skitbra! Dessutom läser de flesta som står mig nära min blogg. Här kommer önskning numer ett:
Nu på sommaren är det saftigt varmt att springa, så jag drar på mig upprullade cykelbyxor eller hotpants och en sportBH och känner mig lite lite pervo som visar halva ballarna. Nu önskar jag mig alltså ett par löparshorts, men självklart krävs vissa kriterier. Märke skiter jag i, men väldigt viktigt är en dragkedjeficka på rumpan eller i sidan, som gärna rymmer både iPhone4 och nyckel, och i varje fall nyckel. Det uppskattas också om de inte har en kil av den typen som framkallar cameltoe deluxe, men tyvärr vet man ofta inte det förrän man testar dem. Sist men inte minst föredrar jag så korta som möjligt - för brännans och komfortens skull!
Om ni skäms över att jag springer i sportBH önskar jag mig också ett bra svalt löparlinne som är tajt men i svalt tyg och ljus färg eller i vart fall inte svart.

Önskning - Hårvård

Eftersom jag lever på en obefintlig inkomst de två närmaste månaderna får jag önska mig sådana saker man oftast inte önskar sig utan bara går och köper i vanliga fall. Min hårinpackning är slut och mitt hår gråter (eller inte eftersom det är snustorrt).
Någon av det två inpackningarna (vet inte vilken som passar bäst), och Leave-In Treatmenten hade gjort mig och mitt hår glad!

Matrix Biolage Hydrating Masque

Matrix Biolage Strengthening Masque

Matrix Biolage Fortifying Leave-In Treatment


Säljs hos frisörer, vet att bland annat EM på Karhögstorg i Lund har Biolage-produkter.

Önskning - Symaskin

 
En symaskin har jag önskat mig och saknat många gånger. Behöver inte vara avancerad och dyr, utan gärna en lite smidigare så jag kan pyssla lite och sy om kläder.

Önskning - Sporttop

Köpte världens skönaste sportBH på Göteborgsvarvet. Champion Double Dry Shiny Seamless Sports Bra, storlek S. Hade gärna ägt lite fler exemplar i olika färger.

 


Önskning - Kamera

Canon powershoot G11 eller Casio Exilim Hi-Zoom EX-H10 hade suttit fint! Helst förstnämnda.

Önskning - Ridlektioner

Det här har jag nog önskat mig sedan jag slutade på ridskola, men jag önskar mig verkligen en termin på ridskola - gärna på LCR.

Önskning - Kungligt snygg

En bok som jag länge varit nyfiken på är Kungligt snygg av Ebba von Sydow. Jag hade gärna haft den att bläddra i och inspireras av.

 


Önskning - Ljusstakar från Svenskt Tenn

Vackra, vackra, enkla ljusstakar från Svenskt Tenn står med på min önskelista också. Dessa ovan med fina stenar går lika bra som de enkla silvriga med en kula. Jag kan helt enkelt inte bestämma mig för vilka som är vackrast!Önskning - Ansiktskräm

Önskar mig ansiktskrämen (Biotherm Aquasource) igen, rengörigen har jag redan någon tub av.

Jag har skaffat mig lite för dyra hudvårdsvanor för min plånboks bästa. Dock vill jag nog å det bestämdaste hävda att detta är det enda som någorlunda lyckats tämja min något försenade pubertetshy.

Biosource (hydra-mineral cleanser toning mousse) och Biotherm Aquasource.

 


Barrunda

Spenderade gårdagskvällen med Ivar, Natta, Viet och sju andra jurister på Ariman, Paradiset och Bishops Arms. En minibarrunda i Lund.

Sitter fint med iskallt gurkvatten och kaneläpple idag.


Skinny bitch

Fick flyga med det här magra planet till Holland, bara minuter efter att ha pekat ut ett liknande och sagt att det såg skit-skört ut. Resan gick dock bra och vi är nu framme i Ivars föräldrars hus. Har korkat upp en flaska rött och firar att mitt sommarlov börjat. Skönt som attsingen - tror tentan kan ha gått ganska bra men ska inte hoppas för mycket.


RSS 2.0