114: Hur i hela friden?

Hur, hur i hela friden har jag kunnat missa att femman börjat sända High Chaparall igen? När ska jag nu sova? Åh!
Idag gjorde jag mitt första besök på Ö&B. Intressant upplevelse. Ett litet wannabe-Ullared. Det var Elna som inspirerade.

113: Studiedag

Oj, oj, OJ, vad trevligt det var igår! Fondue, marängsviss och massa massa snack. Jag var hemma kring två tror jag, fick skjuts av Carro så nu står min cykel långt långt där borta. Usch, får hämta den nån dag.
Det var ruskigt roligt att ha Carro hemma igen, hennes asgarv och roliga humor gör mig gott. Och det var intressant att höra alla historier kring barnafödsel av Emma, det var första gången jag pratat med någon som nyss fått barn och man kan fråga vad som helst och få ett ärligt svar. Härligt.

Nu ska jag läsa min tidning, göra frukost och GÅ (hade ändå inte kunnat cykla i den nya snön) till Gerda, träna Yoga med Mia, och sen plugga med henne på Stadsbiblioteket.

112: Läcker frunch

Morgon(eftermiddags)förtäring: Äggröra med banan och rostade solrosfrön. Amums! Och kaffe och en väldoftande rökelse. Jag njuter.
Två nya världsproblem har uppstått här i lägenheten.
1. Hur länge får man lov att ha kvar sin julstjärna? Jag tycker den är så fin, vill inte ta ner den. Dessutom vet jag inte var jag ska förvara den.
2. Sydsvenskans politikrubriker blänger på mig med ett uppmanande öga. Anledningen till att jag ville ha sydsvenskan är att bli mer insatt, även i ämnen som inte intresserar mig, för att bli mer allmänbildad. Men det är ju så förbaskat tråkigt!

Schemat för idag:
fram till 15.45: Sydsvenskan
15.45-16.30: Ut på stan för ETT ärende. Ett, ett, ett Kattis
16.30-17.30: Göra mig i ordning för ikväll
17.30-18.00: Ta mig till Sofie
Ja, jag vet inte hur. Höll på att avlida på väg hem från badet igår, fick leda cykeln det mesta. Tänkte ta bussen ikväll. Den skulle ta 42minuter enligt Skånetrafiken. Mhmmmm, till saken hör att Sofie bor cirka 2,5km från mig. Jag får gå.

111: Löften är till för att hållas

I slutet av sommaren stod jag och Elna på Esplanaden och sålde skräp och kläder. Min kära mamma hade också bidragit med lite kläder hon inte längre ville ha, och ett av dessa plaggen var den här vita virkade toppen.
Var, när, hur eller varför hon köpt den har jag ingen aning om, men jag tyckte den var dösöt. Varken Elna eller Ivar hade någon förståelse, och påstod att jag aldrig skulle kunna använda den, jag borde sälja den för en krona. Det kom en tjej och ville köpa den, frågade vad den kostade, och jag svarade "tjugo" och krampade i hela kroppen av önskan att hon inte skulle köpa den. Det gjorde hon inte och jag bestämde mig genast för att inte sälja den.
När jag kom hem lovade jag Ivar att jag skulle hitta ett sätt att bära den på, och jag tror att detta är enda möjliga.
Ja, eftersom jag lovade honom att någon gång använda den, tror jag att denna afton får äran. En mysig tjejkväll, där jag är bekväm i sällskapet, och ingen utgång. Trivs jag inte kan jag helt enkelt riva av den och knyckla ner den i väskan.
Frågorna lyder:
Mamma, kan du inte berätta om dess ursprung?
Folk, ser jag ut som ett fån eller kan ni tänka er att gilla den lika mycket som jag?

110: KärringKattis

Hur lat får man bli? Jag är skithungrig, kissig och borde verkligen starta dagen, men jag pallar inte, jag ligger bara kvar här och läser på aftonbladet. Jag orkar inte ens resa mig och gå fem meter till dörren och plocka upp den riktiga tidningen.
Frukost på sängen tack! Hallå? Hallå? Ge mig frukost!
Stön.
Det ringde på här för några minuter sen, men HA! Otur för dem att det hörs i alla lägenheter var man än ringer på i huset. Och otur för dem att de alltid börjar uppe och går ner. Jag hörde dem ringa på åtminstone fyra gånger innan de ringde på här, så jag låg kvar totalt orörlig så de inte skulle höra att jag var hemma.
Orsaker:
1. Jag är skitskraj för TVlicens-mögarna
2. Jag HATAR försäljare som knackar på hemma hos en
3. Jag kan inte säga nej till småbarn som säljer saker till klassresan
4. Jag får sjukt dåligt samvete om det är insamlare till väldigt väldigt behövande och jag inte ger nåt
5. Jag är rädd att det är mystiska avskum som tänker stjäla allt jag äger, våldta mig eller i värsta fall mörda mig
6. Nästan ingen jag känner skulle hälsa på utan att ringa först
7. Aldrig igen att jag öppnar dörren för någon från hyresgästföreningen, jävla trakasseri det slutade i förra gången.
Så när jag hörde att de ringde på hos grannen istället tippade jag på tysta tår mot dörren och kikade ut genom titthålet. Åh vad jag älskar titthålet, men jag kan inte titta när de står utanför min dörr för då kan de se att det blir mörkt i hålet. Jag har undersökt detta noga. Åh, om jag ändå kunde öppna brevinkastet och lyssna utan att det hade varit synligt på utsidan av dörren.
Jag hörde hur de två mörkhåriga storvuxna männen mumlade till varandra, åh, jag vill veta vad de sa.
Men, in your face att ingen i hela huset öppnade dörren vad jag kunde höra, vi börjar nog alla bli rätt vana vid försäljare vid det här laget här.

109: Får jag böla lite till?

Gött att det luktar apa i hela köket när jag värmer den enda maten jag har; en äckelsoppa jag gjorde häromdagen, och en sista minipizza. Det bådar gott.
Jag har dessutom ont i båda mina långfingrar. Ojojoj, snart är jag klar med min klagosång.
Först skulle jag lossa en lina, och nåt skit vid fästanordningen gav mig ett djupt, storblödande jack längs med nageln på vänstra fuck-youfingret.
Sen tappade jag min snodd (tofs, totte, hårband whatever) när jag hoppade, och när jag väl hittat den och dök ner till botten så var det inte nog med att mina öron sprängdes, nej på något sätt lyckas jag skära upp två små jack på mitt högra fuck-youfinger, alldeles nedanför nageln.
Här får ni receptet på min äckelsoppa, så ni vet vad ni ska undvika för resten av ert liv.
2 morötter
3 små King Edward
Vatten
Alla kryddor ni tycker ser intressanta ut (t.ex. curry, paprika, basilika, timjan, mejram, oregano, chili, grillkrydda)
1 tärning grönsaksbuljong
lite köttfärs
vitlök (fyra klyftor i olika storlek trillade av när jag skulle ta, så jag fick använda alla)
PAUS! Fy fan, RAW går över gränsen idag, en äcklig kanadensare (Jason Rouse) gör massor av opassande saker.
Koka upp vatten och häll i lite av varje av kryddorna. Skala och skär morötterna i "mynt". Skala en potatis, men skrubba bara resten, och skiva dem. Lägg i dem i vattnet. När rotfrukterna är mjuka, använd stavmixern för att göra allt till en orange jämn sörja.
Gör köttbullar av köttfärsen, vitlök, massa heta kryddor, salt och peppar. Kludda ner dem i soppan, och kasta ner en näve bulgur också. Småputtra i tio minuter. Dela upp i tre burkar och en skål, frys in de tre och njut av den fjärde. Önska allt ogjort.
När ska jag lära mig att less is more när det gäller matlagning?

108: Deppar med en morot

Åååh, dessa dagar alltså, dessa dagar. Jag känner mig så ensam. Lämnade tillbaka Kiwi till mamma innan träningen idag, sen spenderade jag fyra timmar på badet. Trots att jag var helt slut vid åtta ville jag inte gå hem, för det är så sablans tråkigt och ensamt här.
Alex erbjöd sig att ta en öl med mig, men inte ens det kunde jag tacka ja till; noll pengar=noll öl. Vi hade simma-under-vatten och kullerbyttstävling istället till 20.45. Han blev nog mästare under vattnet, men jag vann med råge på kullerbyttorna. Jag gjorde en, han gjorde två, jag gjorde tre, han gjorde fyra osv. Vid tio försökte han inte ens, så jag körde tolv och vann. Han får klå mig en annan gång.
När jag kom hem dumpade jag mig själv i soffan, klickade på TVn, öppnade datorn, och snortråkade mig själv med en morot.
Baaah, jag är patetisk.
Dessutom spräckte jag blixtlåset i mina nästanfavoritjeans. Varför kan jag
A. Inte lära mig att min rumpa är större än jag tror
B. Om jag nu inte kan det, vara lite försiktigare när jag hoppar i mina byxor.
Imorgon blir det action iaf, eller ja, mys mer. Fonduekväll för att fira Carros hemkomst. Det blir bra.
Oh, jag är hungrig. Jag får väl knapra i mig en till morot. Allt jag vill ha är chips. Chips, chips, chips.
Men BÖLA som Hanna brukar säga.
Love Sick by Bob Dylan

107: Där kom den

Dagen till ära fick vi se den här:
Grattis Anja!

106: Länkar till rikedom

Läsare, vänner och familjemedlemmar. Alla som läser min blogg, nu ska ni få höra:
Det finns två sorters länkar i min blogg.
De som bara har ett streck under sig är mina egna, då jag länkar till gamla inlägg, låtar, bilder eller apintressanta sidor.
De som har två streck under sig är sponsrade länkar, länkar som jag inte kan påverka. Jag skriver ett inlägg, och när man sen läser det så har vissa ord länkats, t.ex, hår (länkas till en frisörsida) eller liknande. Dessa är alltså utom min kontroll, ofrivillig reklam kan vi kalla dem. Men, visst störde jag mig som fan på dem i början, (ge fan i mina inlägg!), men nu har jag insett att de är bra.
När någon av er klickar på dem, och kommer till den här andra sidan, så kan jag tjäna några öre, hur mycket beror på vad företagen bestämt, och jag kan inte se det, utan kan bara se en klumpsumma.
Hur som haver, denna veckan har jag hittills tjänat 4,77kr på det. Det är najs.
Så, nu vill jag uppmana er att ha som vana att klicka på dessa länkarna, för min skull! Ni förlorar inget på det, utan ger bara mig en fin gåva, som jag uppskattar mycket. Jag kan dock inte få ut några pengar från min blogg för än det uppgått till 500, och än så länge har jag tjänat typ 8 kronor på tio veckor, men så småningom, så småningom. Jag behöver bara fler läsare.
Ta nu min desperata önskan, och skänk en slant åt behövande, helt gratis för er. Och skänk en slant till Haiti också när ni ändå är igång.

Röda Korsets Ungdomsförbund håller på med en kampanj där de försöker samla in 3 miljoner kronor på 30 dagar till barn och unga som drabbats av jordbävningen i Haiti genom att få oss unga att sms:a och skänka 20 kr. Sms:a TEENHELP till 72 900 för att skänka 20 kr till Haiti.


105: Ett nytt liv

Kiwi blev skitfin efter ca. fyra timmars jobb. Jag borstade henne, badade henne, torkade henne, blåste henne, borstade henne, blåste henne, borstade henne, klippte tassar, klippte nos, klippte öron, borstade henne, dammsög henne, klippte klor, och baboom baboom, vad fin hon blev!
Dock;
Vad jag ska köpa när jag blir rik:
- Kamera
- Mobil
- Husdjur
Inga bildbevis finns, då min kamera vägrar fungera. Hädanefter tas alla bilder med min webcam!
Oh how nice!
Ännu en positiv sak med att ha Kiwi här över natten (förutom att hon beskyddar mig från allt av ondo):
Tidig promenad innan frukost som jag så länge eftersträvat, men alltid varit för trött för, blir av. Det är guld, man piggnar verkligen till, även om morgonpromenaden idag bara var 1,027km. Eniros Mät sträcka är min nya vän.

104: 5288

Efter 1 timme och 40 minuter, 5 ärenden och 5,288km är jag hemma med Kiwi. Nu ska jag borsta genom hennes päls, bada och blåsa henne. Det lär ta ett par timmar. Min kamera nördar sig, men förhoppningsvis lyckas jag skapa en bildserie så det finns bevis på mitt verk.
Ivar hatar när folk hänger upp sig på siffror, såsom jag och min pappa gör. Jag funderar på att starta en blogg, bara för hans skull, där jag skriver in fina siffror såsom avverkade meter per dag, steg jag gått, tramptag jag cyklat, minuter det tagit, puls, vikt, borsttag när jag borstar håret, sekunder jag kan vara under vattnet, antal armhävningar innan jag stupar, minuter avverkade på gerda, temperatur, nederbörd, ambulanser som kör förbi utanför på en dag (min favorit, det får mig att uppskatta livet). Ja det blir mycket härlig fakta!
Nej, dags att svida om till bikini och skrida till verket!

103: Långtidsprojekt

Kiwi är nyss avlämnad, likaså en blåsmaskin, hundschampo, sax, hundklippmaskin, och allt annat som hör ett riktigt stort projekt till. Vi får se hur det går. Först ska jag diska, laga frukost och avnjuta den med sydsvenskan. Sedan långpromenad.
Sen mina vänner, sen är det dags. Kiwi känner sig otrygg med blåsen i samma hus. Hon har kurat ihop sig i mitt knä.

102: Sure!

Min affärsidé var att erbjuda mig att bada och blåsa Kiwi imorgon för ynka 500kr.
Mamma tyckte jag var för dyr.
Hon sa att i så fall fick jag klippa henne också.
Sure!
Jag fixar biffen.

Eller va? Du vill ha henne lejonklippt? Med nöje:
Fasiken vad jag bara tjatat om hundar idag. Jag får lov att vara lite nördig ibland.

101: Och de gick och de gick och de gick.

Folk som bor i lägenhet med hund måste ha sjukligt bra kondis, och promenera sjukligt mycket. Idag har jag gått sammanlagt 6,744 km, och det är ändå bara på två rundor. Om Kiwi hade bott här hade jag ju gått minst fyra rundor, det är nästan en och en halv mil om dagen. Inte nog med sträckan, man får ju pulsa idag också, härligt! Det har snöat hela dagen idag, så på sina ställen var det 30cm djupt.
Jaja, nog pratat om det.
PS. Ny affärsidé: Sälja mina tjänster till mamma. Vi får se vad hon säger ikväll.
PS 2. Det är så fruktansvärt vackert ute nu, jag hoppas verkligen att ni som är duktiga på att fotografera är ute hela dagen och tar vackra bilder, och att alla andra går ut och njuter också såklart.

100: Överallt och ingenstans

Det är sjukligt spännande att gå på promenad i Lund, i alla fall om man heter Kiwi och måste veta vad ALLT är, lukta, smaka, känna och titta. Och när det mesta är gömt under snön blir det ju så mycket mer spännande, då måste man gräva fram allt som ser intressant ut eller ger ifrån sig någon lukt.
Sorry, jag vet att det finns folk som inte bryr sig ett skit om hundar, speciellt inte andras hundar, men här kommer en hop med bilder:
Sötnos! Nu ligger hon på en handduk, jag hoppas all snö ska smälta av där, och ingen annanstans.

Dags för promenad

Devendra Banhart; ett annat beroende jag har.

Will Is My Friend by Devendra Banhart

"London, London" by Cibelle feat. Devendra Banhart
Mysigt, mysigt, mysigt.

Syrligt

Haha, jag orkade inte de två sista små pannkakorna, så jag gav dem till Kiwi. Hon höll med mig.
Hallon är lite för surt för att ätas bara sådär. Första pannkakan glufsade hon in i munnen, men spottade raskt ut igen när hon kände smaken. Sen slickade hon först försiktigt av sockret, och lyfte sedan med darrande koncentration pannkakorna i ena hörnet så att hallonen trillade ut lite varstans och mumsade i sig pannkakor utan syra.

Hallonpannkakor

Kolla då! Bara kolla på underverket!
Havregryn, ägg, mjölk, salt och 3,5dl hallon, Baboom! Massor av nyttiga (?) pannkakor till frukost.
Jag fick ISO-dietens nya kokbok av mamma, och så många fantastiska recept! Jag brukar aldrig följa recept, men nu blir man så inspirerad att man inte vill äta annat.
Så, denna mängd pannkakor ska tydligen vara nyttiga, jag blev proppmätt efter den stora. Nyttigheten motverkades dock i mitt fall, jag öste på socker för jag tyckte hallonen blev för sura. Får prova några andra bär nästa gång, jag brukar vara lite känslig mot bara hallon.
Idag har jag Kiwi här som sällskap, vi ska försöka tänka på annat än Lillan, ut och leka i snön och gå långa promenader. Eller ja, självklart tänka på Lillan, men försöka vara glada ändå. Jag är övertygad om att det var rätt beslut, men det gick så fruktansvärt fort och sådan kontrast mot skidresan, och att inte hinna ta farväl... Det svider verkligen.
Nu ska jag äta resten av pannkakorna, dricka kaffe och läsa Sydsvenskan som börjat trilla in på morgonen. Tack mamma!

Kiwigos

Vi försöker gå vidare.
Jag grät så jag mådde illa tidigare idag, nu känns det lite bättre, som om det är torka.

Lilla älskade Lillan

Och just när jag är själv en vecka, och inte hann säga hej då. Gumman!

Sängliggande

Idag bor jag i min säng.
Jag tänker sköta allt härifrån, fram tills det är dags för simhopp.

Knarkare

Jag kan inte, kan inte, kan seriöst inte sluta lyssna på Geggy Tah, speciellt Grand opening, det första albumet. Det är som när jag hittade Scarlett Johansson & Pete Yorns Break up.
Och jag kan inte, kan inte, kan inte heller sluta längta efter Ivar, det är löjligt.
Jag ligger här i soffan, fasar för att gå till sängs i min ensamhet. Efter att ha bott tillsammans i åtta månader är det här nog det längsta vi ska vara ifrån varandra, och det är bara åtta dagar! Jag minns knappt ens sist vi inte spenderade natten tillsammans. När vi åkte ner till Österrike nu hade vi ett rum på båten, och jag och Ivar fick varsin säng, vilket kändes bra i början eftersom de är typ 70cm breda, men efter ett tag kröp Ivar ner till mig, för han kunde inte somna, och jag blev så lättad för jag hade samma problem. Jag hoppas han ringer och pratar mig till sömns idag.


Schladming

I år blir det annorlunda på en punkt; utrustningen. Jag brukar sträva framåt, men i år har det istället blivit bakåt. Jag ska använda mina gamla porsche-skidor, för att se om jag ska behålla dem eller inte. Dessutom får min gamla jacka tjänstgöra igen, trots ett litet uppehåll på två år. Under kommer jag däremot vara het, i dubbel bemärkelse! Jag ska ha mitt nya merinoull-underställ från Kari Traa som jag fick av Ivar i julklapp. Underbart snyggt!
Dessutom inviger jag min hjälm som jag köpte förra året, och ett par nya goggles från i år. Det blir bra.
Nu åker vi inom 20 minuter, ha det så bra, jag ska försöka uppdatera er från Österrike om det går.
Ciao!

Vi är redo


Avgiftning

Jag har senaste tiden försökt dra ner på mitt kaffeintag, bara en kopp om dagen, och den innan lunchtid, men idag blev jag svag. Trots att Ivar stuckit till SFI redan, så gjorde jag vanliga mängden kaffe och sitter nu och häller i mig kopp efter kopp. Mumsigt.

Imponerande stjärnor

Hanna skrev ett inlägg om Leighton Meester nya musikkarriär, hon berömde hennes röst. Detta fick mig att tänka på en annan TV-kändis, som jag läste om häromdagen.

Heidi Montag från the Hills har släppt ett album, och säger om det:

The aspiring singer has just released her debut album "Superficial," which took her three years and $2 million to finish.

"It's cost as much or more than a Britney Spears album, because I wanted it to be that quality and to be able to get those people," Montag tells Entertainment Weekly. "My album would have cost a record label over $4 million."

Montag has big dreams of performing at the World Cup, and says "Superficial" has the potential to reach "Thriller" status.

"But I've spent as much time – maybe more, even–than Thriller. Every detail was very important to me, because I take this very seriously."

Mhmmmm, jag tycker också att den har potential att nå "thriller"-status.

 

NOT!

Titta vad jag hitta!

Åh, fina minnen. Glädjen folk, glädjen!


(Åsa Persson antar jag)

Och Ivar håller mig vaken genom att springa rundor och packa. Jag ber honom att hoppa i säng, så jag iaf kan få sova. Men nej.

Brandsta city släckers

HJÄLP!
Kom och ta mig långt härifrån
Jag har blivit kidnappad av ett städfreak.
En positiv sak: Imorgon är det dags att tömma kylen. För Ivar betyder det slänga allt som kommer bli dåligt. För mig betyder det ÄTA allt som annars kommer bli dåligt. Jag tänker passa på när han är i skolan imorgon. Mmmmm...

Jävligt freaky!

Ibland hittar man likheter i personer man minst av allt vill hitta likheter i. Efter att ha bott tillsammans med Ivar i mer än ett halvår nu, och bara pratar engelska hela tiden, har jag märkt att jag ibland inte är lika snabb på att komma på svenska ord som engelska, eller att engelska passar bättre. Ve och fasa, ibland slinker det alltså in engelska ord i mina meningar, jäkligt chee... töntigt! Jag skäms som en gris varje gång det händer, kanske är det bara jag som tänker på det eftersom jag blivit oerhört skrämd av att se intervjuer med Victoria Silvstedt. Jag vill inte låta så!
Man får väl helt enkelt vara glad så länge man inte studsar upp och ner och skriker "Ostkrokar, ostkrokar!" som en viss Mrs Montezami.

Bada, äta, plugga, möte, träna, packa, vika tvätt, köpa goggles

Så mycket att göra, så lite motivation.

Namaste!

Det blev inget Gerda igår, jag kom på att jag ju var simhoppstränare i tre timmar på kvällen, så där fanns ingen tid.
I morse cyklade jag dock i det nya lagret snö mot Gerda för att genomlida ännu ett pass av styrkeyoga. Mia ställde återigen upp, och det är fan mysigt med yogan så tidigt. Jag sätter wake-up-lightklockan på halv sju, snoozar bara en gång, går upp, snabbtvagar mig, klär på mig de framlagda träningskläderna, borstar tänderna och cyklar till Gerda för att möta Mia halv åtta. Är totalt död och genomsvettig vid ankomsten, backen är fasansfull innan frukost.
Jag är imponerad av min självdisciplin, eller ja, det kanske inte riktigt kan kallas självdisciplin när jag vet att det aldrig hade gått om jag inte bestämt möte med någon.
Ikväll ska jag nog träna något med pappa och Jonas, sen hem och lägga mig, vi har tvättid klockan sju på morgonen imorgon. Nu ska jag plugga dagens sista.
Namaste!

Ta't!

"Du gillar't!"
Jag blir blir irriterad på't! Det verkar gå en trend bland bloggare att inte skriva korrekt svenska, utan försöka skriva norrlands-talspråk. Fan vad mesigt.
Vi minns väl alla trenderna som gått?
Sedan jag började använda internet har jag erfarit ett antal olika skriv-trender.
1. Skriva som en bebis talar: "Kjam, älskaj daj!"
2. Skriva som en skånsk bebis talar: "Peta på dajje!"
3. Trycka in H på alla ställen man kan komma på: "Pehta påh daj!"
4. Ta bort ändelser så som vi tror att en norrlänning pratar: "Ja kan int tro't." (ooh, flashback - nej flashforward!)
5. Varannan stor, varannan liten: "GuD vAd KuL aTt DeT tAr EtT åR aTt SkRiVa En MeNiNg!"
6. Stjärnor! Överallt: "Hej! *vinkar* Vad gör du? *undrar* *fniss*"
7. Inte riktigt hålla koll på hur man använder punkter, utropstecken osv: "Eller..??! Vadå??...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Är det någon som kommer ihåg fler exempel?
När folk nu börjat med nåt nytt skriker jag bara TöNtIgT..!!!!!!!!!!??!!!!!! här hemma i soffan och försöker skriva så korrekt jag någonsin kan.

Jag behöver råd

Nu börjar en viss tid närma sig, nämligen då jag får köpa en kanin. Det har ju varit lite oenigheter på den punkten, men till slut har jag nog fått tillåtelse, men det har också sagts att jag borde vänta tills efter skidresan. Nästa vecka är skidresan, så när jag kommer hem bör jag ta en ordentlig funderare och ta ställning i frågan. Men jag behöver hjälp. Har någon erfarenhet av kanin, och vad tycker/råder ni isf? Jag vill höra både positivt och negativt.
Är det en bra idé eller ett alldeles för stort ansvar?

Träningsfreak?

Gerda är inte nyttigt för mig, inte i början. Det finns så mycket roligt att träna, så jag vill hänga där hela tiden. Igår blev det totalt tre pass; Yoga med Mia på morgonen, StyrkeYoga med mig själv klockan sju, och Box med Ivar, Pappa och Jonas halv nio.
Men det känns rätt lungt, Yogan gör mig inte särskilt tömd på energi, även om det var lite statiskt påfrestande ett tag på styrkeyogan. Box däremot, där tömmer jag alla reserver. Förra gången jag och Ivar testade höll jag på att svimma en gång i slutet, igår fick jag sätta mig ner tre gånger för jag höll på att svimma. Inte bra, jag fattar inte varför jag är så klen. Det är lite irriterande, för det känns som att det beror på konditionen, så jag tar slut innan jag är slut i musklerna.
Idag bangade jag morgonyogan kvart över sju, får se vad som händer idag.
Det som lockar:
Afro 11.15
StyrkeYoga 12.15
StyrkeYoga Bas 16.00
Alpingympa 17.15

Hur gör du för att lyckas så bra?

Ja, vissa av er undrar ju hur jag gör för att ha en beräknad årsinkomst på imponerande 15,08 kr genom bloggen, och jag förstår att ni undrar, jag menar vem vill inte leva mitt lyxiga liv?
Iaf, min inkomst beror på hur många enskilda besökare jag har i veckan, så ju fler enskilda besökare, desto högre inkomst, såvida inte alla andra bloggare plötsligt får asmycket fler läsare. Så, jag vill ju så klart ha fler läsare. Ett av knepen jag använder är nån sida där man loggar in och sen klickar igenom en massa hemsidor, stannar minst tio sek på varje, och får poäng för det. Poängen byts sedan ut mot besökare - tjottabläng! Fler besökare till min blogg, mer pengar på kontot. Så, nu har jag avslöjat lagom mycket, här är länken till poängsidan: http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=hurblirdet.blogg.se

Framtidsdröm

Hahaha, det ser bättre ut! Heja mina Paintskills!
Det här föreställer mig när jag är 130år och utövar min dagliga yoga år 2117.

En inre... trötthet?

Folk, jag ska berätta. Jag var mäkta stolt över att befinna mig på Gerda halv åtta i morse, och inom några minuter dök även Mia upp. Yogan var verkligen avslappnande, och det var skönt att få sträcka ut musklerna, men jag hade gärna gjort fler olika rörelser, detta var ganska få men längre tid i varje position. Min dröm är fortfarande att testa bikramyoga i Malmö, men jag känner att jag nog ska lära mig lite mer om yoga först.
Skönt att komma igång tidigt på morgonen, mindre skönt att man var så sömnig efter all avslappning i slutet. Jag satte mig på sol för att plugga, men efter ett tag gav jag upp, för jag höll på att somna hela tiden. Åt lunch hemma och har försökt sova lite, ska fortsätta med det nu tills Ivar kommer hem, sen ska jag plugga lite till, och tillbaka till Gerda vid sju. Styrkeyoga med mig själv, och sen box med pappa, Jonas och Ivar.
Jonas fick ju Gerdakortet av mig och Ivar efter hans examen, och nu äntligen köpte vi det i söndags, så nu gäller det att få igång honom och hålla tummarna för att han gillar det, så Ivar ska spinna med honom vid halvsju, jag har inte spinning i mitt kort så jag stannar hemma.

Och pappa har blivit störtförtjust i Gerda, så nu ska bara Mutti övertalas också så hänger hela familjen där.

En inre frid

Nu landar Malin strax i Holland, hoppas jag. Vi kom i säng vid tre igår, upp vid halv elva, åt amerikanska pannkakor till frukost och for iväg till Svågertorp för att lämpa av henne.
Nu är Ivar iväg och spelar squash med Andreas, och jag har hemma-spa.
Imorgon börjar mitt gerda-kort att gälla, jag kommer hänga där så ofta jag kan.
Morgondagen inleds med yoga 07.45 för att finna min inre frid och balans, sen tänkte jag plugga på sol från nio och åtta-nio timmar framåt. Ååååh. Någon som vill joina?

Mata mig

Idag har jag ägnat en timme åt att gå igenom alla utgifter och inkomster de senaste tre månaderna. Ojojoj, vår matkassa är nästan tio ggr större än Elnas och Patriks var denna månaden. Ofattbart. Men vi har bestämt att inte köpa någonting annat än mjölk och ägg denna veckan (sedan i torsdags), utan bara improvisera med vad vi har, för vi har trots allt ganska mycket och veckan efter det är vi inte hemma, så kanske, kanske blir denna månaden billigare än de andra.
Nu ska jag hoppa in i duschen, sen kommer Jonas och Malin och hämtar upp oss så vi kan lämna den försenade julklappen till farfar, köpa Gerdakort, och sen åka hem till Kävlinge och äta avskedsmiddag för Malin.

}-{


Jag-minns-inte-vad-dokumentären

Jag-minns-inte-vad-dokumentären som jag skrev om tidigare idag, avslutades idag. Och det var det sjukaste! Den handlade om Snuff-movies; filmer där folk dödas, på riktigt. I vissa fall som porr.
Vad i helsike?

Vitvinslull

Igår kom Mia, Murre och Elna hit och hindrade mig från att plugga. Kvällen blev trevlig, Ivar var bortbjuden till Patrik på pokerafton, så vi hade mysig vin och spelkväll (skvallerkväll) här.
Jag kom i säng vid halv två, såg två minuter av jag-minns-inte-vad-dokumentär som Ivar ville se, sen sov jag gott i mitt vitvinslull.
Vaknade vid nio, med stora planer på ännu en pluggdag, Nathalie kom hit vid tolv och åt sin lunch medan jag och Ivar åt vår frukost.
Resultat: Jag har läst fyra sidor idag.

Stör mig inte!

Hur svårt är det att
a. Byta/spänna fläktrem
b. Byta bromsklossar
c. Hålla sig borta från Satelliten och rondellen om man är för inkompetent för att göra något av ovanstående?

Plugga tills du stupar - pizzapaus



Jag ångrar mig

Glöm allt jag tidigare sa. Det smärtar i min rygg, rumpa, lår, axlar och armar. Aaaah, skönt. Najs.

Capoeira

Vi testade ju Capoeira igår, det var en intressant upplevelse. Jag vet inte riktigt om det passade mig dock. Men tydligen var detta bara en smygstart, alla nybörjare kommer nästa vecka. Hmmm... Jag känner av det, trots att mesta tiden bestod av att klappa händer och kolla när andra "fajtades"/dansade. Jag har ont i min midja, i mina M. Obliquus externus abdominis, eller yttre sneda bukmuskler som de lite enklare kallas. Där och endast där. Underligt.

The hangover

Hahaha, jisses. Vi såg precis The hangover, ruskigt rolig. Och jag brukar vara jäkligt negativ kring komedier.
Se den. For real! Jag hade till och med varit nöjd om jag gått på bio och betalat för att se den. Den du, det händer inte ofta!

Avatar 3D


Afrobrasiliansk kulturtradition och kampkonst

Det här mina vänner, det här är jag och Ivar i kväll. Och kanske efter lite solarium. Vi ska prova på Capoeira, jag är skraj som fan, Ivar är lyrisk som en hingst. Alla som vi frågat har bangat, så jag har inget stöd. Fasiken. Hoppas där är fler nybörjare som är klumpiga och osmidiga och utan taktkänsla.

Inspirationskälla

Här ska ni få se, äntligen kom jag in på nån sida och fick den här reklamen i vänstra kanten; reklamen som startade hela deffningsprojektet!

Pizzadrömmar

Eftersom jag suttit och drömt om mina minipizzor hela morgonen tänkte jag utveckla gårdagens inlägg lite.
Vi bestämde oss alltså för att göra egna pizzor, efter att Ivar blivit inspirerad av filmer på youtube där de slänger degen i luften och allt. Jag är inget jättefan av pizza, men står självklart min älskling bi vid hans olika infall, liksom han alltid försöker följa mina nycker.
Jag sökte på "luftig pizzadeg" och hittade en som lät mindre komplicerad. Jag bytte dock ut hälften av mjölet mot fullkornsdinkelmjöl istället, och gjorde åtta minipizzor istället för en stor. Det blev capricciosor, men två med bearnaisesås, och två med gorgonzola. Dock blev de neutrala godast. Och min tomatsås var gudomlig! Jag köpte krossade tomater och hade i basilika, färsk persilja, gröna oliver, salt, peppar, vitlök, piri piri och tabasco. AMUMS! Efter att ha klämt i mig tre, en av varje sort var jag proppmätt och frös in resten. När jag vaknade imorse var mina pizzor allt jag kunde tänka på. Ivar inspirerade mig dock att käka den vanliga ISO-frukosten, så nu sitter jag och väntar på att bli hungrig igen så jag kan käka mina pizzor.
Fasiken så snygg Courtney Cox var på Ellen idag. Mums!
"Courtney Cox, I love you
You're so hot, on that show!"
(South Park)

Mysig morgon

Igår vaknade jag klockan sex av konstiga ljud i hallen. Ivar lugnade ner mig och sa att det var tidningen. Fruktansvärt mysigt att ha en sydsvenskan att slöläsa hela söndagen. Mysteriet är dock; var fan kom den ifrån? Både mamma och Elna har snackat om att ge mig Sydsvenskan i några månader, men ingen har tydligen gjort det. Och inte kom den imorse, men jag var ändå uppe med tuppen klockan sex för att ringa och sjukanmäla mig på jobbet. Jag avskyr att sjukanmäla mig, men för smittoriskens skull kändes det bäst så. (Elna tvingade mig)
Jag vill ha Sydsvenskan igen.
Jag har förresten jobbat som fan för att återställa min kropp. Igår drack jag coca cola och proviva, och åt en halv banan. På kvällen fick jag i mig fem köttbullar och tio kroketter, så imorse hade jag återfått ett av mina två tappade kilon. Idag har jag kunnat äta normalt, och vi har gjort pizza nu ikväll, mina blev rätt lyckade, även fast jag självklart skulle ändra i receptet som vanligt.
Tack och hej! (Måste koncentrera mig på biggest loser )

Banta bestämt: Skaffa magsjuka - Tappa två kilo på en dag

Jag har inte uppdaterat sen nyår, för jag tänkte vänta tills jag fått bilderna från Malin, men skit samma nu. Nyår var trevligt, bra middag och bra efterföljande "tolvslagsfest" hos Mia och Håkan. Provade att röka cigarill för första gången, tänkte att det väl inte skulle vara så farligt eftersom cigarren på julafton var helt okej. Uäää, jag slutade aldrig spotta, det var snuskigt äckligt.

MALIN, SLUTA LÄSA HÄR!

Igår hade vi mysig familjeafton. Mamma & Pappa, Jag & Ivar, Malin & Marcus, Jonas & Ann och Sparris på ett hörn. Vid tvåtiden åt jag och Ivar en soppa här hemma, jäkligt god, jag åt mig proppmätt. Sen mådde jag illa. Jag tänkte inte så mycket på det, utan trodde bara jag hade ätit lite väl mycket. När vi sedan mötte upp alla på Fellini för att äta mådde jag inte hallon. Och en mindre flexibel restaurang får man leta efter, inga barnportioner här inte! Jag kände ju på mig att jag kanske inte skulle äta alldeles för mycket, så jag fick beställa in en antipasti istället för en Pappardelle al fungi e prosciutto som jag egentligen ville ha.
Men de två skinkbitarna jag fick i mig av min Antipasti Misti fick inte precis göra ett långbesök i min mage. Nog sagt om det, jag funderade starkt från att stanna hemma från bion, men pappa övertalade mig att följa med. Så, in till Malmö för att se Avatar i 3D. När pappa svängde runt för att parkera fick jag snabbt och smidigt slinka ur bilen för att förnedrad huka i vägkanten och spy som vilket aspackat fyllo som helst. Tillbaka till Avatar. Den timmen jag såg var bra, resterande två fick jag sitta jävligt stilla och försöka sova för att inte bli tvungen att huka över biotoaletten en tredje gång. Det gick inte så bra, det var svårt att sova, obekvämt trots Ivars stöttande arm, och vibrationerna från det mäktiga ljudet gjorde mig åksjuk. Jag klarade de två sista timmarna iaf, men sen var det kört. Man hade inte längre tillgång till toaletterna, utan tackar så mycket, där satt jag inne på bion och spydde i en Ica-kasse.
Imorse ställde jag mig på vågen, två kilo lättare än normalt, och därmed underviktig istället för idealviktig enligt BMI-skalan. Jag antar att jag lider av vätskebrist, så jag har fått i mig två dl vatten utan att spy under förmiddagen. Ivar har lämnat mig för att åka ut till en frusen sjö med pappa, men innan dess köpte han hem Proviva och Coca Cola till mig. Jag sög snabbt i mig ett glas proviva genom ett sugrör, kändes stabilt som fan, och har nu påbörjat mitt glas med Coca. Men däremellan slog hungern till ordentligt, så jag var tvungen att stoppa i mig lite vinägerchips. Eftersom magen kändes stabil kunde väl inte det skada? De kunde det, jag sitter här illamående som fan, och försöker stabilisera med coca cola, men utan att chocka magen. Oh ve, oh ve. Och jag är fortfarande hungrig.
Jag tror jag ska titta på några avsnitt Skins, eftersom jag slukade Cougar town på ett dygn och där inte finns mer att se. Försöka koka en alaska pollock som jag kan äta.
Ciao

RSS 2.0