All you need is love... And a dog

Har finbesök idag. Två lurvpellor. Lilla Kiwi verkar komma tillbaka, efter ett dygn bara millimetrar från döden. Tänk att man kan bli så lycklig av att se en hund äta en centimeter leverkorv. Eller gå en tiominuters promenad. Dricka en deciliter vatten. Men dagens bästa: äta sju kulor torrfoder!

Efter en månads självsvält och en 22% viktnedgång är det det lilla som räknas.


Fifty shades of Grey

Hittade en bok under kudden igår när jag skulle sova, en present som Ivar köpt i London. Då kan jag kryssa av den från böckerjagvillha-listan!


Jobbiga dagar

En hund som tynar bort och stirrar döden i vitögat. En farfar som gör detsamma. En vars förhållande krisar och en som behöver stöd.

...och en bortrest pojkvän på det...


Missoni

Gick in på Lindex. Kom ut 100 minuter senare.


Vän-dag

Igår var en aktiv dag. Har bestämt mig att jag måste ta tag i min kropp och hälsa lite efter den fruktansvärda "löprundan" förra veckan.

06.45-07.40 spinning med Elna

08.00-09.30 frukost och dusch

10.00-12.00 föreläsning

12.00-14.45 lunch och snack med Natta

15.00-16.00 powerwalk med Amelie

16.30-18.00 simhopp (tränare)

18.00-19.30 volleyboll med laget

Kom hem till middag som Ivar lagat, och stupade i soffan efter mat och dusch.

En bra dag med mycket träning och mycket socialt!


Håller helg

Har lämnat in och fått tillbaka min mobil, skönt men svider i plånboken. Eller nja. Gick till Andrahandsbokhandeln och plockade ut sådana pengar man inte tänker på att de finns, så det sved kanske inte så mycket...

Nu inväntar jag Ivar, vi ska hälsa på farfar och sen hem och mysa. Kanske med mamma om hon vill, och kanske göra lite egen sushi. Får se vad vi orkar och känner för.


Men

Både jag och min mobil har lite men från gårdagen.

Jag gav mig vid lunchtid ut på min första löprunda sedan Göteborgsvarvet i maj. Trodde jag. Sprang cirka 200 meter, blev svimfärdig och var tvungen att lägga mig på en bänk i några minuter för att inte falla ihop mitt på cykelvägen. Efter det försökte jag powerwalka, men knappt det hade jag kraft till. Fick än en gång inta ryggläge på gräset för att inte tuppa av. Gav mig attan på att jag skulle få ut något av rundan, och "intervallade" benböj. Gå till en stolpe, benböja till nästa. Resulterade i 120 benböj och en näst intill olidlig smärta i häcken idag. Härligt!

Kom hem och fick ett samtal av mamma om att Farfar låg på sjukhuset så vi åkte dit för att titta till honom. (Låter kanske känslokall som sätter punkt för det ämnet här, men lite privatliv bör man hålla utanför internet.) På väg till hisshallen skulle jag stolt visa upp min nya Barbourväst och drog upp den ur min väska. Med följde mobilen, kysste stengolvet och sprack av förtjusning. Från topp till tå. Jag som kände mig ovanligt rik härom dagen blir genast 1500:- fattigare. Jäkla skit!
Ännu ett problem med det är ju den fasliga abstinensen jag får av att vara utan min lilla Doris. Har inte lämnat in henne än, mest pga det.


Instagram

Ni vet väl att ni kan följa mig på Instagram också? KattisW heter jag där och lägger någorlunda frekvent upp bilder som jag tycker är fina eller som berättar vad jag gör för tillfället.


Hörde jag höst?

Har haft en jäkligt höstig känsla hela dagen, så framåt kvällen ställde jag mig och lagade en härlig höstmiddag. Kattviks-kantareller som jag och Ivar plockade i helgen blev en svampsås som smakade underbart tillsammans med entrecôte och ugnsbakade rotfrukter med varmspräckt tomat. Maten kompletterades med Allegro, ett italienskt rödvin som är väldigt gott med kantareller. Och ost. Och lamm. Och själv. Det är bra gott helt enkelt. Framför allt på flaska.

Nu har jag tänt ljus i hela lägenheten och mellanlandat i soffan för film och vin. Ska så småningom krypa ner i sängen, förhoppningsvis med ljusen brinnande in på småtimmarna.


Barbour

Har skaffat ett komplement till min Barbourjacka - en värmande innerväst som man kan fästa i jackan med hjälp av dragkedjor. Nu kan jag förhoppningsvis ha den en bit in på vintern också, kanske till och med hela vintern, även om det egentligen är en höstjacka.

Tycker för övrigt att västen är duktigt snygg och användbar även solo, när det är lite varmare ute så som det har varit de senaste dagarna.


Njuthelg

Har haft en helt underbar helg i Kattvik med Ivar. Bubbel och ost-kvällar, kantarellplock, grillat, sovmorgnar, brasa, Hovs Hallar-promenad, presenter, gos och ändlösa konversationer. Närande för både kropp, hjärta och själ.


Tja!

Jag bor här. I Kattvik. Ja, inte i hagen, utan utanför - på vägen så klart. Det är bara mesar som bor i hage. Lite mer spänning i livet vill jag ha. Få Porschar och Lamborghinis susande förbi med hjärtat i halsgropen.


När katten är borta dansar råttan på bordet

Ivar har varit borta i tre dagar vilket resulterar i två saker för mig. Uttråkning och matfrossa. Framför allt är det chips och pasta som får trängas i min djupa mage. Sedan han åkt har jag hunnit slafsa i mig en carbonara och tre (!) laxpastor. Duktigt!


Elektroniska recept - bra eller anus?

 
För en som inte hämtar ut mediciner så ofta känns hela grejen med elektroniska recept fortfarande lite spännande. Varje gång det har blivit ens tur och man går fram till disken så känns det lite grand som rysk roulette. Ska receptet finnas där eller inte? Det är som betalningar på internet, jag tror det inte förrän jag ser det.
 
Igår stack jag inom Apoteket för att hämta ut en ny laddning preventivmedel. Väntade på min tur, stack fram mitt körkort och väntade på domen. No. "Nej här finns inget recept, vad var det du ville hämta ut?" "Ja, där hade du två hämtningar kvar, men receptet har gått ut." Ja, men tack för den. Jag frågade sist hur många jag hade kvar, men tänkte inte på att också ifrågasätta giltighetstiden. 
 
Ni som känner mig väl vet att jag inte precis är känd för att vara ute i god tid. Ni som är bekanta med sjukvård i Lund vet att det inte alltid är snabba vändningar. Som tur är upplyste Amelie mig om att det finns öppen mottagning på Södertull, så jag kunde få ett recept i tid i alla fall. 
 
Visst, det är jäkligt bekvämt att inte behöva hålla reda på sina recept själv och behöva komma ihåg att ta med dem, men det är liiite liite jobbigt att inte ha kontroll också. Så, bra eller anus? Det får väl bli ett bra anus.

Skolstart

Har tryckt upp mig i en soffhörna, bunkrat upp med te och satt på mig glasögonen för första gången på tre månader. Nu kör vi igen!

Offentlig rätt: förvaltningsrätt med kommunalrätt, förvaltningsprocessrätt, socialrätt, miljörätt och skatterätt, 30 hp


RSS 2.0