Fint under

Gick förbi och krävde till mig min rabatt idag efter gårdagens miss i kassan, så nu kan jag svassa rundor och känna mig mer romantisk än någonsin. Halleluja för vackra underkläder!

Det är okej

Det är okej att gå hem när överstrykningspennan tagit slut, klockan slår halv åtta och man har avverkat 9,5h på Juridicum.
Känner att vissa dagar varit lite galna på senaste tiden, på något sätt har jag lyckats utnyttja dygnet till fullo. Trots att jag spenderat mer än nio timmar med näsan i böckerna, är lunchen inte inräknad där. Nej, en två timmars lunch klämde jag in vid tolv. Mat och mys med Ivar. Så nog får vi lite kvalitetstid ändå. Nu är det nog dock slut i krutburken, den här veckan är det inte sportlov på simhoppet så jag kommer bara kunna plugga till halv fem-fem de tre dagarna som är kvar till tentan. Ska verkeligen försöka komma igång vid 08.00.

Nya favoriter

Dual fundation Stockholm  Blush Complex  Lumene Natural Code Satin Coral
Hittade tre nya favoriter förra veckan. Kan inte riktigt låta bli att hämta sminkväskan och insupa dofter, färger och känslan av den nya borsten mot mina kinder. Väl värt varenda krona!

Renare än rent

Dagen har gått i renlighetens tecken. Inte en endaste yta har gått säker.
Vi låg kvar bland täcke och kuddar fram till lunchtid, åt frukost och satte sedan igång. Vika nytvättat, dammsuga, moppa, skrubba toalett och kök, sortera papper och tidningar, koka bort spilld stearin från ljushållare, vattna och rensa blommor och torka fönsterbrädor. Till och med lampor och micron har fått sig en omgång både inuti och utanpå. Nu har Ivar däckat (städkoma eller matkoma, jag vet inte vilket) och jag slösurfar samtidigt som jag betalar räkningar.

18timmarsdag

Igår var faktiskt helt ärligt en av de mest intensiva dagarna på mycket länge.
07.00-09.00 Gerda - Styrkeyoga, bastu, dusch och frukost
09.15-12.00 Plugg på Juridicum
12.00-13.00 Lunch med Natta
13.00-14.00 Lektion
14.00-19.00 Plugg på Juridicum
19.15-20.15 Pizza på Ivars jobb
20.20-20.40 Paus. Hem och packa och byta om
21.00-23.15 Volleyboll
23.35-00.30 Försöka varva ner och somna
Jag är lite imponerad av mig själv att jag orkade plugga åtta timmar utöver lektionen. Näjs!

Matdagbok

Måhända börjar den här bloggen mer och mer likna en matdagbok, men vet ni vad?
Det gör inget. Jag gillar min mat och gillar att titta tillbaka i min matkategori och se vilka räliga röror jag hittat på.
För att bespara er från en större mängd inlägg kör jag idag många måltider i ett.
Översta bilden här är gårdagens middag. Trots att våra magar skrek efter McDonald's efter en heldag i skolan/på jobb och sen volleybollsträning tog vi (jag) oss i kragen och satte igång rejäl mat här hemma. Råris, stekt lax, dillsås som blivit över sedan söndagsmiddagen med mamma och pappa, och en stor härlig sallad så klart. Dessutom pryddes laxen av en mumsig skiva chévre.
Jag har fått lite dille på päron (som tydligen ska vara bra för magen också) så för att ladda upp inför mitt rättegångsbesök käkade jag standardfrullen med päron, äpple, ägg, mjölk och ingefära-citronte.
Till lunch blev det samma som igår, lax, råris, dillsås och sallad, och under min sista lektion funderade jag på om jag skulle köra friskusdag och springa när jag kom hem, och sen käka någon sorts sallad innan kvällens träning. Så blev det inte, precis som vanligt. Jag har ännu bara sprungit en gång i år, och det blev jag nästan tvingad till eftersom Elna inte kunde plocka upp mig hemma när vi skulle till volleyn i torsdags.

Det här blev istället dagens mellis och uppladdning för kvällens träning. Lyckat! Jag erkänner, jag är en svag människa. Jag och Ivar har i alla fall sedan igår bestämt att vi ska träna styrkegympa idag, så lite träning får jag ju.
Så, nu är det dags för mig att diska (undanröja popcornsspår), fixa knäckebröd med leverkorv till mig och med ost till Ivar. Funderade på om jag skulle hinna med en nap men det gör jag nog inte. Ska sticka om 40 min... Aja, adjöken!

Hektiska dagar

Snön är tillbaka! Är jag den enda som gillar det? Ps. Det här är en gammal bild från förra vintern. Ds.
Hej hopp,
Tyvärr är det ju så att jag har ganska hektiska dagar, vilket syns på min blogg. Snart har jag tenta, och jag har mycket att plugga fram tills dess. Igår satt jag kvar på Juridicum i fem timmar efter lektionen och plöjde genom kapitel och artiklar. Idag kommer en liknande dag. Inte lika många timmar, men lika intensiv dag.
Gårdagen:
10.00-12.00 Föreläsning
12.00-13.00 Plugg
13.00-14.00 Lunch med Nathalie
14.00-18.00 Plugg
18.00-18.45 Hemfärd och snabbt mellanmål
19.15-20.10 StyrkeYoga
20.30 Kväll med mat, TV och mys
Idag:
10.00-12.00 Föreläsning
12.00-13.00 Lunch med Nathalie
13.00-16.30 Plugg
17.00-19.00 Volleyboll
19.15-20.00 Mat
20.00-22.00 Ev. Plugg
22.00 BB
Ja, jag måste förresten bara berätta. Jag har aldrig förr överhuvudtaget sett ett endaste klipp av Big Brother. Nu känner jag mig redan lite som en BB-junkie, efter bara två dagar. Förhoppningsvis tar jag väl mitt förnuft till fånga så småningom och tröttnar.
Nu ska jag se klart på Di Leva på nyhesmorgon och sen kasta mig in i duschen.

Inleder denna lördag med repetition inför ...

img_3332 (MMS)

Inleder denna lördag med repetition inför tentan och te. Ingefära och citron-te! Ja, jag har gjort det själv, mycket godare så.  Förhoppningsvis hinner jag beta av lagom mycket plugg idag så jag kan köra styrkeyoga i eftermiddag och sedan bowling med Carro och sex andra tjejer. Definitivt en stimulerande lördag!


Snabbuppning

Tjo hej.

Slänger in en snabbis här. Det som hänt senaste dygnet:
Hjärtat i halsgropen när jag trodde min älskade Sannis varit med om båtolycka i Vietnam
Lättnad när jag fick ett lugnt svar på mitt SMS
Joggade till Polhem och promenerade sedan nästan hela vägen till Gunnesbo
Volleyboll
Vovvar
Pizza
Skola
Händer efter detta inlägget:
Skola
Plugg
Frisör
Simhopp
Mys

Kräsen

Sitter och tittar på lägenheter. Det finns mycket fint och lockande att köpa, men om man funderar på LKF eller AFB blir man inte lika inspirerad eftersom man bara får se planlösningarna, aldrig några bilder. Skulle kunna tänka mig samma köksutsikt som Foki tydligen har fått. Man kanske inte ska förvänta sig för mycket i lilla Lund.

Slapp som vanligt

Sedan jag pussat Ivar farväl i morse har jag legat inknödd i vårt gigantiska täcke och knappat rundor på Doris. Igår funderade jag över huruvida jag skulle göra en effektiv dag eller en slapp dag av denna lediga torsdag. Jag bestämde mig för att låta saker ske, och det känns bra nu. Har dragit mig upp ur sängen och ätit en äggochkaviar-knäckemacka, två kakor, en Baci-pralin och druckit en halvliter grönt te med citron. Lagom mängd när lunchen ska stå på bordet om en timme.

Inte ett dugg "mini"

Imorse skapade jag en sjukt seriös dagsplanering med plugg, löpning och simhopp. Ja, efter dagens debatt skulle jag hem och springa och sedan laga mat innan det var dags för träningen.
Planeringen höll inte. Varför? För att Sverige biter mig i kinderna.
Det blir så fruktansvärt kallt här! Jag smälte för fasiken på min skidsemester, och blev en isbit igen direkt vid hemkomst. Ska det inte vara tvärtom? Bölade av köld de tio minuterna det tar att cykla hem från Juridicum, och bestämde mig genast för att strunta i mina ynka tre planerade kilometer. Nu sitter jag och degar i soffan istället och har tryckt i mig ett paket av de smarriga kakorna ovan. 760 kcal, danke! Jävligt goda. Jag ska löpa en annan dag. Typ imorgon på min "lediga" dag (tenta coming up), jag kanske för en gångs skull skulle ta tag i mig själv och pysa iväg på morgonyogan, springa några kilometer och äta nyttigt? Vi får se, jag gissar på PYTTSAN!

Överkörda

Jag tror vi blev mer eller mindre överkörda under dagens debatt om sexköpslagen. Vi skulle vara för en avkriminalisering av sexköp, men det är svårt att vinna en diskussion som redan tidigare förlorats och resulterat i gällande lag.
Jaja, jag plockade många egopoäng då vi vann rättegångsspelet för några veckor sedan.

Plugg, volley och filmkväll

Min gårdag var ganska intensiv, skola från 10-16, sen snabbt hem och kasta i mig lite tonfisk och pasta, packa träningsväskan och cykla iväg till Svane för volleybollsträning klockan fem. För en gångs skull duschade jag, Amelie och Elna på plats eftersom vi skulle vidare på mysfilmkväll. Efter många om och men lyckades vi välja film. Mina önskemål Frozen och the Cook blev nedröstade till förmån för Sherlock Holmes, say whaat?! Jaja, efter att ha bunkrat upp med BK, chips&dippa och godis tittade vi på filmen ungefär lika mycket som vi inte tittade. Det blev mest snack. Filmen var som jag förutsåg ganska intetsägande.
Nu ska jag läsa 42 sidor om sexköp, måla naglarna, duscha, klä och sminka mig på två timmar. Lycka till!

Dålig fantasi?

En dag med dålig fantasi räddas av kesella.
Idag testar jag för första gången kesella. Mest på grund av brist på fantasi.
Frukost:
½ Grape
½ Apelsin
10 Mandlar
2 Hårdkokta ägg med salt och peppar
Vatten
Lunch:
½ Grape
½ Apelsin
1 Banan
1½ dl Kesella
Mandlar
Solrosfrön
Pumpafrön
Kanel
Ingefära
Kakao
Och hur stimulerande låter det? Får väl se om det slinker ner, men det smakade rätt gott när jag slickade av blandskeden.

Cupid

Do your work, bathroom cupid, go shoot my friend!

1 Liter Skönhet

Hittade världens finaste Absolut Watkins på båten hem. Har surfat runt på Liselotte Watkins konst hela morgonen nu och kan inte riktigt få nog. Plus i kanten för smaken på drycken i den vackra flaskan - Kaffe, chili och mandel. Det kan bli gott.


Skulle kunna tänka mig = 2392:-

Ja, nog har även jag blivit kär i H&Ms Consious collection. Hade inte tackat nej till varken ett, två
eller åtta plagg därifrån.

Sverige vs. Italien

Åh, underbara Italien!
Här har ni en fördel med Italien; Första bilden är svenska ägg, andra Italienska ägg. Ser ni färgskillnaden? Jisses!
Och hur ofta kan man köpa KVISTclementiner i Sverige? Exalterande!

Adjöken fröken!

Nu drar jag iväg till soligare (Kallare? Snöigare?) breddgrader. Italien, Dolomiterna, Val Gardena, Sankta Christina. Skidåkning och inte hemma förrän nästa söndag. ASNAJS!
Stukade vristen igår på volleyn, vilket smärtar extra idag. Tänker tryckbandagera hela resan så foten får plats i pjäxan imorgon.
Ses i carvingsvängen! =D

Dagens lunch

Idag gör vi mamma mentalt sällskap och käkar kål (Polenvistelse=kokt kål). Typ spagetti och köttfärssås, fast byter ut spagettin mot rå strimlad vitkål. Jag dränker mitt i parmesan, men ogillar definitivt inte rätten.
De lite grövre delarna av kålen, som lätt blir beska på de yttre bladen, ger jag till min nya kompost; Roxy! Hon uppskattar dem definitivt mer än jag gör.



Dagens frulle

Jaja, visst, de flesta uppdaterar med dagens outfit, men jag gillar käk bättre.
Dagens frulle: äpple och oskalad kiwi med kanel och brännande ingefära, samt ägg, ost och kaffe. Gott!

Jäser


Var på föreläsning, hämtade ut mitt pass och åt lunch med Ivar och Pernilla nyss. Eller nej... Kom hem för någon timme sedan, men sitter och jäser i soffan som vanligt. Tänkte ta och diska undan, men fastnade på den här sidan. Sitter och fnittrar tyst så jag får helt ont i halsen. Får väl ta tag i disken snart, dricka värmande te och göra mig i ordning för simhoppet. Hinner jag klämma in en nap innan 18.00? Hade suttit fint...

Svårt att komma igång

Har en sådan jobbig morgon när kroppen inte vill vakna riktigt. Man känner sig svullen, frusen och trött. Har bara en halvtimme på mig att ta en dusch, klä och sminka mig innan jag måste iväg på föreläsning, men jag kommer inte upp ur soffan. Har kokat en kopp te som får värma mig i alla fall, så får jag hoppas att jag lyckas komma igång efter den så jag åtminstone hinner skölja av mig i hett vatten och kasta på lite maskara.

Love and other drugs

För att göra gårdagen lite mysigare efter att bara ha setts på lunch och volleybollträning gick vi på bio på kvällen. Det tillhör inte det normala för oss, så det blev lite speciellt dagen till ära. Det blev världens kärleksfilm för att betona dagens tema (och för att det var den enda som verkade någorlunda sevärd). Jag ångrade inte att jag betalade för att se den, så det är ju ett gott betyg.

Mina nya kick-ass dojjor

Ja, jag kanske inte bara kan droppa något i ett inlägg utan att förklara mig. Dessa är mina nya skor, de uppfyller nästan allt jag hade på önskelistan:
  • Fin vardagssko
  • Klack (7,5 smärtfria centimeter)
  • Skinn (mjaaa, kanske inte den här gången)
  • Någorlunda varma
Dessa har dessutom rejäl sula, snygg söm, lätta att ta på och av, och mycket billigare än jag hade räknat med.

Kärleksdag?

Idag är en speciell dag. Idag firar jag och Ivar att vi varit tillsammans i tre år. Eller ja, firar och firar, han jobbar och jag hade föreläsning. Fast vi möttes upp för lunch efter min föreläsning. Vi åt ruskigt god men lite väl flottig pizza på Italia här i Lund. Mysigt, men nu har jag sura uppstötningar. Är det normalt?
När jag kom hem promenerade jag tre kilometer med hundarna, Kiwi på löplina och Roxy utan koppel vissa delar. Jag promenerade i mina nya kick-ass dojjor med klack, vilket fick det att kännas i lårträningsvärken från gårdagens poweryoga. Yogan var förresten också ett fint kapitel. För en gångs skull hängde Ivar med, och dagen till ära var det en ovanligt äventyrlig poweryoga. Stå i brygga på alla möjliga och omöjliga sätt.

RSS 2.0