Men, bananen är ju uppochner!

Får väl inleda med att be om ursäkt för min inaktivitet de senaste dagarna. Jag ligger i hårdplugg för ögonblicket, och totalt sett har jag haft ett väldigt späckat schema. Får se när det lossnar... 
 
Tänkte i alla fall slänga in ett snabbt tips till er!
 
 
Jag såg något program om apor för ett par år sedan, och lärde mig då att apor öppnar bananskalet "underifrån", genomatt knipa ihop knoppen. Den delar sig då och det är hur enkelt som helst att börja skala. Så som jag alltid förr öppnade dem, genom att knäcka skaftet, var ju inte helt bulletproof. Det är baske mig denna metod.
 
Nåja, åter till rättshistoria!
Birger Magnusson (Birger Jarl) efterträds av sin son, Magnus Birgersson (Magnus Ladulås), som i sin tur efterträds av sin son, Birger Magnusson.
... Kunde ingen ha skickat lite namnförslag till dem?
 

Jag vet inte vad hon villNågonting är det ju uppenbarligen... Känner mig lite utstirrad. 

Dagens

Stiliga killar
 
To Do: Lämna in ämnesval till rättsvetenskaplig uppsats, hundsäkra hemmet, ta emot hundarna, läsa 75 sidor (tentaplugg), simhopp, After-pool med vuxenhopparna.
Humör: Stressad som få
Intag: Nudelsoppa och en liter te
Kläder: Fleecedress (sitter hemma idag kan väl tilläggas)
Musik: Kings of convenience
Vill ha: Sommarlov
++: Tror jag, med hjälp av kusins hjälp, har hittat ett intressant uppsatsämne. Och jag och Ivar fick vår bastuafton igår. 
----: Sorg, stress och uppgivenhet. Och så är jag trött på hösten och vinterhalvåret. Känns som att livets minus är ganska oföränderliga över tid just nu. 

Kan man skicka blommor till himlen?

 
Om jag inte är helt ute och cyklar var det min farmors födelsedag igår. En stark och självständig kvinna, som klarade sig näst intill själv i egen lägenhet fram tills hennes bortgång dagen innan sin nittioårsdag. En kvinna som rullade upp sitt axellånga hår på spolar varje kväll, torkade och kammade mitt hår som om det vore gjort av tunnaste silke, alltid doftade gott, alltid bar skramlande armband och halsband, bäddade sängen varje dag, hade fantastiska julgranar med så mycket guld, silver och glitter att jag blev helt förtrollad, pratade med blommorna för att de skulle få sin dagliga koldioxid-dos och hade ett dagligt telefonsamtal med pappa och oss. 
 
Jag har alltid charmats av äldre personer, och jag tror det är tack vare mina fina mor- och farföräldrar. De var goda människor, ypperliga förebilder och insåg vikten av att ta hand om de sina. Jag saknar dem och önskar så att jag kunde få spendera åtminstone några veckor till med var och en av dem.

Oturskväll

 
Både jag och Ivar var makalöst utmattade i morse, så vi planerade en chill kväll med bastu, mat och film. För bägge två drog det dock ut på tiden på jobben, och vi gick ner till bastun en halvtimme innan tiden gick ut. Väl där skulle Ivar bara sätta igång en tvätt så han kunde impregnera sin goretexjacka. Han kastade in jackan i maskinen, hällde på nästan hela flaskans innehåll, och tryckte på start. Näsånäminsann, den startade icke! För nära tvättidens utgång. Aja, det skulle ju kunna vara maskinen det är fel på. Han langade över det drypande bylset till en annan maskin, och lämnade värdefulla droppar både i maskin 1 och på golvet. Start. Nej. Det var helt enkelt för nära tvättidens utgång. Och fem minuter kvar på bastutiden. Därvid blev det ingen bastu, Ivar fick invänta nästa tvättare och be om att få byta maskin, och nu sitter vi och väntar på att middagen ska bli klar. Det blir nog ingen tidig kväll, misstänker jag...

Dagens

Citat
 
To Do: Föreläsning, föreläsning, jobba.
Humör: Trött och hängig.
Intag: Inget, jag försov mig i morse. 
Kläder: En mysig stickad klänning från Urban Outfitters som dessvärre visade halva min häck i en svag sekund under morgonens föreläsning. Fast den bringar bra erfarenheter också, Jag har stövlar till utan att känna mig osmakligt klädd (det kanske bara är jag som tycker att det ser ut som att man tillhör en speciell yrkesgrupp när man bär kombon stövlar+klänning/kjol?).
Musik: Ingen. Jag lyssnar bara på Värvet de senaste dagarna.
Vill ha: Sömn. Och mat. Och lugn. Och ett paraply (upptäckte att jag glömt det när jag kutade ut i ösregnet för att hinna med bussen i morse).
+: Jag ska handla något att förtära så fort jag publicerat detta.
-: Att livet är så förbannat bräckligt. 

Stabilisering

 
Efter ett par omtumlande dagar (typ omtumlande som om man blivit torktumlad i för hög värme och krympt ett par storlekar) försöker jag stabilisera mig. Ägnade gårdagen åt att försöka tömma mitt flickrum, vilket givetvis går långsammare än man tänkt sig. På kvällen slappnade jag av lite med middag på MEAT med Ivar och hans kollegor, och sedan filmmys med flickorna. Vi såg The cabin in the woods, en skräckis som fått 7,1 på imdb. Till min lättnad var den inte särskilt läskig. Jag vill ju egentligen inte se rysare längre, eftersom jag blir så himla rädd av dem. Alltså så rädd att det påverkar mitt liv i flera veckor, om inte till och med konstant, hela tiden, under ännu längre tid.
 
Idag väljer jag mellan att åka till Kävlinge igen eller att stanna i Lund och beta av lite todo's. Blir nog det senare, möjligtvis med en söndagsmiddag med päronen...

Dagens

 
To Do: Skola, simhoppsplanering, mat och vara tränare
Humör: Glad och hungrig
Intag: Tre stekta ägg med ketchup, clementin och nudelsoppa. Ser minst sagt fram emot kvällens lasagne som jag håller på att förbereda!
Kläder: Se ovan (på bilden där jag försöker få plats framför en liten webcam och mest ser ut som inte jag)
Musik: En låt jag inte kände igen kom imorse när jag lyssnade på min Spotifylista på väg till skolan. Undrar var jag hittat den? Riktigt bra i alla fall!
 
 
 
Vill ha: Chips, glass och choklad
+++: Lasagne, att fyra timmars föreläsning (varav två med Bogdan) inte var så kämpiga som jag hade trott och att jag får mycket träning den här veckan, till skillnad från senaste tiden.
-: Att jag inte riktigt känner att jag har så mycket pluggtid.
 

Have I sinned?

 
Efter min intensiva dag igår var sista anhalten innan sängdags Mejeriet. På Mias initiativ var vi ett litet gäng som gick och såg dokumentären The act of killing av Joshua Oppenheimer, långa versionen (159 minuter!). Den handlade om gamla ledare för dödskvadroner i Indonesien under 1965-1966 som fick återskapa deras del i folkmordet. Alltså massmördare som får visa hur det gick till, enligt dem. Man glömde av lite då och då att det faktiskt hänt, och att det inte var fiktion. Det var så fruktansvärt!
 
Det som berörde mig allra mest var dels när de mördade en bebis (i den här dramatiseringen en nalle), de högg och högg och högg, i ögonen, magen och övriga kroppen och skar av armar och ben - "Jaja, nu går de lite överstyr... Fast vänta nu, har det här alltså hänt på riktigt?". Den andra grejen som fick mig att tappa hakan är när Anwar Congo (en gammal medlem i en paramilitärisk organisation som dödat massvis med människor som enligt dem var kommunister) i slutet blir illa berörd av att ha blivit fejkstrypt. Han mår fruktansvärt och frågar "Var det såhär mina offer kände sig?". Joshua svarar modigt nog att det här inte var i närheten av hur dåligt de mådde, eftersom han visste att det inte var på riktigt. Efter det frågar Anwar om han har syndat. Jadu... 
 
Hur som helst, sevärt torts att rumpan skrek av smärta efter tvåtimmarochfyrtiominuter på en obekväm plywoodstol. Det tog ett tag för mig att somna när vi väl kom hem.

Sverige ❤ Finland

 
 
Lite regn, lite dagg och lite snö. Från Svenskt Tenn, Kosta Boda och Iittala. Redan förra året upptäckte jag en svag liten punkt inom mig som faller för något så simpelt som ofärgat glas. Som ljuslyktor, som skålar, som vaser, som krukor, som burkar...

Dagens

Ford Mustang, Golden Gate och solsken
 
 

To Do: Plugg 08.00-14.00, rida, PW och förhoppningsvis Doc Lounge på Mejeriet
Humör: Trött (jetlagen hänger fortfarande i) och lite stressad men munter.
Intag: Äggröra (tröttnat på kokta ägg) och citrus till frulle, kyckling och ris till lunch, gigantiska mängder te och dessvärre kaffe. Mitt kaffeberoende är tillbaka efter en vecka med billigt Starbuckskaffe i USA. 
Kläder: Hmmm... Vet inte om jag ska ha den här punkten, men jag kör tills jag skäms. Nya Levi's-brallor, svart linne och kamelfärgad kofta. Strax blir det ridmundering istället. 
Musik: Galer ikapp med Lordes Royals
Vill ha: Lite fler timmar på dygnet. Och en viss halsduk...
+++: Hästkontakt, många kramar i morse och Doc Lounge
-: Dålig sömn med knasiga drömmar.

Trevlig helg!

Helgen passerade oerhört fort. I fredags stannade jag hemma från min simhoppsträning och lagade mat till försenade Ivar istället. På grund av jetlagen (som fortfarande verkar härja i kroppen) gick vi och la oss sent. Det var dock helt ok, eftersom lördagens planer började först vid tolv. Mysig/god brunch med vänner, simhoppsevenemang, fira pappa, drinkafton och slutligen (03.00-04.30) fira Sparris. Efter ett par timmars sömn åkte jag med Elna ut till Görran för att rasta pållen. Avslutade helgen utmattad på soffan, för att sedan inte kunna somna förrän halv fyra och bara drömma mardrömmar de få timmarna jag väl sov. Hujeda mig! Nya hudvårdsrutiner

Jag har varit en trogen Biotherm-användare (för ansiktsrengöring och -återfuktning) de senaste tre åren. Nu kände jag dck att det vore spännande med något "nytt" och hoppade på Cliniques 3-stegssystem som jag hört mycket bra om. Innan jag valde Biotherm provade jag ett litet kit med Clinique-produkterna, men då var jag inte helnöjd. Jag har däremot hört att det tar någon månad innan huden vant sig, och de där proverna varade bara i någon vecka. Dessutom tror jag det var på sommaren, och min hy fungerar helt annorlunda på vintern. Vi får väl se om det blir bra.
 
HIttade i alla fall världens deal, på Macy's (ooh, där är ju så dyrt!). Köpte ett paket med hela setet för 70 USD (ca. 450 SEK). På Kicks hade motsvarande kostat 1090 SEK. Dessutom innehöll den oerhört vackra (hrm) necessären tre reseförpackningar och till min överraskning fick man även en extra gåva när man spenderade mer än 25 USD. Man tackar!
 
 
 

Spännande flygresa

Igår kom jag hem från en veckas semester i San Francisco med Ivar. Väntar fortfarande på att han ska komma hem. Han hade ett möte igår och var tvungen att resa hem ett dygn senare än jag, och skulle alltså landat i Köpenhamn 13.15 idag. Det gjorde han inte! Efter att flyget först blivit två timmar föresenat på väg från Köpenhamn till San Francisco stegade alla resenärer på flyget vid 04.00 svensk tid, istället för 01.35. Väl där sades det att antalet väskor inte stämde överens med antalet passagerare, och att de därför var tvungna att räkna om. Detta är ju inte helt ovanligt, men Ivar misstänkte att det bara var en ursäkt, eftersom en man hade uppträtt underligt. Visst var det så, några minuter senare meddelade kaptenen att det berodde på en säkerhetsrisk. En halvtimme senare kom federala poliser (under Transportation Security Administration) och eskorterade av mannen från planet. Han hade tydligen ställt konstiga frågor till medpassagerare och flygvärdinnor. Alla passagerare fick därefter gå av planet också och genomgå säkerhetskontrollen med scanners och allt en gång till, och bli förhörda av polisen. Klockan 07.00 svensk tid kunde de till slut lyfta, och beräknas landa när som helst, ett par timmar försenade. Så sjukt! Varför kan folk inte bara bete sig? 

Så ikväll struntar jag i simhoppet, köper hem lite charkuterier, oliver, ostar och sallad och överraskar den nyanlände.
 
 
 
 
 

RSS 2.0