409: Gissa!

Tills jag kommer hem igen kan ni ju fundera på vad detta kan tänkas användas till. På fredag får ni svar, och kanske någon ledtråd innan dess om jag inte kan hålla mig.

408: Sällskapa med paddor och insekter


Om några timmar åker jag och Ivar (och ett gäng scouter) till Vässarö i Stockholms skärgård. Vi ska vara ledare på ett scoutläger, trots att vi varken är scouter eller friluftare. Vi håller tummarna för fint väder och en behaglig resa. Och inte alltför mycket scouteri.
Nu ska jag försöka få liv i Ivar som somnat på soffan så vi kan packa klart och ta en dusch innan Patrik hämtar upp oss och tar hem oss till Elna som bjuder på middag. Toodi!

407: La haute couture de l'été

Mix, match - bad match.
På sommarn lever jag i ridkläder. Det är väl inget fel med det heller?

406: Tjuvat

Det är väl lika bra att förvarna; Malin, jag har lånat några lådor. De luktar illa men förvarar en stor del av mina kläder. Tack!

405: Det går an

Det går liksom an med sommarmiddagar, en gigantisk sallad innan en golfrunda i Torekovs solnedång.
Fullkomligt acceptabelt.

404: Bildbomb

Jag har lämnat Kattvik, åkt hem till Lund för att tjäna pengar en dag, och hade tänkt uppdatera er. Det var ju ett tag sedan jag skrev, och det har hänt en del. Mysiga, somriga, underbara, sköna grejer. Men när jag satte mig ner för att börja plita upptäckte jag att det aldrig skulle funka. TV3 visar Sex education, Sex and the city och Sex and the city. Helt klart - ni får bildregn istället, med små förklaringar. Bildösregn får vi väl säga.


Sommarmiddagar i Kattvik inleds allt som oftast med mumsiga hylledrinkar och lite snacks.


Elna körde Ivar, mig och Tove till Dalby stenbrott. Det gick väl lite sådär, efter en vacker skånerundtur ringde hon efter vägbeskrivning.


Det är hett i Elnas och Patriks lägenhet.


Att något så sött kan göra något så äckligt.


Här har ni sötnosen. Den lite mer håriga alltså.


Han är ganska vacker, och nästan vuxen nuförtiden, den där lilla Milton.


Efter många försök under ett års tid lyckades vi få hit hela familjen Rasmusson för lite volleybollspel.


Totalt bestod vi av Rasmusson gånger fem, Rasmusson-pojkvän gånger två, en Kattis, en Ivar, en Johan och en Edgar.

I torsdags åkte pappa, mamma, Jonas, jag och Ivar till kära gamla Blekinge för att gå på begravning.


Efter begravningen beslöt vi oss för att njuta av det stekheta vädret, åkte ut till några klippor och svalkade av oss i havet och solade en aning, innan vi drog på oss icke-begravningskläder och åkte in till Östersjöfestivalen.


Vi strosade mest omkring och tog fotografier och tittade på vackra vyer, vyer från uppväxten. En otroligt mysig kväll med god (dyr) mat, ett par öl och mycket nostalgi.


Det fanns hoppfiskar i havet, stim som simmade runt under ytan för att plötsligt explodera upp i luften innan de snabbt gömde sig i djupet igen.


Tillbaka i Kattvik igen har Ivar ägnat sig åt drakflygning, jag har strosat rundor med Nathalie under tiden.


Världens största vattenmelon, 13,4 kilo och oerhört saftig och god.


Igår kväll bakade jag, Nathalie och Limuel en kolatårta. Den var inte förfärlig men inte någonting vi gör om. Vacker var den iaf.


När kolan var uppäten åkte jag, Ivar och Nathalie ut till Torekov och hälsade på Alex i hans sommarstuga. Vi spelade korspel, kalaha, lappleken och Barbro, och snackade massor såklart.


När klockan närmade sig fyra kom också gryningen och vi klättrade upp på taket; frös, njöt av utsikten och fotograferade.


Här har ni Alex!


Efter takäventyret åt vi mackor med ost och avokado och drack te.


När taxin var beställd men inte skulle komma på 45 minuter cyklade vi ner till havet. Nathalie ville bada, och Alex gick med på att lida med henne.


Lite skrämmande tjur.


Det verkade vara ganska kallt.


Upp till huset igen, och ni får några fler cykelbilder eftersom jag tycker sådana är så vackra och somriga.


403: Fint rum

Rummet börjar arta sig, jag har rivit ut allt i tygväg, dammsugit, våttorkat och placerat ut ättiksskålar. Ändå luktar det lite fortfarande. Jag har börjat packa upp mina två IKEA-kassar - fyllda med kläder, men allt får inte riktigt plats, om Ivar ska få någon plats dvs. Det vill han nog.
Men, trots att jag skurat och stått i, så var rummet mycket finare förra året. Ja, för då låg mysiga Ivar i sängen, så som på bilden nedan.
Men jag ska inte misströsta, han kommer hem på måndag igen.
Nu ska jag göra sallad till vår rökta kyckling, citronsås och bulgursallad. Både bulgursallad och vanlig grönsallad? Ja, det var tydligen en önskan här i huset. Jag lyder order. Adjö.

402: Fjärilsmani

Är det bara jag som ända sedan barnsben varit överförtjust i fjärilar?

401: Öm bakdel

Efter att ha ridit två timmar på förmiddagen, och två på eftermiddagen, och dessutom cyklat både till och från stallet igår ömmar min rumpa rejält. Ännu har jag inte fått några muskler som skyddar mina sittben, och jag har dessutom lyckats få ett blåmärke mitt på buken från knappen i ridbyxorna.
Golfen i torsdags gick ganska bra. Höjdpunkten var på tionde hålet där jag landade en meter från hålet på mitt första slag. HAH! Ja, jag är stolt, även om det var ett par 3.
Nu ska jag skrubba mitt rum som luktar instängt efter vintern, innan jag ska iväg och rida vid halv tre igen.

400: Sommarsoft

Trixie säger (14:28):
bada?
Kattis säger (14:28):
mjä
det blåser väl?
Kattis säger (14:29):
eller okejdå
med bilen i hamnen?
Trixie säger (14:29):
ja typ
Kattis säger (14:30):
ok
Mamma sitter där nere, jag uppe. 
Trixie säger (14:28):
bada?
Kattis säger (14:28):
mjä
det blåser väl?
Kattis säger (14:29):
eller okejdå
med bilen i hamnen?
Trixie säger (14:29):
ja typ
Kattis säger (14:30):
ok
Fem minuter senare var vi nere i hamnen, men jag bangade bad för det var för kallt. Men jag gillar hur slappt det är här.

399: Kattvik

Här sitter jag, i Kattvik, mitt i glesbygden mellan Båstad och Torekov, och gissa vad? Bredband! Galet...
Jaja, nu kom lite duggregn, men när det slutar ska jag nog ägna mig åt barbackaridning och golf med mamma.

398: Ready to ride!

Jag håller på att packa inför Kattvik. Jag börjar nu. Ett litet problem: Jag tror mamma hämtar
mig om sisådär en kvart.
I alla fall, jag har klättrat upp på en stol för att nå in högst upp i garderoben,
rivit ut elva par högklackat (har jag så många?!) och slutligen kunnat få tag på mina ridkläder.
Sex par ridbyxor och sju par ridstrumpor. Då klarar jag mig ett tag, right?
Jaja, det jag längtar mest efter, det jag ska göra snarast, har ändå inte med ridbyxor att göra.
Iklädd shorts och bikini tänker jag skutta upp på Allie, den stora fläckiga till höger,
och galoppera längs med soldränkta fält. Barbacka så klart. Sadlar är som BHar för mig.
Lite säkrare, lite stabilare. Men utan är det fan så mycket mysigare.

397: Årets mest misslyckade måltid

Jag skulle svänga ihop något av det jag hade hemma, vilket var gräddfil i frysen och pasta. Jag tinade gräddfilen i micron till en grynig vätska, och halvsmält burk, tillsatte ingredienser för rosa sås, och vitlök. Kokade pastan och äcklades av min sås. När jag sen skulle hälla av pastan lyckades jag tappa ut allt i vasken. Ilsken som få grävde jag upp äcklet, tillbaka i grytan, sköljde av och dumpade i min äckelsås. Så nu sitter jag, bitter som fan, och äter något som ser ut som spya och bara smakar vitlök.
Vad lär vi oss av detta?
  1. Frys inte gräddfil
  2. Tina inte frusen gräddfil i micron (jag vet inte vad som händer om man tinar vanligt)
  3. Om du bor sex meter från en ICA-affär; Handla ny gräddfil.
  4. Häll inte av pasta med gryta och lock om armen är bortdomnad av squash-träningsvärk

396: Restrött?

Strand, sol, bad, homeopati, fotboll, middagar, muslimskt bröllop, kiropraktor, strandtennis, katter, frisbie, motorcykel, squash, sushi, mata bebis, ölkonsumtion och glass i parken.
Vad har ni vanliga dödliga gjort senaste veckan då?

395: Up, up and away

Efter 3-4 timmar på Bjärreds beach med Alex och Natta håller jag nu på att panikpacka (hinner inte välja kläder utan kastar ner allt jag kan tänkas behöva). Om en halvtimme går bussen som går till tåget som går till flyget som går till Holland. Iklädd ett av mina favoritplagg, ett virkat plagg som Ivar har noll förståelse för. Jävligt svårburet, jävligt fint. Det ska bli mysigt att träffa Ivar igen, jag saknar honom här hemma. Och kul att träffa familjen, och MALIN!

394: Underhållen

Idag har jag hängt med den här snyggingen. Först jobbade jag ju 10.00-16.00, men sen när jag kom hem gjorde hon mig sällskap. Vi bakade god rabarberkaka och åt den tillsammans med glass, satt och snackade, och drog sedan på oss träningskläder och promenerade fem kilometer på 40 minuter. En trevlig eftermiddag, skratt, gott och lite rörelse, ganska signifikant för mig och Carro.

393: Vem fan bryr sig?

Jag bryr mig inte! Det är inte alls så att jag i smyg sitter här soffan och hejar på orange, det är inte alls så att jag pep till lite när Holland gjorde 1-0, det är inte alls så att jag i hemlighet önskar att Holland spelar final i helgen så jag kan se landsfesten. Neeeej då.

392: Ändrade planer

Dagens planer var:
Källby och glass med Alex
Pool och rabarberpaj med Carro
Men, nej, nu blir det jobb! Väl behövt men inte efterlängtat. Jag kände för lite sol och bad, men men, svarta arbetsbrallor och fyra timmar inomhus funkar väl också?

391: Nya rutiner

Min kropp har missat en månad i Sverige, missat hur solen börjar gå upp tidigare och tidigare, och i Asien var dagarna inte särskilt långa. Jag vaknar av mig själv lite innan sju varje morgon, och har bestämt mig för att ta vara på det, gå upp direkt och förhoppningsvis skapa en rutin. Jag har länge försökt få in vanan att börja dagen tidigt, men det håller aldrig. Antagligen kommer detta också bara vara några dagar till tills jag vant mig, men jag håller tummarna.

390: Ready for bed

Naglarna är klara, skorna är inte ingångna, dagens SATS är avklarat - nu ska jag bara hälla i mig en halvliter hyllesaft innan jag kan gå och lägga mig. Saften är god såklart, jag och Ivar gjorde den förra sommaren. Jag håller tummarna för att hyllen fortfarande blommar i Kattvik så vi kan göra en ny sats i år.

389: Torka

Ja, jag får väl erkänna. Allt som oftast efter en stor händelse, typ en asfet fest eller en resa, så får jag skrivkramp. Jag känner inte alls för att skriva. Jag får helt enkelt släppa mina egna krav och skita i att berätta allt om resan för er, och mjuka upp med lite smått så länge.
Efter några timmar sol, bad och lunch ute på Långa bryggan i Bjärred tillsammans med Natta, har min rumpa landat i röda soffan. Jag har i princip inte rört mig ur fläcken, och nu verkar Alex dissa mig också. Jaja, jag har lite att göra, Malin har inspirerat mig att fixa naglarna, det ska jag nog göra strax, och gå in mina nya 10cm från Charles & Keith. Inte särskilt höga, men ganska stela. Långsamt går det dock att gå in dem, eftersom det enda jag gör är att gå till toaletten och tillbaka, och in i köket för att fylla på mitt glas mjölk och tillbaka. Men vem har bråttom?

388: Home sweet home

Än så länge känns det rätt skönt att vara hemma...
Äta den vanliga frukosten, andas frisk luft och sova i sin egen säng.

Och nej, vi är inte speciellt bruna. Den enda jag träffat hittills som är ljusare än jag är Ivar. Mamma, pappa, Jonas, Ann och Sanna, alla är brunare än oss.


387: Äckligt kort uppdatering

Vi har kommit hem. Varit i Kävlinge, Lund, tvättat, träffat Sanna, cyklat i stan med Kiwi. Imorgon flyttar jag in på hotell igen, i Malmö. Tre dagar där, sen hem i två dagar, och sen på flyget igen och åka till Holland. Ja, Malin, I'm coming to visit you! Hör av mig ikväll.
Nu vänner, nu är det så här att jag, antagligen tack vare Malaronen, endast lyckas behålla mat i magen i max en timme, så jag uppdaterar mer när inte all energi rinner ur mig.

RSS 2.0