651: More about the body than the clothes?


351: Hur i hela friden?

Hur packar man tillfälligt ner ett hem? Hur packar man för en resa till en stekhet regnperiod? Hur packar man för en månadslång resa till Asien? Hur?



350: Underlig dröm

Under två timmar drömde jag en jäkligt underlig dröm. Jag skar upp min arm för att få bort fula märken, och spenderade sedan en hel dag med att sy ihop det, fast jag inte riktigt pallade. Hur mysigt?

349: Kolla duden till höger!

HAHAHAHAHAHA, han är så sööööööööt. Typ 12års-söt. Men han är nästan 25 på bilden. Gulligt!



348: Avslaget

Vi har kommit hem, slappar i soffan, ska mumsa pizza med familjen och sen hem till Lund. Bilder kommer senare!



347: Bröllop

Undrar hur Tedde och Therese känner sig nu. Kanske en aning nervösa. Om sju timmar ska de stå framme vid altaret, alla blickar mot dem, och säga JA! Åååh, jag hoppas det blir en underbar dag. Nu har jag inte tid att skriva mer, ska duscha, äta, fixa håret, stryka klänningen, sminka mig och lära mig det sista om kameran. Och ladda batteriet till den, fasiken, det hade jag glömt!
Bröllopstårtan?


346: Min älskling

Här får ni lite fräna nyduschade morgonbilder på mig och min nya bästis. Inför Asienresan har Sparris varit vänlig nog att låna ut denna till mig. Mhmmmmm!
Ett litet problem: Han hittar inte sladden till att lägga över bilderna, jag trodde jag hade kortläsare i min dator, det hade jag, men inte för just detta kortet. Ååååh. Får försöka köpa en sladd någonstans.

345: Ta melodifestivalen

Hur fan kunde vi inte komma vidare i det startfältet?
Bah.
Jag och Ivar har varit på äventyr - VIPkväll på Nova Lund, snabbvisit hos Sparris och nu vill vi sova. Goder natt.


344: Ingen rast, ingen ro

Man skulle kunnat tro att jag efter gårdagens 13-timmarsplugg skulle ge mig själv en fri dag, en dag att ta igen mig, spela spel, se någon kass film och äta glass, men nej. Halv sju masade jag mig upp ur sängen, lämnade kvar Ivar, kokade ägg och kaffe, skar frukt och gjorde en fetaostsallad till lunch. Jag ska jobba hela dagen. Jag drömde att Caroline inte skulle vara där idag, vi får väl se. Jag tar med mig iPoden och Brott och Straff för säkerhets skull. Mattias kommer klia mig under hakan när han ser att jag har med mig den höjdar-boken.


343: 23.59

Och vi har skickat in vårt arbete. Ruskigt pinsamt, men jag får skylla på ett snabbt internetkaos.

342: Här är jag!

Efter cirka sju minuter och tio sekunder kan ni se mig och flickorna, mig i 3D-glajjor och inhoppandes i en fana. Och för er som vill känna känslan lite; kolla hela filmen såklart!


341: Jag vill ju ha, jag måste ha!


340: Pluggdagar

Igår var det LITE svårt att komma upp ur sängen. Till slut gick det bra, och jag träffade Mimmi på UB en timme senare än vad som var planerat. Vi pluggade som fan, även om det var svårt att hålla ögonen öppna, och sen stack jag till badet för att träna mina barn, och sen vidare till min farfars(morfars) 96års-firande.
Idag är förhoppningsvis dagen inte lika tight, jag ska träffa Mimmi snart igen, och sen vid fem till simhoppet, hoppa själv också. Men sen när jag kommer hem vid halv nio är jag fri, äta, slappa, mysa och sova. Najs.
Nu ska jag käka pangfrukost så jag står mig till min 27kronors-lunch, den jag inte ens hade råd att betala igår utan fick låna pengar av Mimmi för att kunna köpa. Bittert. Frullen består av knäckebröd, ädelost, äpple, banan och extra starkt kaffe med glass i eftersom vi fortfarande inte köpt mjölk sedan i fredags när den tog slut. Tjing!


339: Karnevalssång

Hur mycket Tågets ansvariga än försökte få oss att ha tråkiga Journeys sång som årets karnevalssång och signaturmelodi för tåget, så är det den här låten som är Lundakarnevalen 2010 för mig. Det här var nog årets roligaste helg! Höj volymen till max, öka basen en aning, och skaka rumpan tills du får ont i musklerna!


338: Och hur dags går du upp?

06.00 ska vi ju vara på AF-borgen, redo att sminka tåg. Fy. Bajs. Jag är trött.
Aja, sova kan man göra senare - jag är laddad!


337: Redo för Karnevel

Årets Lundakarneval; Rätt&Fel-Karnevel har startat. Givetvis har vi bunkrat upp med planer.
IDAG:
Rufus Wainwright, öltält, Kabaré och lite Amanda Jenssen
IMORGON:
Sminkdans klockan 06.00, sminka folk som ska gå i tåget (fram till 12.00), luncha, och sedan gå med i tåget i två timmar. Ölfesta till Hoffmaestro & Chraa, skaka rumpa till Simone Moreno, mysa till Salem al Fakir och förhoppningsvis skratta mig bubblig i magen till Revyn.
SÖNDAG:
Återigen inleds dagen 06.00 på AF-borgen med sminkdans till 12.00. Tåg i två timmar, njuta av karnevalen, och så småningom en Michael Jackson-hyllning. Karnevalen avslutas med Spexet ännu en gång, vi var ju på genrepet i onsdags.
Tydligen är vår sektions motto Ingen kommer ihåg en fegis! Jag hoppas verkligen att detta schemat inte kan uppfattas som fegt. Jag säger bara:
VAD FAN ÄR SÖMN?


336: Humanatröja

Rotade nyss igenom skåpet ovanför min garderob, där jag förvarar alla mina stora mysiga koftor och andra myskläder. Det är sällan jag ser eller tänker på plaggen som ligger allra längst in, eftersom jag måste använda stol och sträcka mig långt, långt in för att få tag på dem och ens kunna ta ut dem och studera skönheterna.
Idag gjorde jag dock som sagt det, och ut slank den här gamla näst intill oanvända godingen från Humana. Gissa om den åker på ikväll? Självklart!



335: Bönsallad

Klockan är lite efter lunch och jag känner att jag varit jäkligt produktiv idag.
Jag inledde dagen med att duscha, tvätta håret med mitt nya underbara schampo, och äta frukost. Iväg till jobbet, jobba snabbt som fan eftersom vi skulle få gå när vi var klara. Två timmar med en lön på ca. 450kr i timmen. De e najs!
Cyklade hem och bytte om till snajdig sommarklänning, mötte upp med Amelie och Mia på systemet, och cyklade sen till karnevalens Nöjesområde för att köpa min Tåget-tröja. Pang, dagens första missöde. De såldes inte längre! Hur fan ska jag nu få tag på en Tåget-tröja? Jag förlitar mig på att Elna hittar en. På väg hem handlade jag påfyllning på mitt dinkelmjöl, och lite frukt. Nu ska jag snart baka några goda bröd, men först: Äta upp min lunch.
Kikärter, stora vita bönor, borlottibönor, bulgur, sallad, tomat, persilja, rädisor och rosa sås. M-U-M-S!


334: Vad gör man?

Jag har lyckats översätta http://lundakarnevelen.se/ till kinesiska, och har ingen aning om hur jag ska ändra tillbaka, och kan inte hitta var man raderar cookies på Google Chrome. Vad fan gör jag? Jag skulle precis planera helgens bravader =(
Nu: Dusch och jobb!


333: Förlåt!

Det här är nog den mest stressiga veckan på hela året, jag hinner helt enkelt inte uppdatera er. Förlåt!
Det handlar om lundakarnevalsförberedelser, jobb, spex, plugg, träning och sömn.
Idag var dagen dock väldigt underbar, jag njuter förvisso av varje dag även om de är stressiga, men den här var extra skön. Vi slutade lite tidigare från jobbet, kom ut i sommarvärmen, Amelie följde med mig hem och vi låg på en filt ute på gräset och stekte i solen och löste korsord. Jonas droppade förbi, Ivar kom hem, och vi skildes åt. Ivar värmde upp gårdagens soppa medan jag tog en dusch, och när den var uppäten tog vi oss till apoteket och köpte Malariamedicin.
Sen var det dags för plugg, jag och Mimmi lånade bok, köpte glass och satte oss i solen. Vi diskuterade upplägget på vårt arbete, frågeställningen och sex. Jovars!

Penisavokado på Boarp

332: Min dag

Idag är min dag planerad från 06.30-22.00. Galet. Med två halvtimmespauser. Det är förjävligt. Det är stressigt. Men förhoppningsvis kul!

331: Mys hos Eric

Efter att ha försökt sätta upp tavlor i en halvtimme utan att lyckas särskilt bra drar vi nu hem till Eric, slänger ihop en lasagne och har en mysig kväll med middag, Top Gear och kanske senare vidare till en annan vän och dricker mojitos. Trevligt.


330: Pink ribbon



329: Så fin


328: Jag ljög

Jag åt inte frukost, jag tvättade inte bort sminket. Jag kollade på Bella & Tyra show där Kissie var på besök och åt vinägerchips.
Nu däremot, nu har jag tvättat nunan och håller på att tappa upp ett bubbelbad till mig och nyvakna Ivar. Sen äter vi väl förhoppningsvis en ordentlig frulle så jag inte bara travar igång dagen med chips i magen.


327: Igår - bra, idag - bort


Okej. Igår såg jag ut såhär, den svarta Berghainkvällen till ära. Svart linne, svart klänning, svart kjol, svarta strumpbyxor, svart diadem, svart hårband, svarta örhängen, svart sminkning, svarta heels, svarta naglar. Det är ju ganska najs ändå. Det är nog förresten första gången jag har svarta naglar, funderar på att ha kvar det i några dagar och känna efter. Jag har haft rosa naglar, röda naglar, bordeaux naglar, men allt som oftast har jag naturligt färgade naglar, genomskinligt nagellack.
Sen kan jag ju känna idag, att vad fan Katarina. Hur stort projekt skulle det vara att tvätta bort sminket innan jag gick och la mig igår? Jag känner mig liksom inte riktigt lika frän idag.
Känner mig snarare en aning sunkig. Ska nog tvätta bort kladdet strax, och äta frukost för min mage skriker.
Men tills dess lyssnar jag på Siestafestivalens spotifylista. Ganska bra faktiskt. Ganska avundsjuk på Hanna som ska dit. Och dessutom, jag lyssnar inte bara på musik. Jag gör inte någonting också. Jag avundas INTE Elna som jobbar på torget i detta vädret. Jag är ganska glad att det inte är jag som står där.

326: Mellanlandning

Efter lite mer än ett dygn i Kattvik med grillat, vin, mamma, pappa, Jonas, Ann, 18 hål på Torekovs golfbana i regn och sol, god lunch på golfkrogen, hästar och mys gör jag en mellanlandning här hemma. Försökte ta igen lite sömn eftersom vi var uppe med tuppen i morse, men gav upp efter en halvtimmes krampaktigt blundande utan resultat. Kokar nu två ägg så jag kan kasta i mig lite käk efter duschen, sen ska jag snajda till mig och gå på Berghain-fest.
Kvällens tema: Svart!
Gissa vad jag inspireras av? Ja jag har ingen aning, det beror på vilka paltor som hänger i garderoben!


325: We're off!

Okej, nu skiter vi i regn, kyla, tårar, nervositet, jobb, studier och ansvar. Vi drar, vi lämnar allt. Golfweekend? Nåja, två dagars lugn, ro, golf, löpning, hästar, god mat, brasa, hav och natur.




324: Swing that beautiful dress of yours

Har suttit senaste kvarten och stirrat mig blind på Indiskas nya samarbete med Jade Jagger. Egentligen vill jag baka kanelbullar dagen till ära, jag har sökt fram ett recept, men inte ens hunnit läsa igenom det eftersom jag inte kan sluta stirra på de små minidanserna kvinnan utför. Kolla, det är vackert!

http://www.jadejaggerforindiska.com/#/catwalkPage

323: Tre dagar senare

Jag och Ivar körde en rehabdag i Kävlinge efter lördagens festande. Som vanligt skulle jag vilja skriva, för det börjar trots allt bli en mycket uppskattad tradition. Vaknar i vår egen takt vid två-tiden, käkar någorlunda lugn frukost med extra mycket kaffe, duschar och springer ut till bussen. Därifrån till stationen, in på Pressbyrån och sukta efter tidningar, hoppa på tåget och bli upphämtade av mamma på stationen i Kävlinge. Schwosh ut till Kävlinge golfbana för att gå 9 hål, sen hem till de andra och äta fruktansvärt god mat. Sist men absolut inte minst; bli körda in till Lund av Jonas.
Ni ser, det låter som ganska härliga söndagar vi satt som tradition va?
Den här gången kom jag hem med det här benet dock, hur tror ni jag åsamkades dessa skador?


322: Detox

Efter att för två timmar sedan startat magen med en detoxdrink ska jag nog kravla mig upp ur soffan och få i mig lite havregrynsgröt med äpple, gojibär och kanel. Mums.
Funderar på att dricka te istället för kaffe, och köra detox hela dagen. Så får det nog bli!



321: Uppgradering

Fick nyss mejl från Unga Ledare, en utbildning jag ska på i juli. Förut har det varit bestämt att den ska hållas på Lomma scoutgård och jag har bittert påmint de flesta i min omgivning om detta. Nu däremot, nu skiner solen i mitt hjärta igen!

Vi ska bo på Noble House i Malmö, ett hotell som trots sitt något självgoda namn verkar vara ett ganska bra hotell. Ja Tack!


320: Krängardag

Karnevalstidningskrängandet var pinsamt. Ruskigt pinsamt. Jag kände mig som en usel människa, som stod utanför Malmborgs och försökte sälja med ett stort leende på läpparna. Ännu värre var det att gå på Lilla Fiskaregatan med tidningar i hand och springa fram till varenda förbipasserande och bli stenhårt dissat. Fy fan.
Jag kände mig som en Alumaförsäljare, eller som en av de störiga människohjälpsorganisationsfolket. De gör det för a good cause, men de är lik förbannat läskigt på.
Jag fick sålt sex tidningar på två timmar, sen köpte Barbro och mamma resten på kvällen. Vänligt!
Nu får jag komma in gratis på karnevalsområdet, FAN vad snällt att jag inte behöver betala för att jobba ideellt. Idiotiskt. Jäkla. Skit.

319: Har grannen blivit tjock?

Okej, antingen har den förut så tysta grannen som bor ovanför oss lagt på sig typ 150kg, eller också har hon bestämt sig för att börja använda tofflor som inneskor.
// Kärring-Kattis


318: Dagens schema

Jäkelen vilken dag som väntar!
1. sälja karnevalstidningar
2. springa lundaloppet
3. till Andreas examensfest
4. sittning
Fyra punkter, ett jädra tempo. Kanske uppdaterar er imorgon, om jag inte sover hela dagen.

317: I position

Jag är mysklädd i flanellpyjamasbyxor, gammal skol-hood och ett par Mille Notti-dojjs och har ett glas vin i handen. Ivar klickar fram kvällens film, chips och dippa står på bordet. Vi är i position, vi är redo, det är dags för fredagsmyyyyyys!


316: Finally!

När Ivar gick in på ICA för att köpa bacon slog det mig plötsligt, Fan! Tänk om han köper fel sort bara för att den andra är billigare!
Jag är väl inte direkt känd för att spara pengar på min mat, utan bryr mig mer om ingredienser, vana och märke, medan Ivar däremot inte kunde bry sig mindre.
Jag tänker alltid att ja, visst, något som kostar elva kronor här kanske kostar åtta kronor om man köper euro shopper eller coop eller något annat blaj, men vad fan ska jag med tre kronor till?!
JO, mina vänner, det börjar bli dags att tänka om nu, för med tre kronor kan jag köpa en taxiresa i Malaysia, en klänning i Thailand, en lyxmåltid i Singapore (okej okej, jag vet att jag drömmer, men ändå!) eller en natt på ett hostel i något annat asiatiskt land.
För nu, nu är resan bokad mina kära! Inte till Thailand efter som de inte verkar vara särskilt villiga att kiss and make up, utan till Penang i Malaysia. Sedan bokar vi flyg runt i asien därifrån. Mmmhmmmm! I know!


315: Bakafton

Fan vad jag blir uttråkad när Ivar dissar mig och åker iväg på middag med kollegorna. Jag har diskat, poppat popcorn, ätit chips, bakat brysselkex på eget recept (såklart! Med kanel, kardemumma, kakao och chili) lagat något äckligt jäkla påfund som jag nu får dras med i ett par dagar och diskat igen. Alltså, min middag, om man nu ska kalla det för det när jag inte ens åt av det för att det var röväckligt och jag var mätt från allt annat jag proppat i mig, var bovete, broccoli, haricot verts och egenpåhittad bechamelsås. In i ugnen och ut igen och fy fan. Men jag kastar inte mat. Hoppas Ivar gillar det så jag slipper äta möget.
Jag ska väl inte bara skylla på honom att kvällen blev så här, det hänger nog mer ihop med hormoner, jag brukar bli sugen på allt och otillfredsställbar en eller två gånger i månaden.

Möj.
Har förresten hittat en skrattretande sida. Som vanligt kan jag hänga en timme framför sånt här skit. http://antiduckface.com/
Nu kommer han hem! Adjö och god natt.

Mobilblogg: Har jobbat i två timmar och en...

Mobilblogg: Har jobbat i två timmar och en kvart. Vad vi har gjort? Ingenting. En maskin vill inte starta. Tristess. Jag tog inte med mig min bok.


314: 1gånger7

Okej, idag har jag en unik besökare som har kollat min blogg sju gånger. Det är inte så att ni tycker jag blivit askass på att uppdatera?

313: Get out of here and get me some money!

Haha okej, jag hoppas ni uppskattar lika mycket som jag!


312: Projektdag

Ja, projekt 1 har ju lyckats; att komma på hur jag mobilbloggar. Nu påbörjas projekt nummer två; bli rik på min vovve!


311: Najs!

Det funkar ju. Förhoppningsvis skärper jag mig lite med uppdateringarna då även om jag inte kan MMSa, så ni får inga bilder.

Testar att mobilblogga.

Testar att mobilblogga.


310: Förlåt

Idag ska jag försöka komma på hur man uppdaterar bloggen från mobilen. Vi får se om jag lyckas....


309: Årets valborgshelg fullbordad

Lunds studentsångare har hälsat våren välkommen, jag var där, mamma och pappa var där, och ett par hundra andra var där. Jag tror inte det bara var jag som nynnade med till "Vintern raaasar..." och rös när studentsången sjöngs med vackra stämmor.
Nu lagar mamma Entrecôte och roquefortsås. Mums.


308: Slut på självömkan!

Nu duschar jag av mig städsvetten, klär på mig somriga kläder, kastar ner datorn, tandborste, löparskorna och golfskorna i en weekend bag och beger mig ut på stan för att kolla på studentsångarna och senare åka hem till Kävlinge till mamma och pappa. Jag ser fram emot ett dygn fyllt med ordentlig mat, gott vin, Carro, motion, golf och Kiwi-gos.
Adjöken!


307: Sunkig

Varför är jag så jäkla avtändande när jag är själv och bakis?
Här sitter jag i en mögig lägenhet, har inte orkat plocka undan mer än det jag gjorde när Ivar fortfarande var hemma. Jag sitter i soffan, fötterna på bordet, låtsasröker mina salta pinnar, äter glass, choklad, äppelpaj, pasta i rosa sås och tzatziki med en ganska illamående mage.
Jag skulle också kunna lyfta på häcken och städa undan här, sova en stund och sedan fräscha till mig. Men nej.


306: Klockan fyra dagen efter

Mitt kaffe är precis färdigbryggt, jag hoppas det ska hjälpa mot min huvudvärk. För visst är det väl mer troligt att den beror på koffeinabstinens än på baksmälla?
Gårdagen blev bra, trots operfekt väder och seg start. Vi tog oss ur sängen vid tio, duscha, klä, sminka, frukost, städa lägenhet och klockan tolv var vi i stadsparken. Valborg-i-Lund-stämningen närvarade, spriten närvarade, dansande människor, paraplyn, hasch-lukt och musik dunkade ur högtalarna. Där fanns flickor i shorts, flickor i högklackat, Greta från Paradise Hotel/torget, män som urinerade, solglasögon, gummistövlar och muffins. Oh ja, så småningom tog vi vårt pick och pack och styrde kosan mot en fest i en fin lägenhet på stora södergatan, alldeles för mycket folk för att vara i en så fin lägenhet.
Trevligt var det där, men efter ett tag stack vi vidare till Viktors place, hällde i oss några glas, blev berusade och glada och sen blev klockan sex så alla splittrades för en paus i yran. Jag, Elna och Ivar gick hem här och svängde ihop sallad, potatissallad och äppelpaj, och ganska snart så droppade folk in igen för att grilla här ute på gården, spela drinking-games och röka vattenpipa.
Alex kom, Alex gick, Amelie blev sömnig så hon och Jonas drog hem, men vi andra, förutom Ivar som hade planer idag, vi drog vidare när vi var på topp. En kort men ack så vinglig cykeltur senare var vi på Parentesen, trängde oss in genom någon dörr, upp på en fest i någon korridor, hamnade hoptryckta i någons soffa. Det var jag, Elna, Natta, Mia, Håkan, Richard och en norrlänning, Det var hans rum vi hamnat i. Ingen förstod hur. Vi kände inte honom, han kände inte oss. Det var stökigt och han brände rökelser och alla satt tysta och tittade på varandra.
Efter ett tag vaknade vi ur dvalan och insåg att det här beteendet var befängt, så vi skuttade ut på balkongen, och insåg vårt fatala misstag. Tvärs över gården, högst uppe i det andra huset vevades det armar och ångan steg från folkmassan på balkongen. Pang, bom, tjing, tjong, trix, trax och så var vi där. Högst uppe, närmast staketet, vevande armar, fallande loskor, öronbedövande musik och en ständig rädsla för att balkongen skulle brista. Vi travade in i det överbefolkade köket, kvällen till ära utsett till dansgolv, skakade rumpa ett tag och stack sen hem för att sova vid två.
Sedär! Fjorton välspenderade timmar i goda vänners lag.


RSS 2.0