469:Tränarmöte

Ska ta ett bad och gnida mina benhinnor och tvätta håret. Linimenta muskler, klä mig
och sen trampa till badet för ett tränarmöte. Får gå tidigare från det för att kunna åka
till volleybollen och kicka rumpa.
Ja, idag ska det gå bättre, efter tisdagens träning borde vi vara oslagbara.

468: Plugga med musik?

Samtidigt som jag letar och letar efter passande lagrum, avfärdar och anammar, så lyssnar jag på dundergammal musik. Jag vågar ju inte ladda ner längre, utan använder mig bara av spotify och youtube, så de jag har på datorn är från gymnasietiden eller något. Mysigt och nostalgiskt.

467: Jag vet hur nyfiken

Nu vet jag hur nyfiken man blir - JÄTTE! Från omklädningsrummet på badet och ända ut till bassängen travade jag med ett glatt leende. När jag kom fram pekade Sanna upp mot en stor papperspåse uppe på badvaktens stol. Oooh, så spänt! Så såg jag några gröna blad sticka upp, och tadaa, en garderobsblomma! Det låter kanske inte mycket för omvärlden, men Sanna känner mig bra, hon vet att jag har suktat efter detta okända i ÅR! Alla snackar om garderobsblommor, men jag har aldrig fått veta vad det riktigt är. Nu är jag stolt ägare till en.
Ska bara ta reda på hur man sköter den. Typ inte alls är väl mottot. Tack, Sannis!



466: Råda bot på värken

Efter några veckor av noll träning, förutom volleymatcher på torsdagar och lite simhopp då och då, blev gårdagen hård.
Jag och Ivar sprang till Svaneskolan, där hade vi och gänget volleybollträning i två timmar, och sen powerwalkade jag hem, medan Ivar intervallade fram och tillbaka runt mig.
Idag smärtar det. Min rygg skriker, rumpan bönar om stillasittande, och armarna föredrar att inte behöva göra någonting alls.
Jag tänker ta ett stekhett bad för att mjuka upp musklerna innan jag ska iväg till jobbet.
Så, dagens plan från och med nu:
  • Te
  • Bad
  • Mat
  • Jobb 13.00-16.30
  • Mat
  • Simhopp 18.00-21.00
  • Plugga

465: Gott nytt år

Idag inleds ett nytt bloggår, igår var det min bloggs födelsedag. Tack för alla gratulationerna. Hah, pyttsan!
Jaja, jag firade i alla fall. Fina hortensior, kakor och chips. Borde man sätta upp ett delmål till nästa år?
Lite statistik:
  • Jag har i genomsnitt uppdaterat med 1,8 inlägg om dagen
  • Jag har hittills tjänat 151kronor på bloggen
  • Jag hade över 1000 läsare på alla hjärtans dag
Möjliga mål:
  • Bli bättre på att ha fina bilder i alla inlägg
  • Skapa lite mer struktur
  • Ta tag i designen
I november efter att tentan är avklarad ska jag läsa på hur man kirrar en snygg design.
Ja, hej och välkommen nya bloggåret!

464: Hur nyfiken?

Hur nyfiken blir man inte när man får ett SMS av den här snyggingen där det står att hon har en present som jag kommer bli jätteglad för? GAAAAH, jag kan knappt vänta tills jag får träffa henne imorgon!

463: 27 kilo kärlek

Jisses vad jag har saknat dem! Två små lurv, och jag kan inte sluta krama och pussa dem. Löjligt, det var mindre än en vecka sedan sist.

462: Kolla vad jag hittade!

Hahaha, titta vad jag hittade utanför Piteå! Nu ska jag gå ner och käka middag i hotellrestaurangen, men MAN vad jag käkar här dessa dagarna.
Fika = mjukglassmaskin, popcornmaskin, kakor, bakelser, kaffe och te. Heaven!
Hälsningar från en som hänger med OS-medaljörer och har en egen stad

461: Deltagarförteckning

Känner ni igen kvinnan ovan? Känner ni igen namnet Ulrika Knape Lindberg och Mathz Lindberg. Inte det. Nänä, slå upp det på wikipedia i så fall. Vi ska i alla fall bli bundis i helgen. Om en halvtimme går bussen till stationen, 06.28 går tåget till Stockholm. Nordisk Tränarclinic it is. Hela helgen. Jag och Sanna har i smyg packat med högklackat för att kanske kunna finna en lucka där vi kan ut och trippa i Stockholmsnatten.

Vi kommer att bo på Quality Airport Hotel Arlanda, vi får väl se om det är lika askalas som det låter. Nu måste jag glufsa i mig filen så jag hinner packa "handväskan" med dator, plugg och nöje, diska och plocka undan. Adjöken!

460: Asienmiss!

Jag visste väl det. När jag nu för första gången på länge kollade bland mina filmer på youtube kom jag på att jag missat publicera en film. Och jag la ju ner så mycket tid på den! Hade en najs låt till också, men den fick jag ta bort för att få lov att publicera den på youtube. Bitte! (Detta är förresten på vårt lyxiga hotell i KL, där vi blev behandlade som några av världens rikaste affärsmän)

459: 20 sekunder historia

När jag äntligen kom till en ny modul med ny föreläsare hade jag hoppet uppe. Icke då att jag förväntade mig att få se det HÄR!

458: Glad syster

Hahahahahaha, det är skönt att veta att min syster trivs där borta!
Ha - ha - ha, Jesus är helt förskräckt.

457: Är jag så speciell?

Med detta vill jag absolut inte förlöjliga min arbetsgivare, jag blev jätteglad när jag läste det, men är jag verkligen så speciell? Eller kan det kanske vara så att detta var ett massmejl?

456: Visst kan vi!



Visst fasiken kan vi. För något tag sedan frågade någon, kan ha varit Mia, om jag ALDRIG lyckades med min mat, en inte helt obefogad fråga då dessa inlägg hade publicerats.
Men ja, med en god frukost med äpple, avokado, ägg och te, lunch/fika på ostmackor med pepparrotskryddade tomater på och middag gjord av kantarellpasta (hemmaplockade svampar, SJÄLVKLART), fläskfilé och parmesan, så kan man inte drömma om annan mat. En drömdag helt klart. Oooh, jag börjar bli sugen på mat. Nej, först te, sen frukost, SEN kan man äta mat.

455: Roskildenerv?



Är det möjligtvis så att det rycker lite i någons Roskildenerv?


454: Holly Fulton

 
Sådär ja, Tobias och Matilda, ni har nu fått ett hedersfyllt uppdrag. Eftersom ni båda bor i London har ni nu chansen att göra mig lycklig genom att köpa en Holly Fultonskapelse till mig, förslagsvis en av de ovan skådade. Det är bara att trava bort till 38-39 South Molton Street och inspireras till fullo!

453: Okoncentrerad

Känner för att platta mitt hår. Man får ju liksom göra det lite då och då för att ha koll på läget. Hur långt är mitt hår - egentligen? Känner för att tvätta det också, det är fortfarande (eller ännu mer nu?) lite skabbigt från galna helgens sprayande. Men nej, äckel, koncentrera dig på studierna, trots att Ivar lämnat dig ensam hemma vid "arbetsbordet". Och nej, det är inte dags för mat än. Inte heller hundpromenad. Det är dags att kämpa sig igenom första föreläsningen.

452: Trött

Jag blir så trött. Försöka koncentrera sig på den här snubben som talar snabbt och otydligt, sex stycken föreläsningar, samtidigt som valpen har blodig diarré, behöver specialmat och ett vakande öga, konstant rastning och en hel del uppmärksamhet.
Om universitetskursernas historiska delar hade kunnat föreläsas på ett lite mer inspirerande sätt hade jag varit nöjd. Måste lida i några timmar till, koncentrera mig, inte - ge - upp!

451: Horn

Jag gick och la mig med ömma fötter, snurrigt huvud och en liten plita i pannan. Jag vaknade med ömma fötter, snurrig mage och ett horn i pannan.
Nu är jag nydushad och har snart ätit upp min tallrik fil, äpple, kanel och havregryn och överväger att sminka över hornet. Men nej, det får nog se ut så, naket och väl synligt. Det blir bättre i läkningsprocessen. Om en halvtimme brunchar jag med tjejerna, Murris ska skickas iväg till London.

450: Flyg lilla fågelunge, flyg!

'
Kom nyss hem från Sturup där vi lämnade av pappa. Det är dags för hans Kinaresa nu, en relativt långvarig resa. Även om han försökte neka så vet vi nog att han var nervös. Okej, man blir lite kissig av kaffe, men inte så man behöver gå på toa fyra gånger inom loppet av en timme!
Jaja, hoppas allt går bra och att han kommer hem helskinnad.

449: Besegrade

Mja, vi utklassade kanske inte direkt A-team, men vi spelade bättre på de punkterna vi var svaga på förra veckan.

448: Teatime och Boll-i-bumpa

Sisådärslapp dag. Jag har ägnat någon timme eller så åt att få in allt i garderoben. Gick som smort!
Vid lunchtid (15.00) spelade vi Canasta, jag och Ivar. Fy. Fan. Vad. Jag. Loosa. Nu sitter jag med ett glas te - inte grönt (dock rooibos)! Min homeopatibehandling är över för denna omgången, så jag ska sakta men säkert börja äta och dricka som jag brukat igen. Jag har redan börjat använda vanlig tandkräm en gång om dagen, och igår tuggade jag tuggummi! Härligt. Snart travar kaffet in i tillvaron igen.
Fem minuter slapp till, sen ska jag baka bröd och efter det ska Boll-i-bumpa klå alla korpen-filurer. Vi är ännu obesegrade. I tre timmar till eller så skulle jag tro.

447: Makes you say yum yum!

Okej, kikade snabbt in på HMs hemsida. Nu kan jag inte få en liten snutt ur Robyns Konichiwa Bitches ur hjärnan.
Ge mig en fet lön denna månaden, ge mig 2243:- på shoppingkontot, ge mig alla kläder ovan.
Det här inlägget kan väl också ses som en önskelista (blinkablink).
Efter att ha spräckt mina fina tajta supersvarta jeans, ska jag bara köpa ett par nya svarta, och sen kan jag använda dessa chiffongklänningarna på vintern - som bylsiga härliga tunikor.
GE MIG!

446: Ett klassiskt besök

Har precis blivit lämnad efter ett klassiskt Carrobesök. Efter att ha promenerat med hundarna bakade vi scones och åt upp, och ägnade oss sedan åt att baka mjuk pepparkaka. När den stod i ugnen och doftade spelade vi två omgångar Canasta, och senare kunde vi ta ut läckerheten från ugnen, och herre helskotta vad gott! Namnam!

445: Och sen då?

Ja, efter att ha klarat provet i måndags spelade jag volleyboll här ute med laget för att öva smashar och servar. Det gick väl sådär för mig.

Igår jobbade jag hela dagen, och när jag kom hem ringde Sanna nästan dirre så jag fick cykla till Svane med blippen. När jag kom hem förtjänade jag frossarafton. Glass, ostbågar, chips och kakor. Mums. Strax därefter - mat. Jag marinerade karrékotlett i lite allt möjligt, och sen in i ugnen. Koka potatis, göra en god svampsås på några av de gigantiska champinjonerna vi hittade på golfbanan och en sallad med massor av avokado. AMUMS!

Medan jag lagade mat var Ivar ute på Skrylle med Annika och Hasse och sprang en mil - jag stannade hemma på grund av dåligt självförtroende angående min kapacitet och smärta i musklerna sedan sist. WIMP!
Nu kommer strax Carro hit - jag måste få i mig lite frulle innan dess. Ciao

444: Fy attans vad skönt!

"Du är godkänd"
Att något så iskallt kan kännas så förbaskat skönt!
Grejen var att jag egentligen inte trodde det skulle bli så svårt - men när jag insåg att jag inte läst alls i böckerna så som man skulle, utan bara avverkat föreläsningarna, och om jag inte klarade provet inom dessa fem chanserna och därmed inte få gå kursen och därmed inte få bo kvar i studentlägenheten ochochoch OCH 3000 hjärtslag i minuten.
Det gjorde inte precis saken bättre att jag när jag öppnade och startade provet, inte kunde se hela frågorna, och inte kunde skrolla ner för att klicka på "nästa fråga". Med panik i rösten ringde jag till supporten och frågade vad jag skulle göra sa han "Vänta lite så ska jag prata med mina kollegor", jaja, när tio minuter av min provtid tickat vidare kom han tillbaka och sa att jag skulle starta om datorn. Till slut körde jag Chrome istället för Explorer (Explorer sas vara den som skulle fungera bäst med kursen) och kunde börja svara på frågorna med endast 48 minuter kvar.
Jag var nära på att ge upp för jag blev så stressad och rädd, men sen när jag väl kom förbi första frågan såg jag att de flesta frågorna inte var särskilt svåra. Jag fick slå lite i mina böcker, kolla anteckningar och kontrollera i lagboken, stressat som fan, men jag kunde i alla fall svara säkert på sju av frågorna. De andra tre var jag lite 50-50 på, men det krävdes ju bara sju rätt, och ja, jag vet inte hur många rätt jag fick, men godkänd blev jag, och det var jäkligt skönt. Nu har jag svävat på rosa moln ett tag, men måste snart landa på jorden igen - diska, rasta hundarna och städa undan lite.

443: Lite ljus i tillvaron

Jag blir glad. När jag blir för trött på plugget tillåter jag mig en tio minuters paus, hämtar nytt te och kollar lite bloggar. Utan hopp gick jag nu in på min systers blogg - hon har varit askass på att uppdatera. Men tjing-tjong-kines, där var 6 (!) nya inlägg sen jag kollade sist. NAAAAAJS! In och läs, in och läs!

442: It's on!

Vi kör igen - fjärde dagen av hårdintensivt studerande. I närmare 20 timmar de senaste dagarna har jag stirrat mig blind på denna vackra syn. Fullmakter gicks igenom igår - idag håller jag på med ett seminarium som verkar skulla ta åtminstone fyra timmar innan jag kan skriva och lämna in en tillämpningsuppgift och slutligen göra ett prov. Hoppas det går bra. Den som lever får se.

441: Löpning

Kom precis hem efter att jag, Ivar, Mia, Håkan, Amelie och Jonas åkt ut till Skrylle för att motionera. Jag, Ivar, Amelie och Jonas sprang 5km medan Mia och Håkan var lite sjuka och promenerade med hund istället.
Nu fortsätter pluggandet!
(Bilden kommer inte från idag, utan är en bild som Tove tog i våras)

440: Återigen

Då sitter jag här igen, iklädd leggings, tröja, myskofta och mysstrumpor, liksom igår. Dock började jag inte plugga klockan åtta idag, även om det kanske hade varit en bra idé.
Kom hem relativt sent efter en dundermysig kväll hos Elna igår. Ost, vin, gott och sällskapsspel - kan det bli bättre?
Idag ser dagen något mörk ut. Plugga tills ögonen blöder, allt inom avtalsrätt ska lagras i min hjärna. Enda pausen blir antagligen en löparrunda i eftermiddag med ett stort gäng entusiaster. Vi får se hur långt jag kommit i mina föreläsningar då. Jag var tvungen att offra valppromenad med uppfödaren, så jag kan inte riktigt springa utan dåligt samvete. Men man ska ju ta pauser och låta kunskapen sjunka in, och vad vore bättre då än en löparrunda där man pumpar runt kunskapen i ådrorna?

439: Besegrad

Man får nog trots allt erkänna sig besegrad. Trots mina försök att tro på sommaren så har nog ändå hösten intagit Lund. Ganska mesigt intåg, men att vakna till duggregn och gråskala varje morgon övertygar en ändå att det har hänt. Nej, jag drar ner persiennerna, gömmer mig i min stora myskofta, fixar ett stort glas grönt te och kurar ihop mig framför datorn och kör igång ett par föreläsningar. Fyra föreläsningar om rättskällorna. Fan. Vad. Långsamt. Det. Går. Även om föreläsningarna bara är kring tio minuter långa är de så fullspäckade av information att jag måste pausa konstant för att hinna med att anteckna. Kan ta upp emot en timme per föreläsning. Kul jul. Adjöken!

438: Tvättdag

Torsdag = Städdag, och igår spenderades mest tid på tvätt. Sju maskiner fick gå varma, och soffan fyldes av ett rentvättat berg. Det är inte så att vi väntat för länge, utan alla kläderna jag hade haft i Kattvik i sommar luktade lite fukt och sommarstuga.
Efter mycket vikande hade berget minskat och till slut förvunnit. Högarna på bordet var imponerande stora, men en del ska faktiskt säljas/ges bort. Nu återstår bara problemet att få in allt i garderoben också vilket ser ut att vara en omöjlighet eftersom den ser ganska full ut redan. Jaja, en dag ska väl den rensas och organiseras om så jag får in allt. En dag. Inte idag - nu ska jag plugga vidare.


437: Söt donna?

Även om den här lilla donnan ofta är sötare än sötast, så kan hon också vara jävligt irriterande. Som när man sitter och pluggar och hon sätter sig vid bordet, stirrar uppfordrande på en och skäller gälla skall för att något ska hända. Inte fan blir hon tyst, inte fan vill jag ge henne uppmärksamhet när hon gör så. Det blir ett dilemma, hon springer rundor och hittar på hyss så jag får jaga efter vid varje litet ljud, hittar henne med en sko i munnen, men nosen i en blomkruka, men en strumpa i sin mun, men en sladd i sin mun, stående med framtassarna upp på köksbordet i jakt på något att sätta tänderna i.
Jag ger upp, vad gör man? Jag har öppnat balkongdörren för henne nu, hon brukar kunna lugna ner sig lite när hon får trycka ut nosen mellan gallret och titta på allt som händer. Men lik förbaskat får jag springa omkring för att kolla att hon inte tagit med sig någon proviant eller lyckats trycka sig ut genom gallret.

436: Sverigedemokraterna

Igår fick jag Sverigedemokraternas tidning. Det var ju bra, jag hittade direkt ett användningsområde för den!






435: Vattna

Kastar in lite ointressant för att vattna torkan. Frukost idag, liksom de senaste två dagarna: Havregrynsgröt, hårdkokt ägg, grönt te och ett glas mjölk.
Sen har jag dessutom gjort till en vana att ta med ett hårdkokt ägg till jobbet också, att äta på första fikan så jag inte är så helsikes hungrig innan lunch. På Borgen övergöds man inte precis av frukt såsom i nya byggnaden. Oturligt nog.
Hopp hopp, nu måste jag fått i mig allt detta inom åtta minuter. Ciao!

434: Titta vad jag hitta!


Efter en knökad halvtimme på AFborgens hälsningsgille har vi kommit hem med kalendrar, pennor, anteckningsblock och kollegieblock.
En halvtimme senare kom mamma, Kiwi och Roxy hit efter ett veterinärbesök, och nu spelar mamma och Ivar golf och jag gosar med odjuren medan Roxys lunch står och blöts upp.

RSS 2.0