Dålig frulle

Gårdagens frukost bestod av en portion havregrynsgröt med nötter, björnbär och mjölk, samt ett halvt päron och en halv clementin. Trodde lätt jag skulle hålla mig på det, men precis som vanligt var så inte fallet. Varje gång jag äter havregrynsgröt blir jag störthungrig rätt tidigt. Hungern smyger sig inte på som i vanliga fall, utan från en minut till annan sitter man där med tjutande mage. Idag återgår jag till gamla hederliga två ägg och två frukter. Det har funkat de senaste åren, och jag står mig länge på det.


Hej Sverige

I söndags stapplade vi trötta in i ett fräscht och fint hem. Hur skönt är det inte, efter en skidsemester och femton timmars bilresa, att landa i en nystädad lägenhet? Addera påfylld fruktskål och andra frukostvaror m.m. så blir svaret "rena himmelriket". Tack fina E för utomordentligt omhändertagande!

Under skidresan insåg jag hur otränad jag är, så efter en dags vila kör jag hårt. Igår spinning, idag alpingympa; här ska muskler och motion få frodas! Man vill ju inte stupa halvvägs genom Göteborgsvarvet i maj...


Tenta

Imorgon bär det av till Sparta för att skriva skatterättstenta. Blir lite darrig på handen bara av att tänka på det.

Därmed lägger jag de tankarna åt sidan och drar iväg till Lunds Civila Ryttarförening och terminens andra ridlektion. Sitsträning står på schemat och jag får se fram emot en bilresa till Alperna med stingande träningsvärk, kan jag tänka mig.


Old Tjikko

Sitter och förbereder mig för att kämpa för fåglars rätt i ett rättegångsspel imorgon. När jag letar efter skogshöjd stöter jag på världens häftigaste grej! På Fulufjället i Dalarna ståtar en av världens tre äldsta kända levande organismer; en gran som är 9550 år gammal. Nja, åtminstone rotsystemet. Själva granen, stammen, överlever bara några hundra år.


Vacker morgon

Efter att något irriterad ha blivit väckt 05.00 av plogtraktorn som aldrig blev klar utanför, förlät jag vädret så fort jag kom utanför dörren ett par timmar senare. Efter en långsam cykeltur mot skolan kändes det inte lika vackert. Blöt som en hund och lungorna fulla av avgaser från långsamt körande bussar.
Fast ja - naturens skönhet ligger ofta i det man ser, inte det man känner.


Baconlindad kycklingfilé

- Skär några snitt i fyra kycklingfiléer
- Fyll snitten med olivtapenade (ca. 1 msk per kycklingfilé)
- Rulla in filéerna i bacon och lägg dem i ett passande ugnsfast kärl
- Häll över en blandning av 1 dl rött vin, 1 msk olivolja, salt, peppar och tre vitlöksklyftor
- Skär 250 gram körsbärstomater i halvor och fördela över kycklingen
- In i ugnen i 20 minuter på 225 grader
- Skiva fyra ciabatta, häll på olja och fördela persilja, peppar och flingsalt över den, och skjutsa in i ugnen i tre minuter när kycklingen är klar.
- Ät och NJUT!


RSS 2.0