Morfar & jag och helikoptern till himlen

Är det bara jag som tömmer hela kroppens vattenreservoar till detta fina avsnitt av Nittiotalisterna?
 
SE HÄR!
Dessvärre går det inte att lägga upp avsnittet här.

Träning

 
Har haft fyra veckor av intensiv träninsperiod sedan jag var i Österrike. På 28 dagar har jag tränat 27 pass av diverse slag; spinning, ridning, volley, golf, alpingympa, zumba och gym. Det har varit jäkligt intensivt, och inte mycket hemmatid. Den här veckan har jag därför chillat lite och bara gjort det nödvändiga, såsom volleyboll och ridning. I söndags var det Vasaloppsspinning på Gerdahallen, tre timmars spinning. Jag hade förberett mig genom spinning intensiv på måndagen, spinning (och volley) på tisdagen, spinning distans på onsdagen och spinning intensiv (och ridning) på torsdagen. Fredag ingenting, och bara golf på lördagen. Uppladdningen var perfekt, och Vasaloppsspinningen var nästan över innan den börjat. 
 
11 maj är det dags för Lundaloppet, och 18 maj Göteborgsvarvet. Om tio veckor ska jag alltså springa 21 kilometer. Jag har nästan inte sprungit sedan förra Göteborgsvarvet. Min taktik är att träna så mycket som möjligt på Gerda, alltså allt utom att springa, för att lägga så lite tid som möjligt på löpträning, men ändå klara Göteborgsvarvet en kvart snabbare än förra året. Förra året sprang jag på 2h 13min 59sek. En genomsnittstid på ca. 6min 20sek per kilometer. I år vill jag komma under två timmar, det vill säga en genomsnittstid på 5min 40sek per kilometer. Det ska absolut inte vara omöjligt. Synd bara att löpträning känns så tråkigt och traggligt...

"Green är inte precis en plats för zumba"

Hemkommen från fika med föräldrarna, vininköp och golflektion. Jag borde ha hcp 5,7 om man bara ser till mitt puttspel tydligen... Synd att det inte bara handlar om att putta!


KyssJohanna

 
Om jag bara hade kunnat peka och få, så hade jag pekat på dessa smycken tills jag fick kramp i pekfingret! Speciellt på pärlhalsbandet och ringen nedan. Från KyssJohanna.
Sorry för gigantiska bilder, men jag sitter med Ivars dator och har inte koll på bildredigeringsprogram här.

Förändring

Blev tipsad om lite nya bloggar och kikade in på thejuicydetails.se och hittade inlägget ni ser nedan. Sist det verkligen var mode med magtröjor, när alla hakade på, var jag 11-13 år (ja, det höll i sig länge i vår lilla by) och alla sprang runt i Spice Girls-magtröjor (de varade dock inte lika länge, enfärgade gick bättre framåt slutet).

Inte var det någonsin snack om att man måste hålla sig med platt mage för att bära dessa! I alla fall inte vad jag hörde. Ändå var vi i tidiga tonåren, det vill säga åldern där flickor nu för tiden går på stränga bantningskurer, ger varandra avancerade sexknep, äger en garderob värd dubbelt så mycket som min nuvarande och äter ute tre dagar i veckan.

Jag minns att jag var förfärad när jag som fjortonårig gymnast såg en nioårig gymnast med stringtrosor och BH. Nu finns det väl för bebisar också kan jag tänka mig!


Prima Ballerina

Förstår inte all hype kring cupcakes och macarons. Ett litet chokladigt Ballerinakex är enligt mig så mycket godare!

När vi var små var vi inte precis bortskämda med godis och annat sött. Däremot fanns det alltid ett paket Ballerina eller Singoalla i svalen. Man fick inte ta, om det inte var kris. Var man otroligt låg på energi, eller hade knip i magen av hunger (är det en barngrej förresten? Nu bara kurrar magen tills den ger upp) så fick man ta ett kex. Om man inte hade otur och blev rådd att ta en macka istället...


Hälsa

Just nu mår jag jäkligt bra (kommer säkert få influensa imorgon bara för att jag skriver så). När jag väl kommit ur sängen och tagit min morgondusch så är jag pigg och lätt i sinnet. För några månader sedan var det inte så. Det kändes som att jag levde i en suddigare, lite tyngre värld. Det är svårt att klä känslan i ord, men suddig är nog det bäst beskrivande ordet.

Helt ovetenskapligt är jag övertygad om att det främst beror på tre förändringar.
- Slutat med kaffe (typ)
- Bytt preventivmedel
- Äter en järntablett varje dag

Kaffet vet jag säkert att det påverkar mig. Jag har haft uppehåll fyra gånger nu, och upplever samma sak varje gång. Jag blir snabbt beroende, och får en sjuk huvudvärk av att dra ner på det. Jag är aldrig riktigt pigg när jag är beroende, inte på hela dagen, utan går omkring i ett brus. Jag får ofta ont i magen, svidande, under de perioder jag dricker kaffe.

Tacka gudarna (/forskarna/läkarna) för hormonfritt preventivmedel! Ett par negativa aspekter upplevde jag vid byte från Nuva-ring till kopparspiral, men fördelarna är så mycket viktigare.

Järntabletten är jag mest osäker på huruvida den gör skillnad eller inte. Jag började med de i samma veva som jag bytte preventivmedel, och symptomen stämmer in på både hormonpåverkan och järnbrist. Förvisso fick jag perfekta näringsresultat när jag var hos en läkare för något år sedan, och kosten är i princip oförändrad, och förvisso är jag mot kosttillskott, men jag fortsätter nog med järnet tills de är slut.

I övrigt tror jag också att min frukostrutin med två frukter, två ägg, te och ett glas mjölk är ett vinnande koncept!


Brottsofferjouren

Har precis kommit hem efter min första praktik som vittnesstöd på tingsrätten. Det är Brottsofferjouren som ordnar så att det alltid finns en person på tingsrätten som vittnen, men även andra som ska vara med på rättegången, kan prata med för att förstå hur en rättegång går till och bli lite lugnade inför förhandlingen.

Nästa vecka har jag ännu en halvdags praktik, och sedan är jag klar med min utbildning. På fredag ska jag även kika in på BOJ för stödpersonspraktik. Vi får se vad som faller mig mest i smaken, eller om jag väljer att bli både stödperson och vittnesstöd.


Nu kickar vi igång vecka 6!


Härlig helg!

Jag har haft en oerhört härlig helg. I fredags åkte jag till Blekinge med mamma och pappa för att gå på begravning. Begravningar är kanske inte precis "härliga", men det är kul att träffa avlägsna släktingar och gamla familjevänner. Igår var jag och Ivar först på golflektion för att kicka igång säsongen, och på eftermiddagen lurade han in mig på Grand Hotell här i Lund. Vi hade en underbar eftermiddag och kväll, och givetvis störtgod närproducerad frukost imorse.
Vid lunchtid idag kom våra fina vänner över för en mysig/god/mättande knytisbrunch och två timmar senare sågs vi alla igen för ett alpinpass på Gerda.
Nu är det dags för kvällsmat och förhoppningsvis chill framför film.

Så skönt att avsluta veckan med en helg som är riktigt närande för själen.


I don't set my own rules

I boken Fashionista uppmuntras man till att vid varje fysisk aktivitet bära sport-BH. För några år sedan läste jag artiklar om att man inte skulle använda BH i onödan. Använder man BH konstant tränas inte musklerna som håller brösten uppe och man får hängiga bröst i tidig ålder.

Jag vet inte vad som stämmer. Jag hade en period när jag använde BH så lite som möjligt, och nu är jag inne i en där jag använder sport-BH vid minsta promenad och lättaste yogan. Only future will tell if it works or not.

 


Muskler

Galet hur snabbt mina magmuskler blir synliga! En veckas skidåkning och en halv veckas träning så är de där. Jag har bestämt mig för att faktiskt inte bry mig om hur muskulös min kropp blir fram tills Göteborgsvarvet i maj. Jag ska vara stark, uthållig och snabb!

Den här veckans träningsfrekvens har varit bra, jag hoppas det håller i sig. Måndag spinning, tisdag alpingympa och volleyboll, torsdag ridning, fredag spinning och idag golf. Den här veckan blev det inget simhopp, men så snart allt stabiliserat sig så är det tänkt att måndagar ska kryddas med simhopp.

Jag hoppas på något sätt att jag ska kunna få ett bra resultat på GBG-varvet, med så lite löpträning som möjligt. Det gå ju så klart inte, men om jag bygger upp en bra grundstyrka och uthållighet genom annan träning borde löpträningen bli lite mindre deprimerande.


Five years anniversary

Idag firar jag och Ivar fem år tillsammans. Eller nja, jag gav honom extra många pussar och lite presenter imorse. Nu är jag på väg till begravning i Blekinge och stannar till sen kväll. Får fira imorgon kväll istället.


RSS 2.0