Sådant som är kul med att plugga juridik

Skjorta med krus från Ralph Lauren. Fin och skön men skrynkelbenägen.
 
Oftast är det rätt kämpigt att plugga juridik. Men vissa saker ger lite extra pirr i magen. Som rättegångsspel. Tävlingsnerverna vaknar till liv, finkläder åker på (som inte var skrynkliga när man lämnade hemmet) och alla sinnen är på helspänn. Sköj!
 

Aktuellt om F!

Bildkälla


Tycker det är komiskt hur media ibland kan lyckas vinkla vissa uppgifter. Vart tog objektiviteten och sakligeheten  vägen? 

 

Claes Elfsberg och Gudrun Schyman, Aktuellt 7/5 '14:

Claes: "Ni skriver också att ni vill avskaffa äktenskapet i den gamla formen och istället införa ett slags månggifte, varför då?"

Gudrun: "Näe!"

Claes: "Jo det står faktiskt, att ni vill införa en ny samlevnadsform, där flera personer ska kunna leva tillsammans."

 

Utdrag ur Feministiskt initiativs partiprogram:

"Feministiskt initiativ vill att den lagstiftning som reglerar den juridiska och ekonomiska sidan av samlevnad förnyas. Äktenskapsbalken och sambolagen bör ersättas med en ny, gemensam samlevnadsbalk, som täcker alla samlevnadsformer. De personer, två eller flera, som har ett gemensamt boende, gemensam ekonomi och olika former av gemensamt ägande ska, om de så önskar, kunna ingå juridisk/ekonomisk samlevnad. De får då samma lagliga stöd som äktenskapsbalken ger idag. Den ekonomiska och juridiska sidan av samlevnaden bör dessutom frikopplas från religiösa ceremonier.

[...]

63. Fi ska verka för att äktenskapsbalken och sambolagen ersätts av en ny samlevnadsbalk där två eller flera personer som lever ihop och kan antas ha gemensam ekonomi och gemensamt ägande ska kunna ingå samlevnad." 

 


RSS 2.0